IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Те си мислят,че плащат,ние си мислим,че работим.....до кога.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ЛЕКС

Много точно казано.
    Всичко голобадо, току що завършило си вьобразява, че някой му е длъжен да го дообразова за своя сметка, при това безплатно и .... без никакво предупреждение, а какво остава благодарност да литне да мие кенефи по света.... Е образно казано, защото дипломата за образование не струва нищо без практическа подготовка и езици....

Не е важно кой каква диплома е избутал по незнайни способи, а това което реално, на практика може, при това качествено да работиш.

А че спасението е в вноса на работна ръка, вкл. квалифицирана, две мнения няма. Това е пътя, за да продължим напред. А и е много полезно за приземяване на разни ..... с жълто около устата. Ако не ги устройват условията у нас, свят широк, туалетни - бол, а ние ще си поканим по-трудолюбиви и свестни работници и специалисти. Просто условията са пазарни за всички....
    Ама не мога да разбера защо смяташ че само работещите са в конкуренция,а работодателя е свещенно животно.
    Защо смяташ че ти имаш право да избираш кой да ти работи,я той да няма право на избор.
    Добре че вмязохме в Евросъюза че то иначе работодатели и правителство щяха още да говорят че само те са правилния избор(и единствен).
    Работниците като получиха избор спряха да хленчат(вече е ненужно).Сега пък ще похленчат работодателите дето не стават и накрая ще отстъпят мястото на други които могат да работят и изкарват печалба при намаляваща безработица(кофти факт а).
    А ако мислиш че германския ,анг.,фр. и др работодатели не могат да си внесат работници също-значи се лъжеш.
    А иначе какво чакаш вземай си работници и от Марс-някой да ти е забранил.Ама как ще му забраниш на зеленото работниче да узнае колко дава Гюнтер?
    Где нет вопросов - всегда есть ответ.

Коментар

• Първоначално изпратено от ЛЕКС
      Ако не ги устройват условията у нас, свят широк, туалетни - бол, а ние ще си поканим по-трудолюбиви и свестни работници и специалисти. Просто условията са пазарни за всички....
      Ще ги поканим и като не ги мотивираме и видят действителността в БГ фирмите и те ще литнат по света.
      В читавите фирми с добър мениджмънт текучество на практика няма. Не си мислете, че с нашите тарикатлъжи ще задържим чужденците.

Коментар

• така е, тарикат, но нека да се наиграят първо нашите работодатели. явно някой живее с мисълта, че ще си докара работници за 10 долара на месец. да ама не. преди два месеца бях в китай по работа и определено стандарта на живот в азия е доста по-висок от това което си преставяме тук :-)
        ще станат и нашите заплати съизмерими с тези в Европа, ама много инфаркти на работодатели ще има до тогава.
        лошото е че междувременно качествените специалисти ще са намерили работа в чужди фирми :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna
          Първоначално изпратено от vivic
          Хех, много забавна тема :-)
          какъв геноцид бе, това са възможностите и разбиранията на бг работодателят. 500 лв на работника и кайенче за шефа, това е принципа. Нищо че става въпрос за фирма с персонал 5 човека на границата на фалита. Толкова са им разбиранията - това правят. За пример аз след като си намерих работа в чуждестранна фирма взимам 5 пъти по-голяма заплата... не че предната ми беше малка :-) Ще минат доста години докато нашите баровци се научат да инвестират в персонал.... и много ще фалират до тогава.
          някой си работодател по-надолу в темата се оплаква че обучил работника ама он видиш ли, след това избягал в Италия за да получава 6000 лева заплата. ми дайте му вие 6000 лева заплата бе, кой ви спира. в Европа това е нормална заплата, нали сме европейка държава. оптимизирайте си производството и разходите, инвестирайте в кадрите, в маркетинг... Нека шефа да не си взима ново SLK всяка четна година, не е задължително и да живее в апартамент за 200-300к ойро. "ай сиктир", както казват германците - в БГ сте го обърнали на див капитализъм от 30те години на миналия век - собственика милионер а работника на границата на мизерията.
          като не давате адекватни заплати така ще е - ще ревете че ви бягат хората, ще ревете че нямало квалифицирани специалисти, ще ревете че не са лоялни към вас. решението е просто, ама много ще ви заболи, нали :-)

