IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Те си мислят,че плащат,ние си мислим,че работим.....до кога.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ghettoff
    Първоначално изпратено от Nikola
    Първоначално изпратено от жорко
    Жоре много си тъп брато. Искрено се надявам в някой стадий на живота ти нещо да зависи от ghettoff и да го върне
    ----------------------------
    продължавай да се надяваш. ;-)
    Не аз няма на какво да се надявам на мен ми е все едно. ghettoff е работодател, а ти си търсиш работа. Докато ти се молиш за 2 000 лв нетна заплата той ги дава на вечер в Captain Cook за вечеря, а ти ядеш бургери на манджа стрийт в Студентски Град. Приятен уикенд.

Никола, не обръщай внимание на такива глупости...Под нивото ни са..Я кажи по-добре как ще я бъде с КАО???
    Ами не мога ги оставя. Као-то е следната системата. Чакаме инвестициите направени от 2006 насам да окажат своето положително влияние. През 2009 година се възползваме от ниската база от 2008 и сме към 20така Не ги мисли каолинките, добра инвестиция са.

Коментар

• Първоначално изпратено от жорко
      Първоначално изпратено от Nikola
      Жоре много си тъп брато. Искрено се надявам в някой стадий на живота ти нещо да зависи от ghettoff и да го върне
      Не аз няма на какво да се надявам. ghettoff е работодател, а ти си търсиш работа. Докато ти се молиш за 2 000 лв нетна заплата той ги дава на вечер в Captain Cook за вечеря, а ядеш бургери на манджа стрийт. Приятен уикенд.
      Първо не се моля...а ги взимам....И въобще не ми пука дали вярваш
      И второ....това за мандаж стриийт /ако не го бъркам/ е за тебе като си бил студент. Аз съм завършил в Варна и не съм бил в Ст. Град, но явно и това няма значение. :-) :-)
      Защо си мислиш, че не ти вярвам Жорка? Вярвам ти разбира се. Ама не знам защо парадираш с това? Дръж се по-сериозно и уважавай другите. Лека вечер отивам да играя покер в Драгалевци с buy in половината ти заплата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
        Не аз няма на какво да се надявам на мен ми е все едно. ghettoff е работодател, а ти си търсиш работа. Докато ти се молиш за 2 000 лв нетна заплата той ги дава на вечер в Captain Cook за вечеря, а ти ядеш бургери на манджа стрийт в Студентски Град. Приятен уикенд.

Никола, не обръщай внимание на такива глупости...Под нивото ни са..Я кажи по-добре как ще я бъде с КАО???

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
          Не аз няма на какво да се надявам. ghettoff е работодател, а ти си търсиш работа. Докато ти се молиш за 2 000 лв нетна заплата той ги дава на вечер в Captain Cook за вечеря, а ядеш бургери на манджа стрийт. Приятен уикенд.
          Първо не се моля...а ги взимам....И въобще не ми пука дали вярваш
          И второ....това за мандаж стриийт /ако не го бъркам/ е за тебе като си бил студент. Аз съм завършил в Варна и не съм бил в Ст. Град, но явно и това няма значение. :-) :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от id2
            e, vaprosa e po-globalen..vinagi kogato niakoi dava, mu se struva mnogo (trud, zaplata), a kogato polu4ava, mu se struva malko (trud, zaplata). Vapros na pozicia.
            Ne smiatam, 4e ima nepravilna gledna to4ka v slu4aia :-)
            Така е, но както казах виновна е системата в тази държава..Проблемът обаче е както глобален, така и индивудален...Никой работодател на кара на сила работниците си да влизат в работни взаимоотношения с него!!! Те го правят доброволно и в пълно съзнание за това, което вършат. Знаят предварително условията на работа и подписват трудов договор!!! Оттам нататък, ако са недоволни би трябвало да напуснат и да си търсят щастието другаде. Но ако работят, то те трябва да работят.

