IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Те си мислят,че плащат,ние си мислим,че работим.....до кога.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• maklereu ако си толкова на зор за Excel - ей ти линк с топ 100 по владеене на Excel 2003 в София - ще намериш грамотен ако се разтърсиш.

http://www.test.bg/site/top100.php?c...%DF&statusa=59

Коментар

• Абе какво сте се заяли с човека!! Направо е малоумие да не можеш да умножиш две колони в excel и да искаш 1500 лева заплата. Просто е шокиращо - това е най-елементарното - нещо заради което excel съществува. Какво КПД би имал такъв служител и колко работа ще свърши!? Просто maklereu си е виновен, че е наел такъв - друг път да си отваря очите.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat
        А този един сигурно иска 2200 лв.
        Нормално, образованието ни е майтап.
        Но именно затова на този един трябва да плащаш повече, отколкото на общ работник в строителството. Ако не може да си ги изкарва просто не трябва до откриваш такова работно място.
        Последен отговор и оставям децата да си играят на лап топа.
        Назначих го на 1300, искаше 1500. Обещах му, ако може всичко, което твърди, че може да стане 1600 веднага, като ми го докаже.

Коментар

• От опита ми в Ню Йорк и Лондон, никъде не съм видял, работодателя да инвестира в служителя. Говоря за финансов сектор.
          Влизаш в университет, блъскаш като луд. Завършваш, работиш малко, теглиш кредит (между 50 и 150к) правиш мастерс. Пак блъскаш като луд, поне 6 години, теглиш нов кредит сертифицираш се по дадена програма. Пй ейч ди-то се плаща. в смисъл ти си плащаш за да правиш. Разбира се има изключения, ако си гениален, но това граничи с промили.
          Инвестира ли работодателя в тебе, те закрепостява с такива неустойки, че става по-зле от руски селянин, ако поискаш да напуснеш.

Пак казвам, не виня никой, само твърдя, че в България квалифицираните кадри са кът, а студенти директно от банката в унито се мръщят на 1300 лева заплата.

Коментар

• А този един сигурно иска 2200 лв.
            Нормално, образованието ни е майтап.
            Но именно затова на този един трябва да плащаш повече, отколкото на общ работник в строителството. Ако не може да си ги изкарва просто не трябва до откриваш такова работно място.

Коментар

• Още нещо.

Кубрат. Проведох лично 23 интервюта последните няколко седмици. Твърдя смело, че без 1 останалите 22-ма кандидати твърдят, че владеят перфектно Ексел, а не се справят с елементарни функции, да не говорим за вариации или нещо по-сложно.
              Става дума за позиция с чиста заплата 1200 лева. Това е абсолютната действителност в София.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat
                Гетов, а работодателя къде е дрямал като го е назначавал?
                Или в България няма хора, които могат да работят с Ексел?
                Отговора е и към Соколов.

Да вината е моя за некадърните служители. Аз дори не съм им правил интервюта, наех консултантска фирма(мисля в топ 3 в бг), защото не съм в България .
                Пак повтярям, грешката си е моя, при проблеми в бизнеса, винаги работодателя е виновен. Това поне научих за 15 години яко бачкане.

Не смятам, че трябва да инвестирам в нова квалификация на служителите. Или наемам нископлатен служител и инвестирам 18 месеца, за да върши работа или наемам високоплатен и започва да върши работа веднага, той съответно си се развива и като прецени, че има нещо повече, от това което му давам или предоговаря условия, или напуска.

п.с. Индексирам заплатите с инфлацията + 20% ръст на основната заплата на година. Отделно има бонуси. Докато не се прибрах, никой не беше вземал така наречение бенефит. Дето се вика да надскочи себе си.

п.с. Българското ми начинане е върпреки всичко печелившо, не за друго, а нормата на печалба е над 50% (100% услуга е продукта)

Коментар

• Гетов, а работодателя къде е дрямал като го е назначавал?
                  Или в България няма хора, които могат да работят с Ексел?

Коментар

• а тези работници които ще те сложат в малкият си джоб по всички показатели,те какво нито си ги обучил нито си ги стимулирал,...как да ти работят,един вид ти си велик работодател,а тези дето имат по големи възможностти от теб е по добре да не трябва да могат да се издигат,че трябва да им предложиш % дял от фирмата,дали имаш толкова в главата.
                    А и да го имаш не трябва бедният и можещ да стане по добър от теб и да има(получава) повече пари....нали

Коментар

• Sokolov, лесно е да кажеш, че работодателят не прави всичко възможно за квалификацията на персонала си.. Това е като...как да кажа...нагласата всеобща..Другият е виновен.. Но не е така, приятелю..От един магистър (отличник!!!) от най-елитиния български университет по икономика би трябвало да се изисква едно ЕЛЕМЕНТАРНО начално ниво..Като боравене с база-данни например..За жалост същият този магистър не мисли, че заслужава заплата по-ниска от 2000 лв...Това е жалко..