айде със здраве :-)
          Пич,
          Вместо да давам 6К заплата на някакво пишлигарче, което съм взел неуко от университета и съм направил за моя сметка Cisco специалист, ще си викна двама индуси готови специалисти и ще им плащам по 3К и те ще ми свършат 10 пъти повече работа от пишлигарчето, което само чака да лапне сертификатите и после "недооценено" да се изстреля за чужбина.
          Много точно казано.
          Всичко голобадо, току що завършило си вьобразява, че някой му е длъжен да го дообразова за своя сметка, при това безплатно и .... без никакво предупреждение, а какво остава благодарност да литне да мие кенефи по света.... Е образно казано, защото дипломата за образование не струва нищо без практическа подготовка и езици....

Не е важно кой каква диплома е избутал по незнайни способи, а това което реално, на практика може, при това качествено да работиш.

А че спасението е в вноса на работна ръка, вкл. квалифицирана, две мнения няма. Това е пътя, за да продължим напред. А и е много полезно за приземяване на разни ..... с жълто около устата. Ако не ги устройват условията у нас, свят широк, туалетни - бол, а ние ще си поканим по-трудолюбиви и свестни работници и специалисти. Просто условията са пазарни за всички....

Коментар

• Струва ме се, че тази истерия около наемането на витнамци е една голяма глупост. По надолу четох, че са пристигнали вече 65 виетнамеца, които ще получават по 450 лв. плюс безплатна квартира, ток, вода и храна. Като се натрупат и разходите за самолетни билети, разрешителни и цялото търчане по институциите ползата ми се струва доста съмнителна. И докато един такъв виетнамец се понаучи що годе да бачка и да разбира все пак по някоя и друга дума, че да знае какво му казваш и годината свършила и трябва да се прибира. Някой хора в БГ още живеят при развития социализъм, когато тук работеха десеткихиляди виетнамци но тогава времената бяха други. По всяка вероятност виетнамците ще се завъртят из фирмите колкото прах на тупан и ще започнат да се занимават с черна борса и контрабанда или ще духнат към западна Европа. А за работодателя ще останат само разходите и възможността да си хапе задника за собствената си глупост. Всъщност всичко това е дежа вю. По морето нали докарваха украинки да стават камериерки и сервитьорки за мизерни заплати. В крайна сметка момичетата още на втората седмица заебаха камериерството и сервитьорството и започнаха да заработват като проституки. И тази история с наемането на украинките отшумя. По всяка вероятност така ще стане и с виетнамците.

Коментар

• Правилно, така е. щом можеш - привлечи по-евтини кадри, това е пазара на труда. Не виждам защо обаче "българското пишлигарче" ти е криво - то си е казало цената, ти не си я приела, това е. Тук няма място за патриотизъм или сляпа лоялност към фирмата.
              Просто разберете че българските специалисти сме скъпи - не споря дали е заслужено или не, но това е факт и работа се намира, особено извън българия. ако някой може да намери индус, занзибарец или негър за тази работа нека намери - няма проблеми, и да си го внесе.