Коментар

Коментар

• Жоре много си тъп брато. Искрено се надявам в някой стадий на живота ти нещо да зависи от ghettoff и да го върне

Коментар

Гетов, иска ми се но не мога да оставя мелодраматичното ти писмо с коментар от само 2 реда. Моля те прочети коментара ми за подтчоките си:

а) подпиране в работно време- Е ПРАВ ЛИ ДА СТОЯ САМО ?!! - Ако за това ти се плаща, да!
                  б) скатаване в работно време- МИ АКО НЯМА РАБОТА В ДАДЕНИЯ МОМЕНТ КВО ДА ПРАВЯ... АЗ ЛИ ДА ТИ ТЪРСЯ КЛИЕНТИ БЕ !!!!!!! - Работа винаги има, ако чак толкова си закъсал, ще си изчистиш работното място.
                  в) бърборене в работно време- Е ДА НЕ РАЗГОВАРЯМ И ДА МЪЛЧА ?!!! ТО АЗ ДА НЕ СЪМ В ЗАТВОР ? АБЕ ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ БЕ ? - Защо желаеш времето прекарано в обсъждане на вчерашния мач с колегите да ти се заплаща?
                  г) влачене в работно време- !!!? - АЗ ХОДЯ. МАЙКА ТИ СЕ ВЛАЧИ !!! - ходиш, ама ако човек не те наблюдава внимателно в продължение на поне половин час, може да остане с впечатление, че стоиш на място.
                  д) безотговорност към повереното му материално имущество и губенето на време в резултат на повреди от безхаберното боравене с него. -ДА БЕ....ТИ НАЕМИ НЕКАВ КИМИЗАРНИК ДЕТО СЕ РАЗПАДА АЗ СЪМ ТИ ВИНОВЕН..... - Обикновено ако се спазват инструкциите за работа и се пазят вещите не се разпадат, чувал си предполагам, че най-бързия/хубавия автомобил е служебния, помисли върху това.
                  е) липса на инициативност при възникнали организационни казуси- ИНИЦИАТИВНОСТТА МИ Е В РАМКИТЕ НА ДЛЪЖНОСТНАТА МИ ХАРАКТЕРИСТИКА, ОРГАНИЗАЦИОННИТЕ КАЗУСИ ЩЕ СИ ГИ РЕШАВАШ САМ....ИЛИ ИСКАШ ЗА 600 лв. И ТВОЙТА РАБОТА ДА ВЪРША..... - Иска се ако изгори крушката да я смениш, а не да използваш момента да си поспиш и да кажеш "Мен за това не ми плащат" - давам елементарен пример, понеже си елементарен човек.
                  д) прехвърляне на топката при възникнали проблеми в работния процес вместо креативност за тяхното решаване. Е АЗ ЛИ ТРЯБВА ДА СЪМ ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО ? - Ти никога не може да си виновен, винаги виновен е някой друг
                  ж) интриганството в колектива и резултиращ нисък коефициент на полезно действие на работния екип. МИ КАТО ПЛЮЩИШ СЕКРЕТАРКАТА АЗ КВО - ДА СЕ ПРАВЯ, ЧЕ НЕ ВИЖДАМ ЛИ ? - Не, длъжен си да отделиш 4 часа от работния ден, за да го обсъдиш с колегите и после още 2 часа в самосъжаление че не я плющиш ти
                  з) липса на работен морал - КАК ЩЕ ГО ДОКАЖЕШ ТОВА...НЕ Е ВЕРНО. - Тук сам се затапи
                  и) неготовност за извънреден труд (срещу заплащане с надбавки) при изискващи това обстоятелства- ДОСЕГА НИКОГА НЕ СА МИ ПРЕДЛАГАЛИ ДА МИ ЗАПЛАТЯТ ИЗВЪНРЕДНИЯ ТРУД. ПОСЛЕДНИЯ ПЪР ШЕФКАТА МИ ДОНЕСЕ ЕДНА ПРАСКОВА /БЕШЕ Я ИЗМИЛА/ И СПОРЕД НЕЯ ТОВА БЕШЕ ДОСТАТЪЧНО .... - явно и според теб, щом си останал
                  й) недооценяване на факта, че работодателя осигурява на 100%, което прави неговото възнаграждение на брутна основа по-високо, т.е. той струва на работодателя си повече отколкото си мисли.. АРЕ СТИГА РЕВА БЕ....МИ И НА МЕНЕ ЗАПЛАТАТА МИ ИЗЛИЗА ПО-МАЛКО ОТ БРУТНАТА, НАЛИ И АЗ ПЛАЩАМ ЧАСТ ОТ ТИЯ ОСИГУРОВКИ. НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА Е ТАКА БЕ, АЗ ДА НЕ СЪМ РОБ ? Ревльовците сте недооценените горканчовци.
                  к) много други... НАПРИМЕР ? - всеки гледа ако може да открадне нещо "да е на далавера", ако се счупи машината с която работи се радва че ще скатае, да се закъснее за работа е нещо което се случва от време на време и т.н. и т.н.