Коментар

• еми и ти приличаш на останалите бг работодатели,,,навън имаш стълбичка и всичко зависи само от тебе дали ще се изкачиш или не,а тука без да си си обучил персонала за работа какво си направил,имаш голям пропуск,а както и разбрах едва ли успешен бизнес в България...
                        През два месеца трябва да има обучения и покачване на квалификацията иначе самостоятелно как да стане не че го няма....

Въобще как да имаш фирма в бг.... недей,тука няма човешки ресурси...
                        те и комунистите така си мислят,един вид са те облъчили лощо...

Коментар

• maklereu
                          Съжалявам те! Тук е пълно с фашкии дето са с пигмейски способности и маниакални амбиции! И работници и работодатели!

Коментар

• Каква градация!!!! 200 после 250 и накрая - работа в офис - Боже наистина целта ни като наемници е най-вече да се намърдаме в офис.
                            Честно - просто припадам от смях!!!! Няма нужда от коментар!!!!

Коментар

• http://www.rabota.bg/138025

Eто Ви една типична българска обява от РАБОТОДАТЕЛ - БУЛГАРИСТАН.
                              Просто ПАДАШ ОТ СМЯХ - това е емблема за българският работодател. А сега кажете - как да не си мързелив? Цитирам:

"КОМПАНИЯТА ПРЕДЛАГА:
                              - Отлични условия за работа
                              - Професионално обучение
                              - Високи доходи,обвързани с резултата
                              - Възможност за развитие и кариера

РАБОТНАТА ЗАПЛАТА ПРЕЗ ПЪРВИЯ МЕСЕЦ Е 250 ЛЕВА,ВТОРИЯ 280 КАТО ТОВА НЕ Е ГРАНИЦАТА НА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕТО В ЗАВИСИМОСТ ОТ РАБОТАТА ИМА БОНУСИ И ПРЕМИИ ВСЕКИ МЕСЕЦ.ИМА 2 СЕДМИЧНО ОБУЧЕНИЕ,СЛЕД ТОВА ЗАПОЧВАТЕ РАБОТА В САМОСТОЯТЕЛЕН ОФИС"

Коментар

• Здравейте. Дискусията ми стана много интересна и се регистрирах да изкажа моето мнение.

Работодател съм в България и служител в САЩ.
                                Дълги години работя в САЩ. Извървях цялата стлбичка от младши анализатор, до фонд мениджър на 4 рискови фонда. Все още съм служител, макар официално моя консултантска фирма да е наета като управляващо дружество.
                                Преди години реших да диверсифицирам и да инвестирам в БГ.
                                Направих го, до скоро имах 10 служители.

ghettoff, на видеонаблюдение сигурно трудно се изчислява 3 часа и половина, но цифрата при мене е идеално точна. Инсталирал съм специален софтур, тип логер, който ми репортва всяко действие на пц-тата на служителите. Статистика за 1 календарна година при включен компютер 7 часа на ден, точно 3 часа и 25 мин някакво ативно работно дейстиве. Работата е изцяло на пц и няма път, разговори и каквото и да е. 1 час и 50 мин до обедната почивка и 1 и 35 след нея.

Всички служители са минали през така наречените агенции за подбор на персонала и съм платил немалки суми, за уж качествените кадри.

Наскоро си дойдох в БГ и се завъртях в офиса, изгоних 4 човека. Сега 6 човека вършат работа за 10 и вземат бонуси отгоре, ако я свършат.

Ще ви разкажа един уникален случай, но си мисля, че е много представителен. Така нареченият мениджър в бг, който пръв си замина има изрядно СВ. Магистър е по икономика на индустрията в УНСС. С 2 езика уж (първата прична да го махна, че не може да направи нито едно граматическо правилно изречение на английски, но "това не било важно, нали се разбирал")
                                Същия този пич, който търгува здраво на борсата и ми показа вашият форум преди година и нещо, го помолих да ми направи един елементарен отчет. Трябваше да извади от счетоводнаа програма едни данни и буквално само със събиране, делене и умножаване на колонки можеше да го направи.
                                Е паднах, вместо да извати от 1-а колонка 2-а и да раздели на определно число, той смяташе всяка клетка поотделно, после я делеше и записваше числото, имаше за смятане 8200 реда.
                                5 дена го правил денонощно, докато съм бил на море, за да е готов като се върна. На 7000 знак, се оказало, че е разместил колонките още от първия ред.
                                Този човек, вземаше чисти 1100 лева (най-ниската заплата) имаше 5.23 успех от унсс за бакалавър и 5.93 за магистър.
                                Това е действителността, пълна неграмотност, ниска ефективност и тотално безхаберие.
                                същият този пич, почна работа на 1400 лева чиста заплата (поне така каза) в голяма верига от хипермаркети, като мениджър продажби на нещо си.

Е няма да се върна в тази държава, а в момента, в който вече нямам поръчки за бг офиса, ще го затворя целия.

Коментар

X