IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.31

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тук искам да изразя едно мнение , което е добър повод за коментар "Защо нямаме силно импулсно движение от върха".(Пешо , къде си)
    Защото масово се затвориха дълги на 1,3363 преди Нова година.Защото масово се затвориха дълги на 1,33 след Нова година и защото останалите малко дълги се затвориха на 1,3680 през Април.Така че в момента някой яко купуват за към 1,42 , но повечето още чакат корекция на 1,3680 за да напълнят дисагите без да гледат
    очевадни неща като йената и франка , които са 12 фигури под нормата.Мислите ли че могат да паднат още 12 ?

Коментар

• Kiyosi Ito

На лично съобщение ми обясни , не е от МТ но ще ги напишат и за МТ и тогава ще мога да го използвам , в същност мога и сега да накарам програмата да отваря в МТ позиции -едно демо пък от МТ-то да се ъплоудват на уеб ако може е екстра.
      D.Y.F-091066

Коментар

• има настройка в метатрейдъра точно за това...
        Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

• ===

Някой ако знае как може да стане сигнали от система от платформата да се вържат на уеб. страница да излизат - да се ъплоудват автоматично да удари едно рамо . Има една добра система и бих и ги пуснал да ги вижда всеки който иска в табличен вид най-лесно и то напълно безкористно и безвъзмездно . Информативно от най-добрата система на която съм попадал до момента са комбинирани с това което си ползвам пък от доста време , поне доколкото съм ги следил сега са страшно добре и прилично дълги входове в пипсове дават.
          D.Y.F-091066

Коментар

• През последните дни нямаше промяна на мнението, очакването и анализа ми що се отнася до еврото и паунда в някаква степен. Тази седмица като начало са възможни качване на 1.3520 където е 100МА на Н4 и ако има пробив то аз ще очаквам още покачване като не се наемам да гадая дали ще има нов връх или колко близо до върха ще се приближим. Не се наемам да го правя защото сме към края на месец май и вече започва подготовката за летни рейндж, ако е така то горната граница вече е имаме - 1.37 и едва ли ще я минем през лятото. При кабела от върха се движим според мен в корекция и веднага се обосновавам. Корекция е (според мен) защото няма силно импуслно движение, а постоянно има връщания нагоре я за обиране на стопове, я заради остатъчни бикови нагласи...всичко казано дотук е само на база картинка- графика предимно дневна и 4Н. Индикатори не съм гледал, но само ще спомена че повечето сочат пордължаване на спадам но пък и повечето са изоставащи индикаатори. Единствено ема20 и ема5 (бънигърл) дават някакви индикации за нагоре, но колко не казват

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiyosi Ito
              съжалявам че ще се отклоня още веднъж от търговията, но тъй като май аз започнах "дискусията" се чуствам задължен да отговарям с моята визия за нещата. Jay, къде видя емоция...опитвам се да защитавам една теза и идея...?
              бля бля, как наричаш определянето на очакванията на база на исторически данни (разбирай как решаваш за отваряне на позиция на база графиката до момента), в речника ти има ли определения за "технически анализ"...
              надявам се усещаш накъде бия
              Kiyosi не им прави дуплики на колегите , хвани ги на къс пас и им нашокай репите.Да ги видя аз кой ще прави скандали тук.Искам да виждам само валутни коментарии и анализи аааааааа ма ха.

Коментар

• Гледам че при еврото сме знаменосци.Колко пипса чакаме на юг?И днес май няма да ощастливим Господин Елиът

Коментар

• съжалявам че ще се отклоня още веднъж от търговията, но тъй като май аз започнах "дискусията" се чуствам задължен да отговарям с моята визия за нещата. Jay, къде видя емоция...опитвам се да защитавам една теза и идея...?
                  бля бля, как наричаш определянето на очакванията на база на исторически данни (разбирай как решаваш за отваряне на позиция на база графиката до момента), в речника ти има ли определения за "технически анализ"...
                  надявам се усещаш накъде бия

Коментар

• Важното е да върви купона , разбирай раздумката.А между другото е хубаво да има и второ мнение по даден въпрос .Че никой от форума неможе да ме накара да натисна sell бутона е ясно и на врабчетата , но изкараните новини тук дават повод за размисъл на личната стратегия . По този повод дайте да видим какво става с йената.