Коментар

• Томи..Къде съм споменавал колко получават моите работници??? Къде съм споменавал какво правя и с какво се занимавам, че реши колко далавери правя и колко кифтета ям на гърба на своите служители??? На изстрадали хора като вас все друг ви е виновен..Като не ви харесва - ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ РАБОТИТЕ??? Факт е, че като човек подпише договор и се съгласи да работи при условията, посочени в него той има не само права да лапа парички и да иска повече, но и задължения, които първи се забравят и пренебрегват..Ами ако аз като работодател ако забравя собствените си задължения да платя???

Коментар

• e, vaprosa e po-globalen..vinagi kogato niakoi dava, mu se struva mnogo (trud, zaplata), a kogato polu4ava, mu se struva malko (trud, zaplata). Vapros na pozicia.
                      Ne smiatam, 4e ima nepravilna gledna to4ka v slu4aia :-)
                      Numbers have no respect for humans. They just are. R. Jones-The Trading Game.

Коментар

Първоначално изпратено от ghettoff
                        Ей Лекс, никой не иска да връща комунизма. Бъркаш жанра.
                        Става въпрос за мисленето на работодателите по времето на капитализма, такова мислене, че БГ работодателите си докараха криза на работна ръка, щото гонят хората в чужбина. :-)
                        Става въпрос за това, БГ РАБОТОДАТЕЛЯ да спре да иска да му целувам ръката, щото "ми давал хлвба"...Е да де, ама той не ми го дава, аз си го вадя тоя хляб. Ако ми плаща заплата, без да идвам на работа, тогава "ще ми дава хляба" и тогава " ще му целувам ръка"...Става въпрос БГ РАБОТОДАТЕЛЯ да осъзнае, че пазара на труда се движи от търсене и предлагане, затова му се казва пазар, по дяволите...И БГ РАБОТОДАТЕЛЯ е длъжен да се подчинява на пазара така както се подчинява на пазара на суровини. Става въпрос за това, БГ РАБОТОДАТЕЛЯ да разбере, че качествения персонал, като всяко ограничено нещо, струва скъпо и се намира трудно, и когато го намериш ще си пазиш.
                        И най-накрая нека БГ РАБОТОДАТЕЛЯ да разбере, че след като той има право, от двама работници на едно и също ниво, с едни и същи мотивация и умения, да си избере по-евтиния, то аз имам право ако намеря работа аналогична на текущата, но с по-висока заплата моментално да си бия камшика.
                        Ей затова става въпрос, ама Вие сте твърде ограничени да го разберете и предпочитата да обвинявате служителите си, че били "пролетарии"....

Когато ти БГ РАБОТНИКО ми даваш тази производителност на труда, която ми дава един немец или австриец например, то аз ще ти давам тази заплата, която на него му дават в неговата страна..Проблемът е, че системата е изкривена. Животът е скъп, а средният българин е мързелив!!! Той си мисли, че някой му е задължен, но не му стига пипето да се замисли, че парите трябва да дойдат отнякъде. ОТ РАБОТА, НЕ ОТ ДАЛАВЕРИ!!! Работодател съм на 50 човека и им давам заплати над средните за квалификацията и опита им. Искам да им давам още повече, защото искам моите хора и техните семейства да живеят добре. Но ако го направя срещу това, което те ми дават насреща ще работя на загуба!!!
                        Помислете колко получава един БГ РАБОТНИК за час ЕФЕКТИВЕН труд и ще видите, че той в дейстивтелност не е чак толкова подценен..Отбележете обаче:
                        а) подпиране в работно време
                        б) скатаване в работно време
                        в) бърборене в работно време
                        г) влачене в работно време
                        д) безотговорност към повереното му материално имущество и губенето на време в резултат на повреди от безхаберното боравене с него.
                        е) липса на инициативност при възникнали организационни казуси
                        д) прехвърляне на топката при възникнали проблеми в работния процес вместо креативност за тяхното решаване.
                        ж) интриганството в колектива и резултиращ нисък коефициент на полезно действие на работния екип.
                        з) липса на работен морал
                        и) неготовност за извънреден труд (срещу заплащане с надбавки) при изискващи това обстоятелства
                        й) недооценяване на факта, че работодателя осигурява на 100%, което прави неговото възнаграждение на брутна основа по-високо, т.е. той струва на работодателя си повече отколкото си мисли..
                        к) много други...