Коментар

• Първоначално изпратено от vivic
                Хех, много забавна тема :-)
                какъв геноцид бе, това са възможностите и разбиранията на бг работодателят. 500 лв на работника и кайенче за шефа, това е принципа. Нищо че става въпрос за фирма с персонал 5 човека на границата на фалита. Толкова са им разбиранията - това правят. За пример аз след като си намерих работа в чуждестранна фирма взимам 5 пъти по-голяма заплата... не че предната ми беше малка :-) Ще минат доста години докато нашите баровци се научат да инвестират в персонал.... и много ще фалират до тогава.
                някой си работодател по-надолу в темата се оплаква че обучил работника ама он видиш ли, след това избягал в Италия за да получава 6000 лева заплата. ми дайте му вие 6000 лева заплата бе, кой ви спира. в Европа това е нормална заплата, нали сме европейка държава. оптимизирайте си производството и разходите, инвестирайте в кадрите, в маркетинг... Нека шефа да не си взима ново SLK всяка четна година, не е задължително и да живее в апартамент за 200-300к ойро. "ай сиктир", както казват германците - в БГ сте го обърнали на див капитализъм от 30те години на миналия век - собственика милионер а работника на границата на мизерията.
                като не давате адекватни заплати така ще е - ще ревете че ви бягат хората, ще ревете че нямало квалифицирани специалисти, ще ревете че не са лоялни към вас. решението е просто, ама много ще ви заболи, нали :-)

Пич,
                Вместо да давам 6К заплата на някакво пишлигарче, което съм взел неуко от университета и съм направил за моя сметка Cisco специалист, ще си викна двама индуси готови специалисти и ще им плащам по 3К и те ще ми свършат 10 пъти повече работа от пишлигарчето, което само чака да лапне сертификатите и после "недооценено" да се изстреля за чужбина.

Коментар

• Хех, много забавна тема :-)

Коментар

• това ако ви изглежда мрънкане и хленчене погледнете в момента нова тв
                    дават отечествен фронт....

И тази тема е направена за да ви видя как мислите и разсъждавате по проблемите в които живеете......явно няма смисъл от такива теми,щом ви дразнят толкова аз спирам да пиша....

Успех в развитието и геноцида,ако успеете да издържите....

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV
                      ако вземах 6000лв. едва ли щях да пиша така......
                      кой ще ти плаща толкова даже и да вършиш работа за толкова...не изедника...

Гледате ли отечествен фронт....

няма значение къде и какво работя,дали интелектуална или друга работа геноцида е вече непоносим,и геноцида ще е по голям,ако го позволявате нали се сещате....

Щом мислиш,че се развиваш след няколко години ще се сетиш за какво говоря....ако въобще се сетиш....

Същата утопия е и ще е след 20г. защото няма развитие,защо да има.
                      Защо да се развиваме по западен модел,като може и по тоталитарен..

Както казва един катаджия:"За бедните не трябва,а за богатите може..."
                      pi4, tazi tema ne e neobhodimo da q prevrushtate v mrunkane i hlen4ene.
                      v BG ima dostatu4no sposobni hora i ne na po-visoka rukovodna dlujnost, koito zaslujeno polu4avat ot 5000lv nagore.

malko obobshteno za klasifikaciata na dlujnostite moje da se kaje, 4e se delqt osnovno na 2 grupi: rukovodni i expertni.
                      kato v ne malko slu4ai expertnite pozicii sa zna4itelno po-dobre plateni ot rukovodnite, daje i v slu4aite na expert na trudov dogovor.

Коментар

• ако вземах 6000лв. едва ли щях да пиша така......
                        кой ще ти плаща толкова даже и да вършиш работа за толкова...не изедника...

Гледате ли отечествен фронт....

няма значение къде и какво работя,дали интелектуална или друга работа геноцида е вече непоносим,и геноцида ще е по голям,ако го позволявате нали се сещате....

Щом мислиш,че се развиваш след няколко години ще се сетиш за какво говоря....ако въобще се сетиш....

Същата утопия е и ще е след 20г. защото няма развитие,защо да има.
                        Защо да се развиваме по западен модел,като може и по тоталитарен..

Както казва един катаджия:"За бедните не трябва,а за богатите може..."

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV
                          ballomed не говори повече защото наиситна не трябва,да пишеш по неща от които сега се учиш....

и знаеш ли няма занчение аз или ти колко можем или не...важното е да се развиваме,а развитие няма и няма да има нали се сещаш защо...
                          Наистина важното е да се развиваме, а защо мислиш, че развитие няма? И все още не си казал къде работиш и какви заплати получаваш, да не се окаже накрая че взимаш 6 000 лв. с 15 работни дни в месеца и ревеш?