Коментар

• добро утро абе с две думи колегата с дългия пост по долу казва че какъвто и анализ направиш фаида няма а също и че моя анализ няма да свърши работа на друг понеже всеки сам трябва за себе си да открие тактиката която му приляга както и да се върти и усуква
                      Pip master

Коментар

• st10

кабела на 9756 може да му се търси къса с обръщане на позицията в дълга евентуално ако пробие 15п. още нагоре , еврото и то на 3466 може да се опитва.
                        D.Y.F-091066

Коментар

и бля бля, постването на отделни сделки или резултата от тях смао по себе си няма никакъв смисъл...много по-важно, интересно и полезно да се показва пътя, размишленията, анализа през които се минава до отварянето на сделката.
                          Съгласен съм с почти всичко написано в поста ти. Аналитично погледнато то е абсолютно правилно. Но е аналитично... (разбирай неприложимо)

По- долу поствам трите основни значения на думата анализ от тълковния речник и началото на синонимния ред в речникът на синонимите:

ана̀лиз
                          мн. ана̀лизи, (два) ана̀лиза, м.
                          1. Спец. Метод на научно изследване, чрез който предметът на изследване се разчленява на съставните му части.
                          2. Спец. Определяне състава на вещества. Химически анализ. Анализ на кръвта.
                          3. Разбор, разглеждане, проучване. Литературен анализ. Анализ на ситуацията.

- разлагане
                          - разчленение
                          - изследване
                          - издирване
                          - разбор
                          - критика
                          - проба
                          - изпробване
                          - проверка

Нека обобщия: анализът е мисловна "дисекция", при която отделен белег на анализирания предмет или явление се приема за определящ, т.е. изважда се от контекста, а самия характерологичен белег се приема и припознава за самия предмет или явление!!! Аналитично би било съждение от типа: Еврото днес качи, защото на едночасова графика се беше формирала хубава бича дивергенция. Разбира се, едно подобно изказване е смешно, а дивергенцията съвсем не е причина за изменението на цената...

На другата крайност стои синтезът като мисловна операция:

1. Метод на изследване, който свързва отделните елементи в едно цяло и по този начин изучава същността на явленията.
                          2. Спец. В химията – процес на получаване на сложни химически съединения от прости.

За да бъдем синтетични, трябва да владеем цялата информация, имаща някакво отношение към изследвания процес и да сме достатъчно отдалечени във времето от случващото се, т.е. да сме закъсняващи спрямо движението на графиката.

От гледна точка на форекса "истината" е непостижима, нито по аналитичен, нито по синтетичен път или дори чрез невъзможната едновременна комбинация на двата мисловни процеса. Защо ли? Защото те са понятийно базирани (боравят с понятия), което е самата същност на западния тип мислене, респективно и езици. В противовес на това, източните езици (както и западните в древността) са представни. Но нека за по- икономично го обясня с пример. На китайски табела с надпис: "Не газете тревата" би имала подобен смисъл: "Зелената трева също носи душа". А оправданието за поскъпването на еврото, причинено от бичата дивергенция (ако не е това ще се намери някое друго оправдание), би звучало като: "Еврото качи, защото качи" ("Розата е роза, е роза...").

Но дори и да дееволюираме и да се върнем отново към представата, това пак няма да ни помогне особенно в трейдинга. Не търгуваме мисли (било то аналитични, синтетични или едикаквиси), а определено действие (изменение на цената); не търгуваме мислейки, а търгуваме действайки. Или дори още по точно казано - търгуваме очакванията си за дадено ценово действие. Т.е. изводът, които се налага е, че трейдингът не е мисловен процес, а от една страна рефлекс, които се потдава на дресиране и от друга инстинкт...

Не отричам идеята за форума - гледай как хубаво си говорим , отричам разбирането за неговата ефективност от един начален момент насетне.

Наистина ще се радвам довечера като се прибера да прочета някое друго мнение по темата.

Вместо финал - търгуваме очаквания и единственото, което можем да очакваме са очаквания. Всичко останало е вторично.

Успешен ден!