ВСИЧКО ТОВА ВОДИ ДО УЖАСНО НИСКА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ НА ТРУДА, КОЯТО СЕ ОТРАЗЯВА В РЕЗУЛТАТА НА ВСЯКА ЕДНА КОМПАНИЯ И СЪОТВЕТНО В НЕЙНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПЛАЩА ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ!!!

Имам инсталирано видеонаблюдение и анализирам ежемесечно ефективния труд на всеки един работник - средно 3 часа и 20 мин. на ден! Ако щете вярвайте! Което при средна заплата от, да кажем, 900 лв. и 8-часов работен ден за 5 дена в седмицата прави по около 13 лв. на час!!! Плюс социални надбавки, плюс 3 раб. почивки на ден, плюс никакъв извънреден труд, плюс свободна събота и неделя!!! Какво иска БГ РАБОТНИКА за това което дава!!!
                        Гетов, иска ми се но не мога да оставя мелодраматичното ти писмо с коментар от само 2 реда. Моля те прочети коментара ми за подтчоките си:

а) подпиране в работно време- Е ПРАВ ЛИ ДА СТОЯ САМО ?!!
                        б) скатаване в работно време- МИ АКО НЯМА РАБОТА В ДАДЕНИЯ МОМЕНТ КВО ДА ПРАВЯ... АЗ ЛИ ДА ТИ ТЪРСЯ КЛИЕНТИ БЕ !!!!!!!
                        в) бърборене в работно време- Е ДА НЕ РАЗГОВАРЯМ И ДА МЪЛЧА ?!!! ТО АЗ ДА НЕ СЪМ В ЗАТВОР ? АБЕ ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ БЕ ?
                        г) влачене в работно време- !!!? - АЗ ХОДЯ. МАЙКА ТИ СЕ ВЛАЧИ !!!
                        д) безотговорност към повереното му материално имущество и губенето на време в резултат на повреди от безхаберното боравене с него. -ДА БЕ....ТИ НАЕМИ НЕКАВ КИМИЗАРНИК ДЕТО СЕ РАЗПАДА АЗ СЪМ ТИ ВИНОВЕН.....
                        е) липса на инициативност при възникнали организационни казуси- ИНИЦИАТИВНОСТТА МИ Е В РАМКИТЕ НА ДЛЪЖНОСТНАТА МИ ХАРАКТЕРИСТИКА, ОРГАНИЗАЦИОННИТЕ КАЗУСИ ЩЕ СИ ГИ РЕШАВАШ САМ....ИЛИ ИСКАШ ЗА 600 лв. И ТВОЙТА РАБОТА ДА ВЪРША.....
                        д) прехвърляне на топката при възникнали проблеми в работния процес вместо креативност за тяхното решаване. Е АЗ ЛИ ТРЯБВА ДА СЪМ ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО ?
                        ж) интриганството в колектива и резултиращ нисък коефициент на полезно действие на работния екип. МИ КАТО ПЛЮЩИШ СЕКРЕТАРКАТА АЗ КВО - ДА СЕ ПРАВЯ, ЧЕ НЕ ВИЖДАМ ЛИ ?
                        з) липса на работен морал - КАК ЩЕ ГО ДОКАЖЕШ ТОВА...НЕ Е ВЕРНО.
                        и) неготовност за извънреден труд (срещу заплащане с надбавки) при изискващи това обстоятелства- ДОСЕГА НИКОГА НЕ СА МИ ПРЕДЛАГАЛИ ДА МИ ЗАПЛАТЯТ ИЗВЪНРЕДНИЯ ТРУД. ПОСЛЕДНИЯ ПЪР ШЕФКАТА МИ ДОНЕСЕ ЕДНА ПРАСКОВА /БЕШЕ Я ИЗМИЛА/ И СПОРЕД НЕЯ ТОВА БЕШЕ ДОСТАТЪЧНО ....
                        й) недооценяване на факта, че работодателя осигурява на 100%, което прави неговото възнаграждение на брутна основа по-високо, т.е. той струва на работодателя си повече отколкото си мисли.. АРЕ СТИГА РЕВА БЕ....МИ И НА МЕНЕ ЗАПЛАТАТА МИ ИЗЛИЗА ПО-МАЛКО ОТ БРУТНАТА, НАЛИ И АЗ ПЛАЩАМ ЧАСТ ОТ ТИЯ ОСИГУРОВКИ. НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА Е ТАКА БЕ, АЗ ДА НЕ СЪМ РОБ ?
                        к) много други... НАПРИМЕР ?
                        Жоре много си тъп брато. Искрено се надявам в някой стадий на живота ти нещо да зависи от ghettoff и да го върне. Жалко чиновниче, цял живот ще си останеш на 1500 лв. Имай в предвид, че форума не е баш анонимен.

