If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
трябва да се вкара закон за мин 8 евро на час и верно тия от НС май са ме чули щото горе долу 22лв на час сега си докарват за гласуване заплащане хехе
Тука вече отиваме във теоритичен спор между малтус и сей, много назад във времето. 8 евро на час и същата структура на заплатите ще изтрие България от картата на света за неопределено време и тогава и извънземен борд да ни намерят няма оправяне. Тогава вече ще говорим за хиперинфлация и то отвътре , хубавото е , че дори и някой да повярва , това няма как да стане , защото паричната маса е пряко зависима от валутните резерви, а тях не можем да си ги напечатаме , а трябва да ги притежаваме
Дени борда ни натиска това са другите съображения, аз казах и преди не може да искаш да продадеш едни цървули за 2.1 евро ако пазара е 2 евро примерно оправдавайки се че сме в борд и ти плащаш повече лева за ток, вода... и то в лева, тоест ние сме неконкурентно способни при борда - аз и друг път съм го казвал - бягаме от борда примерно още догодина влизаме в ерм-то но си мисля с някде 3лв че икономиката да глътне въздух
В Бг инфлация главно внасяме отвън , заради импортно ориентираната икономика , заради ниската конкурентноспособност и т.н.
Най-доброто оръжие срещу тази инфлация е скъпата местна валута (пример евро/ долар) Нашата държава дори и при курс 3 за евро , пак няма да е конкурентно способна и за това намалянето на текущата сметка с подценен лев е безмислено . Усилията са за скъп лев , дотогава докато чуждия капитал повиши конкурентноспособноста на БГ икономика и чак тогава курса трябва да почне да пада и да се надяваме , че еластичноста на нашия износ дотогава , ще се е повишила и ще премуинем от състояние на млад към зрял длъжник , оправяйки и текущата си сметка
бгг-ред приказката с инфлацията е много изтъркана . Инфлацията е един от многото фактори , които влияят. това с инфлацията е популистко изказване за пред баби и дядовци от някои партии, защото е най-лесно разбираемо от масата. Ако курса беше реален първо нямаше да я има тази инфлация и второ виж нашите лихви да не говорим за капиталови доходности. Кои са другите ти съображения за надценения лев?
4/1 е по-реално,
".. нема кинти, неманема кинтиии.." пеят "Абсурд"
Колега Дени не си прав - приказката с инфлацията е най-неизтърканата, за разлика примерно от глупостите за бюджетен излишък където изкуствено се залагат малки приходи и после се бием в гърдите виж 3млр излишък, при инфлацията нещата обаче не са така тя си е факт. С 1лв примерно миналата година си можел да си купиш 2 хляба сега по-малко от 1 и тнт е верно имаме отчетен спад при цената на пиянта и др неща но кошницата ни говори че за тия години сме 2 пъти надолу, но това не е проблем проблема брат е че заплатите аз и преди писах че трябва да се вкара закон за мин 8 евро на час и верно тия от НС май са ме чули щото горе долу 22лв на час сега си докарват за гласуване заплащане хехе
От въвеждането на борда до момента имаме тчно къде 97% инфлация я средно за евро зоната е около 32% за същият период, ако нямаше борд в бг горе долу при тия показатели курса щеше да е около 3.1 лева за евро - а кажи ми тая разлика кой ще я плати ако не я отчетем при положение че дори да влезем първо в ерм то там можем макс 15% да бягаме от еурото
Ми като са само 96% я кажи с 96 %
ли са поскъпнали доматито????
жилищата????
бензина???
лекарствата???
храните?????
транспорта?????
алкохола???
цигарите????
тока?????
водата??
парното???
Да изброявам ли още за да се увериш , че 96%
са продукт на демагогията и дезинформацията !!!!
Привет!!!!!
--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
бгг-ред приказката с инфлацията е много изтъркана . Инфлацията е един от многото фактори , които влияят. това с инфлацията е популистко изказване за пред баби и дядовци от някои партии, защото е най-лесно разбираемо от масата. Ако курса беше реален първо нямаше да я има тази инфлация и второ виж нашите лихви да не говорим за капиталови доходности. Кои са другите ти съображения за надценения лев?
