Първоначално изпратено от 15-
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Споко, ще има още много от същото - когато аграр си повярва, че е финаснов гений и се набълбука със заеми, щото то какво му е - при, мели, яж, пък и земята не я произвеждат вече, нали, обикновено следва пук. Тук единствената надежда е държавата пак да подпре зърнарите, щото тлъстинките от 2022 заминаха в киреча, а се очертават още много години, в които нашите зърнари или ще спукат балона на земята и рентите, или ще търсят някаква форма за хидромелиорация, или ще се надяват на дядо Боже за хубава година тук и епидии навсякъде другаде, или ще фалират, щото са се нагрухали с кредити, а продукцията им е крайно неконкурентоспособна.
Но тук влизаме в една много дълбока тема, а именно - имаме ли нужда от зърнари и не са ли именно те, които убиха българското село. щото за 1000 декара земя ти е достатъчна 1-2 машини и 1-2 човека персонал, но за 1000 декара овошки са ти нужни 50 пъти по толкова, за да получиш и 50 отгоре добив (като цена на продулцията). А селяни вече няма, те са в Гърция, Испания, Италия. Ерго, зеленчуко и плодопроизводстворо е в киреча, а оттам и хранителновкусовата промишленост, а оттам и до 1-2 години ще я последва туристическата индустрия...
Сериозни въпроси, но по-важното е да излезем с тракторите, за да си браним кайените от украинското и руско зърно....Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 13 Харесвания
Коментар
� -
Инвестици Агрия Q1-Q4 2023 г. хил. евро Планирани за 2023 г. Реализирани отчет Q1 отчет Q2 отчет Q3 отчет Q4 до Q1 до Q2 до Q3 до Q4 само Q4 земеделска земя 1 500 1 500 1 500 1 500 353 1 178 1 630 2 300 670 съществуващи складови стопанства 700 700 700 700 64 290 370 570 200 земеделска техника 1 500 1 500 1 500 1 500 572 1 938 2 960 3 750 790 автопарк, логистика 1 000 1 000 1 000 1 000 - - 1 940 1 660 - 280 нов логистичен център 93000 м3 3 400 3 400 3 400 3 400 1 369 2 170 3 415 5 440 2 025 активи и дялови участия 26 000 26 000 26 000 26 000 20 887 20 887 24 500 24 500 - завод за преработка на маслодайни култури в база Кристера 10 000 10 000 10 000 10 000 - - - 1 960 1 960 Общо: 44 100 44 100 44 100 44 100 23 245 26 463 34 815 40 180 5 365
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
Груйка, без конкретни данни не мога да се съглася с написаното. Субсидиите се дават предимно от ЕС и са във всички области, даже и за трева, пасища може да се окаже най-изгодно. Бях чел, че сме станали светочният първенец по отглеждане на тикви (тиквата е зеленчук) както и с лавандулите - бяхме в топ 3 на света. Имаше и бум с бадемите ... пари са се давали, но явно не е ефективно и устойчиво.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
� -
Тъй има, имам проблясъциА що си мислиш, че съответните, за които изказвам мнение, са ми непознати - България е твърде малка, за да не се знаем, но това е друга тема. Колкото до хейта ми - аз не хейтя, просто съм максималист или поне съм за максималната оптимизация, ерго виждам някакви проблеми (основно винаги търся проблеми). Считам, че това е доста ценно качество и когато е трябвало, е било оценено. Други го считат за хейт, щото не славославя акцията им - разбирам го - ти да видиш като кажа, че на някой кварталът е кочина, какво става, това тук нищо не е. Всеки с вижданията и разбиранията си
Петьо, знаеш, уважавам мнението ти, но си млад и някои неща не са ти ясни (което е хубаво, защото си умен и бързи се учиш) - земеделието отдавна не е оставено на цар пазар, а разчита до много голяма степен на държавата. Нашата държава реши, че е най-лесно да остави всичко на зърнарите, щото така си е супер - всичко се плаща на декар като субсидии, а без субсидии всички са фалирали, или поне замята ще отлети на 50% срив, почти без нзчение какъв е декарът. Аграрите правят бърза сметка и им излиза, че спрямо единица продукция, най-изгодно и най-висок процент субсидия вземат за зърно, отделно то е в пъти по-лесно за гледане, пък и е на99% механизирано. Ерго зеленчукопроизводството отива в киреча, а в нишата се набиват полски, гръцки, турси и какви ли не чужди земеделци. Хората бягат от селата и става порочен кръг - ходи ги връщай после, като те вече са на Запад. От тази гледна точка зърнарите са вредни и да, те са станали такива точно благодарение на държавата, която именно може и да им отнеме същите тези права. Ма пък друго си е с тракторите да си браним кайените...) както и с лавандулите - бяхме в топ 3 на света. Имаше и бум с бадемите ... пари са се давали, но явно не е ефективно и устойчиво.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнение
Когато ти роди главата читава мисъл съм длъжен да се съглася ! Прав си за написаното - просто омаловажаването на постигнато, пренебрежението и откровенните обиди към НЕПОЗНАТИ за теб люде ми идва ДОСТА В ПОВЕЧЕ. И друг път съм отбелязвал ,че ИМАШ ПРОБЛЯСЪЦИ измежду многото злобеене и "остроумие".А що си мислиш, че съответните, за които изказвам мнение, са ми непознати - България е твърде малка, за да не се знаем, но това е друга тема. Колкото до хейта ми - аз не хейтя, просто съм максималист или поне съм за максималната оптимизация, ерго виждам някакви проблеми (основно винаги търся проблеми). Считам, че това е доста ценно качество и когато е трябвало, е било оценено. Други го считат за хейт, щото не славославя акцията им - разбирам го - ти да видиш като кажа, че на някой кварталът е кочина, какво става, това тук нищо не е. Всеки с вижданията и разбиранията си
Петьо, знаеш, уважавам мнението ти, но си млад и някои неща не са ти ясни (което е хубаво, защото си умен и бързи се учиш) - земеделието отдавна не е оставено на цар пазар, а разчита до много голяма степен на държавата. Нашата държава реши, че е най-лесно да остави всичко на зърнарите, щото така си е супер - всичко се плаща на декар като субсидии, а без субсидии всички са фалирали, или поне замята ще отлети на 50% срив, почти без нзчение какъв е декарът. Аграрите правят бърза сметка и им излиза, че спрямо единица продукция, най-изгодно и най-висок процент субсидия вземат за зърно, отделно то е в пъти по-лесно за гледане, пък и е на99% механизирано. Ерго зеленчукопроизводството отива в киреча, а в нишата се набиват полски, гръцки, турси и какви ли не чужди земеделци. Хората бягат от селата и става порочен кръг - ходи ги връщай после, като те вече са на Запад. От тази гледна точка зърнарите са вредни и да, те са станали такива точно благодарение на държавата, която именно може и да им отнеме същите тези права. Ма пък друго си е с тракторите да си браним кайените...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
� -
Споко, ще има още много от същото - когато аграр си повярва, че е финаснов гений и се набълбука със заеми, щото то какво му е - при, мели, яж, пък и земята не я произвеждат вече, нали, обикновено следва пук. Тук единствената надежда е държавата пак да подпре зърнарите, щото тлъстинките от 2022 заминаха в киреча, а се очертават още много години, в които нашите зърнари или ще спукат балона на земята и рентите, или ще търсят някаква форма за хидромелиорация, или ще се надяват на дядо Боже за хубава година тук и епидии навсякъде другаде, или ще фалират, щото са се нагрухали с кредити, а продукцията им е крайно неконкурентоспособна.
Но тук влизаме в една много дълбока тема, а именно - имаме ли нужда от зърнари и не са ли именно те, които убиха българското село. щото за 1000 декара земя ти е достатъчна 1-2 машини и 1-2 човека персонал, но за 1000 декара овошки са ти нужни 50 пъти по толкова, за да получиш и 50 отгоре добив (като цена на продулцията). А селяни вече няма, те са в Гърция, Испания, Италия. Ерго, зеленчуко и плодопроизводстворо е в киреча, а оттам и хранителновкусовата промишленост, а оттам и до 1-2 години ще я последва туристическата индустрия...
Сериозни въпроси, но по-важното е да излезем с тракторите, за да си браним кайените от украинското и руско зърно...., да ама не
Коментар
� -
"Но тук влизаме в една много дълбока тема, а именно - имаме ли нужда от зърнари и не са ли именно те, които убиха българското село. щото за 1000 декара земя ти е достатъчна 1-2 машини и 1-2 човека персонал, но за 1000 декара овошки са ти нужни 50 пъти по толкова, за да получиш и 50 отгоре добив (като цена на продулцията). А селяни вече няма, те са в Гърция, Испания, Италия. Ерго, зеленчуко и плодопроизводстворо е в киреча, а оттам и хранителновкусовата промишленост, а оттам и до 1-2 години ще я последва туристическата индустрия...
Сериозни въпроси, но по-важното е да излезем с тракторите, за да си браним кайените от украинското и руско зърно...."мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Украинците си плащат със зърно, освен това повечето се изнася, нали и румънците само го прекарват през пристанищата. Те така се разплащат а някакви говеда протестирали. Нашите банки не им приемаха гривните - ако предпочитат да вземат гривни. Дори и към америте се разплащат със зърно. А нужда от слънчоглед има огромна. Реакторите не бива да ги даваме обаче.Last edited by Кисимов; 30.01.2024, 13:35.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от GenCho Разгледай мнениеТо бива, бива ама... имало олио в Кауфланд за 1.85лв. литъра... няма светлина в тунела
Сериозни въпроси, но по-важното е да излезем с тракторите, за да си браним кайените от украинското и руско зърно....Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Хахаха, друго си е да се блъскат бабичките с ръце и лакти за по 5-6лв. бутилката а ?
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от GenCho Разгледай мнениеТо бива, бива ама... имало олио в Кауфланд за 1.85лв. литъра... няма светлина в тунела
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнениеТук май става който взел, взел на тънко ;-)
Или греша ;-)
- 4 Харесвания
Коментар
�
Коментар