Коментар

• Жорко, много мъка бате...С тази нагласа не 600, ами 5 пукнати пари не струваш. Като се научиш на непознати да не говориш на БЕ, да не намесваш майка им и да четеш какво пишат преди да прехвърляш личната си драма с работодателя върху тях, тогава може да си поговорим. Айде влачи сега и не ме занимавай с личните си проблеми...

Коментар

Става въпрос за мисленето на работодателите по времето на капитализма, такова мислене, че БГ работодателите си докараха криза на работна ръка, щото гонят хората в чужбина. :-)
                            Става въпрос за това, БГ РАБОТОДАТЕЛЯ да спре да иска да му целувам ръката, щото "ми давал хлвба"...Е да де, ама той не ми го дава, аз си го вадя тоя хляб. Ако ми плаща заплата, без да идвам на работа, тогава "ще ми дава хляба" и тогава " ще му целувам ръка"...Става въпрос БГ РАБОТОДАТЕЛЯ да осъзнае, че пазара на труда се движи от търсене и предлагане, затова му се казва пазар, по дяволите...И БГ РАБОТОДАТЕЛЯ е длъжен да се подчинява на пазара така както се подчинява на пазара на суровини. Става въпрос за това, БГ РАБОТОДАТЕЛЯ да разбере, че качествения персонал, като всяко ограничено нещо, струва скъпо и се намира трудно, и когато го намериш ще си пазиш.
                            И най-накрая нека БГ РАБОТОДАТЕЛЯ да разбере, че след като той има право, от двама работници на едно и също ниво, с едни и същи мотивация и умения, да си избере по-евтиния, то аз имам право ако намеря работа аналогична на текущата, но с по-висока заплата моментално да си бия камшика.
                            Ей затова става въпрос, ама Вие сте твърде ограничени да го разберете и предпочитата да обвинявате служителите си, че били "пролетарии"....

Когато ти БГ РАБОТНИКО ми даваш тази производителност на труда, която ми дава един немец или австриец например, то аз ще ти давам тази заплата, която на него му дават в неговата страна..Проблемът е, че системата е изкривена. Животът е скъп, а средният българин е мързелив!!! Той си мисли, че някой му е задължен, но не му стига пипето да се замисли, че парите трябва да дойдат отнякъде. ОТ РАБОТА, НЕ ОТ ДАЛАВЕРИ!!! Работодател съм на 50 човека и им давам заплати над средните за квалификацията и опита им. Искам да им давам още повече, защото искам моите хора и техните семейства да живеят добре. Но ако го направя срещу това, което те ми дават насреща ще работя на загуба!!!
                            Помислете колко получава един БГ РАБОТНИК за час ЕФЕКТИВЕН труд и ще видите, че той в дейстивтелност не е чак толкова подценен..Отбележете обаче:
                            д) безотговорност към повереното му материално имущество и губенето на време в резултат на повреди от безхаберното боравене с него.
                            д) прехвърляне на топката при възникнали проблеми в работния процес вместо креативност за тяхното решаване.
                            ж) интриганството в колектива и резултиращ нисък коефициент на полезно действие на работния екип.
                            и) неготовност за извънреден труд (срещу заплащане с надбавки) при изискващи това обстоятелства
                            й) недооценяване на факта, че работодателя осигурява на 100%, което прави неговото възнаграждение на брутна основа по-високо, т.е. той струва на работодателя си повече отколкото си мисли..
                            к) много други...

