IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.28

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• buy stop audusd @ 0.9060 tp 0.9135 sl ще пиша при евентуално активиране на поръчката

Коментар

• Ако приемем златния стандарт като един вид борд доста страни са прокопсали. Има обаче един друг проблем за Борда :
      Ако е борд да е борд . Да няма начини да се заобикаля с ДЦК без никакъв контрол да кажем, с кредитори от последна инстанция(БНБ).
      Бордът си е рестрикция стискаш зъби и живееш оскъдно - не да правиш стачки за увеличаване на заплати. Друг е въпроса до каква степен действа автоматизмът на борда . Знам за изследване , което доказва , че автоматизъмът заложен в нашия борд въобще не действа и майче единствената страна в която действа е Естония (дано не се лъжа)

Коментар

• Първоначално изпратено от IVO_
        Някои май се опитват да извъртят нещата ! Тук не става дума за хулене ! Става дума , че крителин , форексов и аяксчо директно ме
        напсуваха , без изобщо да съм влизал в диалог с тях ! И дори се
        изживяват като модератори - пишат ми на лична , че ми знаели адреса и това не ми бил истинския ник ! Млади момчета , вместо да
        гонят мацките - тръгнали да се заяждат и обиждат редовите форумци ! Но за всичко се плаща - има господ , колкото и да не вярвате в него !
        Иво

п.с. никога не съм имал друго име в този и който и да е друг форум !
        Ей мърляч ..първо не съм ти писал ЛС,а ти ми писа и ми обявяваше некви войни,второ спри да спамиш,а като ще пишеш напиши нещо свястно и трето разтъркай очичките малко,че съвсем загуби представа вече за реалността

Коментар

• Първоначално изпратено от Plamen1967
          Относно инфлацията в БГ.
          Как няма да е висока, след като БГ е феодална държава където малка групичка от хора държат целия внос и вътрешен пазар и диктуват цените.
          Как е възможно в Англия цените да са същите или по ниски от България!!!
          Колега аз това повтарям хиляда пъти инфлацията даже е ниска - трябва да расте още защото ние сме в един пазар със свободно движение на хора,стоки, капитали, тоест ако тук цените станат по-високи от ЕС ние ще внесем стоки и обратно - тоест грубо казано ние целим като обективен фактор къде 15% отклонение нагоре надолу от ЕС цени, въпросът е друг брат и той е ДОХОДИ те трябва да пораснат и там е проблема а при борда няма как

Коментар

• Денислав моля те дай ми поне един пример на страна с борд която е прокопсала, защото знаеш аз обратните мога много да ти дам

Коментар

• Относно инфлацията в БГ.
              Как няма да е висока, след като БГ е феодална държава където малка групичка от хора държат целия внос и вътрешен пазар и диктуват цените.
              Как е възможно в Англия цените да са същите или по ниски от България!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ajax4o
                малко по-високата инфлация в развиващите се страни е нещо нормално.
                Така е, като примерче едно Зимбабве да вземем. Как си се развива, не е никак зле, да кажеш, като би било ако имаха дефлация.

С нашето правителство имаме шансове по-развиващи-се и от Зимбабве да станем, нека борда се махне и Коко да настъпи в политиката!

Коментар

• Колега бггред това с заплатите е така, гледах един филм от авто салона в детройт малии китайците изкарали чисто нов модел лимузина със крайна цена 6к долара - кажи речи все едно в бг да я пуснат за 600лв - и даваха там някакви пичове от провинцията как по 8 човека в общежитие пък бачкат по 12ч за къде 300д на месец и тнт, та това е китайският модел но НИЕ СМЕ В ЕС

Коментар

• Още нещо да кажа за инфлацията :
                    за страни с борд тя не е страшна - Защо - Защото местната парична единица така или иначе е обезпечена(нещо като златен стандарт)
                    Пасивът на централната банка е измерим и е задължение към борда равно на валутните резерви(все едно 5 тона злато или колко беше наколко млрд евро)
                    А в пасива на ЕЦБ стои едно неизмеримо задължение - да поддържат стабилна парична единица и тука вече идва стремежът да се борят с инфлацията , като основен фактор подронващ стабилността на парите. Т.е мъчат се да си изпълнят задължението поето към европейските граждани,
                    нещо , което БНБ прави повече от добре към борда , защото те са поели задължение към него
                    Инфлацията има по-голямо значение , когато парите са на доверие . При нас не е така , затова дайте да гледаме други фактори.