П.С.1: ст10, доста интересна визия за заяждане...
                          П.С.2: Сетих се за една интересна мисъл на Р. М. Пърсиг от "Дзен и изкуството да се потдържа мотоциклет, която точно пасва към темата (цитирам по памет): "За сглобяването на американски мотоциклет са ви необходими 2 дни, подробен наръчник и технически познания, а за сглобяването на японски мотоциклет ви е необходимо преди всичко спокойствие на духа.

Коментар

• Добро утро колеги
                            Гледам че се е заформило скандалче , значи пак сме рейнджъри.Що се отнася до еврото ,беше голям проблем да пробием 1,3470/80 сега ще е проблем да се върнем над това ниво.Освен това , Господин Елиът чака да приключим днес или утре деня на 1,3460/70 , за да си завърши корективната вълничка и да се отприщи пътя на юг.Освен това моят съновник ми го говори , че сме влезли в облака на Ишомоки и можем да се движим само в него при ясен сигнал на юг , но при липсата на новини днес излиза че цял ден ще се заяждаме .Тук чакам коментарии , кой какво е сънувал днес

Коментар

бля бля, няма как хвърлих му един поглед
                              Не мога да разбера сега - ти отхвърляш изцяло идеята форум ли? за какво според теб са форумите ако не за обмяна на идеи и виждания, аз просто искам да го правим по правилния начин...Какво против начинаещите? ти не си ли бил начинаещ? даже някои от тях са интересни...имат по-интересно виждане за пазара ( в повечето случаи грешно но винаги може да те наведе на някои мисли) имат и други положителни страни - необременени са и понякога раждат добри стратегии които с малко пипване дават добри резултати...сега се връщам към времето когато и аз разгдавах системи за търговия, сигнали и т.н. Абсолютно е вярно че трейдинга е custom т.е. всеки сами си го настройва към начина на живот... ех ще трябва да ударя едно кафе и да се подготвя за деня...
                              и бля бля, постването на отделни сделки или резултата от тях смао по себе си няма никакъв смисъл...много по-важно, интересно и полезно да се показва пътя, размишленията, анализа през които се минава до отварянето на сделката. Аз ако сте забелязали рядко публикувам сделки, по-често правя обоснован анализ...не че съм критерии де, просто това ми е виждането за развитие както на форума така и на самия мене и така за тези изчели целия пост ...да ви кажа че според моделчето ми за волатилността днес може да се очаква волатилен ден или доста широк рейндж ( в рамките на 60 пипса) и това заедно с очакванията ми ме кара да мисля за тест на МА100 на Н4 на около 1.352. Хайде лек и успешен ден!
                              Не я отхвърлям. Отхвърлям само безсмислените спорове тук и излишните емоции.
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• бля бля, няма как хвърлих му един поглед
                                Не мога да разбера сега - ти отхвърляш изцяло идеята форум ли? за какво според теб са форумите ако не за обмяна на идеи и виждания, аз просто искам да го правим по правилния начин...Какво против начинаещите? ти не си ли бил начинаещ? даже някои от тях са интересни...имат по-интересно виждане за пазара ( в повечето случаи грешно но винаги може да те наведе на някои мисли) имат и други положителни страни - необременени са и понякога раждат добри стратегии които с малко пипване дават добри резултати...сега се връщам към времето когато и аз разгдавах системи за търговия, сигнали и т.н. Абсолютно е вярно че трейдинга е custom т.е. всеки сами си го настройва към начина на живот... ех ще трябва да ударя едно кафе и да се подготвя за деня...
                                и бля бля, постването на отделни сделки или резултата от тях смао по себе си няма никакъв смисъл...много по-важно, интересно и полезно да се показва пътя, размишленията, анализа през които се минава до отварянето на сделката. Аз ако сте забелязали рядко публикувам сделки, по-често правя обоснован анализ...не че съм критерии де, просто това ми е виждането за развитие както на форума така и на самия мене и така за тези изчели целия пост ...да ви кажа че според моделчето ми за волатилността днес може да се очаква волатилен ден или доста широк рейндж ( в рамките на 60 пипса) и това заедно с очакванията ми ме кара да мисля за тест на МА100 на Н4 на около 1.352. Хайде лек и успешен ден!

Коментар

Working...
                                X