ВСИЧКО ТОВА ВОДИ ДО УЖАСНО НИСКА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ НА ТРУДА, КОЯТО СЕ ОТРАЗЯВА В РЕЗУЛТАТА НА ВСЯКА ЕДНА КОМПАНИЯ И СЪОТВЕТНО В НЕЙНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПЛАЩА ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ!!!

Имам инсталирано видеонаблюдение и анализирам ежемесечно ефективния труд на всеки един работник - средно 3 часа и 20 мин. на ден! Ако щете вярвайте! Което при средна заплата от, да кажем, 900 лв. и 8-часов работен ден за 5 дена в седмицата прави по около 13 лв. на час!!! Плюс социални надбавки, плюс 3 раб. почивки на ден, плюс никакъв извънреден труд, плюс свободна събота и неделя!!! Какво иска БГ РАБОТНИКА за това което дава!!!

а) подпиране в работно време- Е ПРАВ ЛИ ДА СТОЯ САМО ?!!
                            б) скатаване в работно време- МИ АКО НЯМА РАБОТА В ДАДЕНИЯ МОМЕНТ КВО ДА ПРАВЯ... АЗ ЛИ ДА ТИ ТЪРСЯ КЛИЕНТИ БЕ !!!!!!!
                            в) бърборене в работно време- Е ДА НЕ РАЗГОВАРЯМ И ДА МЪЛЧА ?!!! ТО АЗ ДА НЕ СЪМ В ЗАТВОР ? АБЕ ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ БЕ ?
                            г) влачене в работно време- !!!? - АЗ ХОДЯ. МАЙКА ТИ СЕ ВЛАЧИ !!!
                            д) безотговорност към повереното му материално имущество и губенето на време в резултат на повреди от безхаберното боравене с него. -ДА БЕ....ТИ НАЕМИ НЕКАВ КИМИЗАРНИК ДЕТО СЕ РАЗПАДА АЗ СЪМ ТИ ВИНОВЕН.....
                            е) липса на инициативност при възникнали организационни казуси- ИНИЦИАТИВНОСТТА МИ Е В РАМКИТЕ НА ДЛЪЖНОСТНАТА МИ ХАРАКТЕРИСТИКА, ОРГАНИЗАЦИОННИТЕ КАЗУСИ ЩЕ СИ ГИ РЕШАВАШ САМ....ИЛИ ИСКАШ ЗА 600 лв. И ТВОЙТА РАБОТА ДА ВЪРША.....
                            д) прехвърляне на топката при възникнали проблеми в работния процес вместо креативност за тяхното решаване. Е АЗ ЛИ ТРЯБВА ДА СЪМ ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО ?
                            ж) интриганството в колектива и резултиращ нисък коефициент на полезно действие на работния екип. МИ КАТО ПЛЮЩИШ СЕКРЕТАРКАТА АЗ КВО - ДА СЕ ПРАВЯ, ЧЕ НЕ ВИЖДАМ ЛИ ?
                            з) липса на работен морал - КАК ЩЕ ГО ДОКАЖЕШ ТОВА...НЕ Е ВЕРНО.
                            и) неготовност за извънреден труд (срещу заплащане с надбавки) при изискващи това обстоятелства- ДОСЕГА НИКОГА НЕ СА МИ ПРЕДЛАГАЛИ ДА МИ ЗАПЛАТЯТ ИЗВЪНРЕДНИЯ ТРУД. ПОСЛЕДНИЯ ПЪР ШЕФКАТА МИ ДОНЕСЕ ЕДНА ПРАСКОВА /БЕШЕ Я ИЗМИЛА/ И СПОРЕД НЕЯ ТОВА БЕШЕ ДОСТАТЪЧНО ....
                            й) недооценяване на факта, че работодателя осигурява на 100%, което прави неговото възнаграждение на брутна основа по-високо, т.е. той струва на работодателя си повече отколкото си мисли.. АРЕ СТИГА РЕВА БЕ....МИ И НА МЕНЕ ЗАПЛАТАТА МИ ИЗЛИЗА ПО-МАЛКО ОТ БРУТНАТА, НАЛИ И АЗ ПЛАЩАМ ЧАСТ ОТ ТИЯ ОСИГУРОВКИ. НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА Е ТАКА БЕ, АЗ ДА НЕ СЪМ РОБ ?
                            к) много други... НАПРИМЕР ?