Коментар

• ballomed не говори повече защото наиситна не трябва,да пишеш по неща от които сега се учиш....

и знаеш ли няма занчение аз или ти колко можем или не...важното е да се развиваме,а развитие няма и няма да има нали се сещаш защо...

Коментар

• "срещу кого успял в бг съм се изказал или не разбирате какво искам да кажа или сте малоумни... "- Да цитирам ли как наричаш всички работодатели БГ с най-различни епитети, еми повечето от тях са по успели от теб, по-амбициозни и по-умни най-вероятно.

Един вид и двамата сте успели и като има някои когото репресират и не му плащат не може да пише тука в форума на успелите.... - Ти първо твърдиш че взимаш 225 лв. заплата, срещу което нищо не съм казал, може би толкова си заслужил, после обясняваш, че всъщност си излъгал за да обрисуваш по-добре картинката, да ви кажа ли къде работя, ама няма да ви кажа, споменаваш че работиш на две места - което вече не вярвам, копирал си 2 статии и мислиш че си написал нещо, абе с 2 думи, всеки може да пише тук ама някой като си измисля разни истории за да "обрисува" по-добре картинката, няма как да го взема на сериозно.

хяхяхяхях Та вие ли сте успели та вие точно свамата сте пълни измекяри. - Ние не се оплакваме кой ни е виновен за нещо не сме седнали да псуваме или да завиждаме...

В какво сте успели ако не е тайна освен в глупавите ви приказки без доводи... - Явно във всичко с което сме се захващали сме по-успели от теб ако се съди по приказките ти.

Балломед защо ми говориш на вие,нещо си се пообъркал.... - прав си, напекло ме е
                              и срещу изедници съм се изказавал винаги нима ти си от тях. - Щом съм работодател в България според теб съм.
                              Има разлика от хора с амбиции на които не им се плаща, и хора с амбиции на които им се плаща за да са мотивирани,нали, а ти от кои вид спадаш,че си интересен вид. - Прав си, аз съм от тези на които не им се плаща и се гордея с това
                              Какви амбиции като получаваш заплата от преди 10г бе момченце невежо... - Преди 10 години работих в компютърен клуб и правих по 500 000 лв. на месец, ехх мечти мечти и сега ако взимах такава заплата....

Да а функцията ми на полезност е по дълга от на още двама като вас.. - Ей винаги съм искал да те питам, по каква формула и как точно си измерваш колко "дълга" ти функцията на полезност?
                              няма какво да пишете тука зле сте с мисленето това е ..... - под зле все с мисленето, да не би да имаш в предвид "зле сте с измислянето" на историйки?

И последно, ако все още пишеш в тази тема, бъди мъж поне един път и кажи както направих аз: Работя там и там и взимам такива и такива пари, да видим точно колко си недооценен.

Коментар

• Ballomed;Тарикат и двамата сте много смешни,срещу кого успял в бг съм се изказал или не разбирате какво искам да кажа или сте малоумни...
                                Един вид и двамата сте успели и като има някои когото репресират и не му плащат не може да пише тука в форума на успелите....
                                хяхяхяхях Та вие ли сте успели та вие точно свамата сте пълни измекяри.
                                В какво сте успели ако не е тайна освен в глупавите ви приказки без доводи...

Балломед защо ми говориш на вие,нещо си се пообъркал.... и срещу изедници съм се изказавал винаги нима ти си от тях.Има разлика от хора с амбиции на които не им се плаща, и хора с амбиции на които им се плаща за да са мотивирани,нали, а ти от кои вид спадаш,че си интересен вид.
                                Какви амбиции като получаваш заплата от преди 10г бе момченце невежо...

Да а функцията ми на полезност е по дълга от на още двама като вас..
                                няма какво да пишете тука зле сте с мисленето това е .....

Коментар

Working...
                                X