Коментар

Ако питаш всеки икономист, той ще ти каже, че инфлацията е по-добре от дефлация
                      Особено икономистите от И-Би-Съ!

Първоначално изпратено от Ajax4o
                      и мисля
                      !!!

Коментар

Първоначално изпратено от koko
                        От въвеждането на борда до момента имаме тчно къде 97% инфлация я средно за евро зоната е около 32% за същият период, ако нямаше борд в бг горе долу при тия показатели курса щеше да е около 3.1 лева за евро - а кажи ми тая разлика кой ще я плати ако не я отчетем при положение че дори да влезем първо в ерм то там можем макс 15% да бягаме от еурото
                        koko малко по-високата инфлация в развиващите се страни е нещо нормално. Ако питаш всеки икономист, той ще ти каже, че инфлацията е по-добре от дефлация и мисля, че тези процеси /имам предвид инфлациата/ ще намалеят и дори спрът при достигна не на средноевропейското БВП на глава от населението.
                        Аяксчо никой не спори за това, проблемът е че сме в БОРД и няма как да отчетем инфлацията което бие директно примерно износа ни итнт.... разбираш ли не е проблем инфлацията, въпросът е че гоним евро цени - което е нормално де щот е един пазар , а заради борда страдат износителите доходите и тнт е виж преди седмица отскочих до Румъния - верно цените са малко по-височки но като ги питам доходите им са дабъл от нашите и тнт

Коментар

• Първоначално изпратено от koko
                          Дени борда ни натиска това са другите съображения, аз казах и преди не може да искаш да продадеш едни цървули за 2.1 евро ако пазара е 2 евро примерно оправдавайки се че сме в борд и ти плащаш повече лева за ток, вода... и то в лева, тоест ние сме неконкурентно способни при борда - аз и друг път съм го казвал - бягаме от борда примерно още догодина влизаме в ерм-то но си мисля с някде 3лв че икономиката да глътне въздух
                          Горното е много верно.Както за цървули така и за други стоки.
                          Имам поглед върху текстил.
                          Натиска върху цените на произведената продукция откъм
                          застопорения лев е огромен
                          И не е само инпортен вноса на инфлацията.
                          Една шивачка в конкретна фирма гоеворя ,
                          преди 2-3 години, заплата и беше в размер около 150 евра,
                          а сега е над 350 евра. А производителностт не е повешена, и не
                          може да бъде повешена в този конккретен отрасъл
                          И давам пример - един боксер излизаше да кажем на цена 0.7 евра тогава , сега вече над 1 евро.
                          Конкорентноспособност - забрави!!!!

Привет!!!1
                          --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                          http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Гаден борд! Да върнем курса от Жан-Вължаново време, че икономиката да глътне свеж въздух!

Коментар

• Първоначално изпратено от koko
                              От въвеждането на борда до момента имаме тчно къде 97% инфлация я средно за евро зоната е около 32% за същият период, ако нямаше борд в бг горе долу при тия показатели курса щеше да е около 3.1 лева за евро - а кажи ми тая разлика кой ще я плати ако не я отчетем при положение че дори да влезем първо в ерм то там можем макс 15% да бягаме от еурото
                              koko малко по-високата инфлация в развиващите се страни е нещо нормално. Ако питаш всеки икономист, той ще ти каже, че инфлацията е по-добре от дефлация и мисля, че тези процеси /имам предвид инфлациата/ ще намалеят и дори спрът при достигна не на средноевропейското БВП на глава от населението.
                              From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
                              България Над Всичко

Коментар

• А текущата сметка тая година се натвари с тая скъпа нафта мафта е ние сме нетни вносители на енергиини ресурси, проблема в сметката не е там а в това че нема как да увеличим качеството на износа - ние сме на последно място в ЕС по износ на добавена стойност - тоест ние изнасяме суровини а не готов продукт

Коментар

X