Първоначално изпратено от p_trade
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
Що, акцията си върви много добре. От декември насам е плюс 45%.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
Що, акцията си върви много добре. От декември насам е плюс 45%.Я всегда буду твоим поводом напиться.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
Абсолютно. Какъв ти растеж, тука само гърчове
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
Не знам за потенциала но ако погледнеш реално са били по печеливши с 2,5 по малко приходи преди 5-6 години ( 2014 -около 13,5 и 2015-14 млн ) , не може да претендираш за бързо растяща фирма а печалбата ти да стои години на едно ниво ( това даже не разбирам как го правят 11,5-12,5 млн) и да е по малка от преди 5-6 години . Надявам се да е поради не толкова добри инвестиции изискващи години за да станат рентабилни отколкото на врътки защото ако им видиш междуфирмените заеми и трансакции свят ти се завива . И още нещо имат си на сайта прогнози и познай за следващите 4-5 години печалба 12-12,5 млн
Като искаха да задържат кеша защо пробваха да си гласуват огромния бонус ? Акцията ще тръгне само с дивидент ..успех на всички !!Я всегда буду твоим поводом напиться.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
ха ха 25-30 лв... като за мезе го взе ... евалата
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Аз също мисля че е крайно време за дивидент но при такава новина цената ще е много по различна и при тоя нисък фрий флоут ще е трудно да се отиграе.
Европейската Инвестициона Банка и ДСК би трябвало тази година да им отпуснат 60 милиона лева за пристанището и може след тази голяма ликвидност да се решат да почнат да разпределят част от печалбата.
Софком е заложна къща която има малък ръст и бизнесът моделът им не изисква много свеж ресурс. А Агрия е една от най големите и бързо растящи в земеделието и там се иска много лев за земя,бази, поглъщане на по малки компании и т.н.
В крайна сметка ако гледаме от днешна дата напред мисля потенциалът е в пъти по голям при Агрия но времето ще покаже дали е така.
Като искаха да задържат кеша защо пробваха да си гласуват огромния бонус ? Акцията ще тръгне само с дивидент ..успех на всички !!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Този който има амбициозни инвестиционни планове, които биха донесли още по-големи ползи на акционерите!
Компании които се разрастват агресивно и не разпределят дивидент има хиляди по света, Агрия не е прецедент. Въпроса е че специално на БФБ, доверието се печели именно със споделяне на поне малка част от печалбата.. Просто като жест, че зачиташ по-малките акционери и си готов да делиш с тях.
Примерно Алтерко също е много бързо растяща компания и по принцип не би трябвало да раздава дивидент. Те обаче решиха да дават малък такъв /мисля че около 10% от годишната печалба бе обещано/ само като сигнал към акционерите си.
Ако Агрия тръгнат по същия път, много бързо пазара може да преоцени виждането си към тях и цената на акцията да отиде към диапазона 25-30 лв., където е реалната оценка. Тогава вече компанията може да се възползва от привилегията на публичния статут и чрез една малка емисия акции /10-15% от капитала/ да набере сериозен финансов ресурс с който да реализира амбициозните си инвестиционни проекти.
Ето така функционират капиталовите пазари по белия свят! При нас също има подобни примери /Алтерко/ но засега са мнооого редки.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение...
Щом имат печалба Агрия и не разпределя печалбата между акционерите значи има нещо съмнително. Кой не би разпределял между съдружниците си??
Компании които се разрастват агресивно и не разпределят дивидент има хиляди по света, Агрия не е прецедент. Въпроса е че специално на БФБ, доверието се печели именно със споделяне на поне малка част от печалбата.. Просто като жест, че зачиташ по-малките акционери и си готов да делиш с тях.
Примерно Алтерко също е много бързо растяща компания и по принцип не би трябвало да раздава дивидент. Те обаче решиха да дават малък такъв /мисля че около 10% от годишната печалба бе обещано/ само като сигнал към акционерите си.
Ако Агрия тръгнат по същия път, много бързо пазара може да преоцени виждането си към тях и цената на акцията да отиде към диапазона 25-30 лв., където е реалната оценка. Тогава вече компанията може да се възползва от привилегията на публичния статут и чрез една малка емисия акции /10-15% от капитала/ да набере сериозен финансов ресурс с който да реализира амбициозните си инвестиционни проекти.
Ето така функционират капиталовите пазари по белия свят! При нас също има подобни примери /Алтерко/ но засега са мнооого редки.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
Няма ли дивиденти или обратно изкупуване - това си е чисто дарение.
От 4 години купувам Софком . С дивидентите вече ми е под 2 лв цената като в момента е 7.35 , т . е. Над 400 % профит.
Щом имат печалба Агрия и не разпределя печалбата между акционерите значи има нещо съмнително. Кой не би разпределял между съдружниците си??
Европейската Инвестициона Банка и ДСК би трябвало тази година да им отпуснат 60 милиона лева за пристанището и може след тази голяма ликвидност да се решат да почнат да разпределят част от печалбата.
Софком е заложна къща която има малък ръст и бизнесът моделът им не изисква много свеж ресурс. А Агрия е една от най големите и бързо растящи в земеделието и там се иска много лев за земя,бази, поглъщане на по малки компании и т.н.
В крайна сметка ако гледаме от днешна дата напред мисля потенциалът е в пъти по голям при Агрия но времето ще покаже дали е така.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Заемите не се ли обслужват.....?Last edited by MrSi; 26.02.2021, 06:18.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от cam Разгледай мнениеАми те си я разпределят, само че като заеми, проверете отпуснатите необезпечени заеми, за над 40 млн. май бяха...и всяка година растат....
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
ами сигурно имат причина
из едни стари архиви: Агрия отхвърли предложение от фонд на Елана да разпредели 1 млн. лв. за дивидент
"Предложението на Елана Високодоходен Фонд АД, което е с дял от 1,3% в капитала на Агрия Груп, е било подкрепено от пенсионните фондове на ПОК Доверие АД, които държат общо 8%."
От 4 години купувам Софком . С дивидентите вече ми е под 2 лв цената като в момента е 7.35 , т . е. Над 400 % профит.
Щом имат печалба Агрия и не разпределя печалбата между акционерите значи има нещо съмнително. Кой не би разпределял между съдружниците си??Last edited by MrSi; 25.02.2021, 22:54.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Привет
Никога не бих си позволил лукса да плюя, първо нямам знанията и второ знаеш че С.България ми е в ДНК-то и Варна и Русе и Плевен. Просто припомням, че тук всяка година има едни очаквания и надежди за дивидент, които вече 12-13г. намират категоричен отпор от мениджмънта - може и да е за добро(нямам информацията), а може и да поради други причини - нека не влизаме в мрачни сценарии.
Успех и на теб и на съпругата и март да продавате на 15лв!!!
- 1 like
Коментар
Коментар