От въвеждането на борда до момента имаме тчно къде 97% инфлация я средно за евро зоната е около 32% за същият период, ако нямаше борд в бг горе долу при тия показатели курса щеше да е около 3.1 лева за евро - а кажи ми тая разлика кой ще я плати ако не я отчетем при положение че дори да влезем първо в ерм то там можем макс 15% да бягаме от еурото
Колега аз си спомням то даже за 1.40 се говореше ама не си прав тогава БББ не беше толкоз силен, сега бат Бойко къде март ще напрай предсрочни избори ЕС ще се уплаши и еврото ке падне къде 1.20--
Майтапа настрана аз лично препоръчвам всички да си обърнат спестяванията във валута ако ще и в юани но не в лева защото чуйте ми думата до година еврото ще е 3лв
Здравейте
И как точно го сметна това 3 лева??????
То за всички е ясно , че лева е силно надценен.
Но колко точно??????
Ако се вземе инфлацията в последните 2-3
години (офизиална или реална????) то 3 лева
са твърде малко. Пък за последните 10 откакто е застопорен?????
Доколкото знам МВФ са пращали чиновници тука по тая тема да дискутират ,но..........
Привет
--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
Добре и информация на ухо - над 1.49 ЕЦБ ще интервира, такъв слух се върти из лондон а максимата е купувай слухове демек спекулантите над 1.49 ще продадат но и имайки в предвид слуха ще се изкушат да го качат до там, а да видим
бе то и миналата година имаше очакване че ецб ще се намеси на 1.42 и на един семинар на блумбърг беше намекнато ама... а и ецб сама не може да постигне много, ако става интервенция някъде то тя ще е подкрепена от БББ (бат Бен Бернанке/ бат Бойко Борисов)
Ооооо! Кьосе! Кво стана с риска и долара? Експерта от И-Би-Съ е добряга а? Подаръче от мен за теб -
Майтапа настрана аз лично препоръчвам всички да си обърнат спестяванията във валута ако ще и в юани но не в лева защото чуйте ми думата до година еврото ще е 3лв
Лично мнение мое , а и на много от икономистите е , че лева е доста подценен. При такава финансова сметка и рестриктивна политика и т.н.
му съответства поскъпване (пример словакия).
Много показателно е как държавите от ЕС със свободен валутен курс не вкараха толкова много инфлация отвън , а БГ заради фиксирания " подценен лев" не можа да задейства автоматизмът заложен във валутните курсове и лева спрямо долара се качи , толкова колкото и еврото , а трябваше да е повече . но пък това е пазар, психологията влияе повече в краткосрочен план. Коко само да вметна , че всеки човек трябва да диверсифицира , не да бяга от една валута а да има портфейл , който да е достатъчно статичен при каквито и да е събития.Всеки финансист го твърди. Дори Грийнспейн запитан в каква валута държи активите си казва диверсификация
Колега аз си спомням то даже за 1.40 се говореше ама не си прав тогава БББ не беше толкоз силен, сега бат Бойко къде март ще напрай предсрочни избори ЕС ще се уплаши и еврото ке падне къде 1.20--
Добре и информация на ухо - над 1.49 ЕЦБ ще интервира, такъв слух се върти из лондон а максимата е купувай слухове демек спекулантите над 1.49 ще продадат но и имайки в предвид слуха ще се изкушат да го качат до там, а да видим
бе то и миналата година имаше очакване че ецб ще се намеси на 1.42 и на един семинар на блумбърг беше намекнато ама... а и ецб сама не може да постигне много, ако става интервенция някъде то тя ще е подкрепена от БББ (бат Бен Бернанке/ бат Бойко Борисов)
Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.
Това не са служове. Тришет вече подготви маркета преди 3 дена като каза че 10% поскъпване на Е/$ е брутално и трябва да се вземат мерки относно проблема.
Съжалявам че я нямам уеб страницата.
Коментар