Коментар

..........

...........

Абе Ваше Височество, а на Вас може би "не ви стига пипето" , че всички тези под-точки, които си ми изредил се появяват защото си взел Мунчо и Пунчо, щото само те ти се навиват да ти бачкат на мърлявата заплата в мърлявата ти фирма...:-)
                              Колега хич и не му се връзвай на тоя Mr.Been/Ghettoff
                              У нас така наречените работодатели, които би трябвало да бъдат предприемачи са си всъщност дребни и крадливи далавераджии. То и бизнеса в България е смешна дума
                              Тоя абсурд с "... аз ти давам заплатата и хляба" да земат да си я .... някъде. Явно само това им е останало от училище когато се учеше Основи на Комунизъмът Там така описваха "лошите" капиталисти - те дават, работника трябва ръка да целува

За съжаление у нас никой не иска и да чуе, че има пазар както на капитали, така и на труда. И ако някой си въобразява, че другите са балами и ще ги хване на каишка или с видео наблюдение май е объркал века. Ако някой по някаква причина се хване на работа за малко пари, то той също си прави сметката, както я прави този който го наема. Или казано по просто ако искаш да работя пълноценно за теб, плащай като за пълноценна работа, ако ли не аз ще работя толкова, колкото аз преценявам, че струва трудът ми, а през останалото време "ще си бъркам в носа" или ще си търся втора работа Ако обаче аз съм сигурен, че отвсеки заработен от мен, не от работодателя лев отива при мен, като заплата, бонус или акции, то аз ще си скъсам г??а да работя.

За това у нас нещата са зле - защото имаме лоша инфраструктура (виновни са държавата, общините и работодателите), високо енергоемки производства (виновни са държавата, общините и работодателите), липса на високи технологии (виновни са пак същите), и липса на организация във фирмата (за което е виновен работодателя/собственик). Това е!

Ако ти господинчо ghettoff (поне си напиши правилно името на български) приемаш да работи при теб някой, от който се възмущаваш, че не работи, то е защото ти му плащаш толкова малко. Виж ако ти му плащаш като на немски, френски или американски служител и той не работи, а се крие е тогава имаш основание.

Спомни си че евтиното винаги излиза скъпо, и се отнася не само за предметите, но и за труда!!!!

А като се чуствате толкова нещастни това племе "работодателите" от къде взимате пари за джипове, яхти, круизи, нови апартаменти и вили (на абсурно високи цени) -- да не би да спестявате от закуски и кифли. Не ! Спестявате от всичко, което прави една икономика ефективна и работеща, спестявате от заплатите на своите служители, които иначе ругаете, че са мързеливи, но те са тези които ви осигуряват крадения лукс. (то и вашия лукс е един социалистически, ама това е друга тема

Ако наистина се мислиш за толкова супер отиди и направи своето предприятие в Индия, Сингапур, Канада, Мексико. Да видиме дали наистина струваш толкова, за колкото се представяш. Само не излизай с номера, че осугуряваш работни местта в България Това е ТЪПО!

В XXI век всичко се измерва с пари, всичко се търгува на пазара и светът е едно голямо село, където ние сме най-крайната и изостанала махала, където разни зайкоджий като теб се изживяват като Доналд Тръмп на Балканите Айде стига де!
                              Socialism -- You Make It, They Take It.

Коментар

к) много други...

Абе Ваше Височество, а на Вас може би "не ви стига пипето" , че всички тези под-точки, които си ми изредил се появяват защото си взел Мунчо и Пунчо, щото само те ти се навиват да ти бачкат на мърлявата заплата в мърлявата ти фирма...:-)

Коментар

Working...
                                X