IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от GenCho Разгледай мнение
    Сутринта по телевизора министърът каза, че за миналата година селскостопанските производители били на 30% загуба...Дали пък не се е объркал.
    тази продукция в складовете се води в отчета по себестойност, не текуща пазарна цена. в основи на счетоводството се учат тези неща
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Това не е вярно. Виж последната статия в алфата за Кресуд. Няма сериозна отстъпка спрямо цената на земята и p/e е доста по-високо от това на Агрия. Освен това Милей ще им вдига още данъците и бъдещето им доста неясно.
      "CRESY's EV, without its stock holdings, approaches $500 million"

"Using these prices, we arrive to a price for CRESY's Argentinian land holdings of between $850 million and $1.4 billion, depending on export taxes."

https://seekingalpha.com/article/466...sh-assumptions

пич, с Quipus Capital сме на ЛС от година някъде
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Сутринта по телевизора министърът каза, че за миналата година селскостопанските производители били на 30% загуба...Дали пък не се е объркал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Ъхъ, има сума ти в Латам като Cresud и BrasilAgro дето земите струват повече от двойно капитализацията. Причината за това е, че бизнесът куца и никой не очаква тези земи да бъдат продадени
          Това не е вярно. Виж последната статия в алфата за Кресуд. Няма сериозна отстъпка спрямо цената на земята и p/e е доста по-високо от това на Агрия. Освен това Милей ще им вдига още данъците и бъдещето им доста неясно.
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

не забравяй гениалния завод за олио в момент, когато бг има як свръхкапацитет
            Този завод е добре да го има. Идеята е да се изнася продукцията, а ще се финансира със собствени и заемни средства. Проблемът на този холдинг е ефективно управление на толкова много разпокъсани активи и като резултат генерирането на кеш куца.

Коментар

• Първоначално изпратено от oil_coil Разгледай мнение

Хубаво си направил. А останалата 1/3? За дивидент ли я пазиш?
              когато излизам от позиция, за която не съм 100% сигурен, че трябва да излизам запазвам определена бройка за всеки случай.
              26 кинта ми е средната продажна до момента.
              Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                аз заради тез заеми тримнах позицията с 2/3 още миналата година.
                Сега гледам мача от телевизора и съм се запасил с пуканки.
                Хубаво си направил. А останалата 1/3? За дивидент ли я пазиш?

Коментар

аз заради тез заеми тримнах позицията с 2/3 още миналата година.
                  Сега гледам мача от телевизора и съм се запасил с пуканки.
                  Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Като гледам как са се насмукали със заеми, с които финансират n на брой придобивания, ако не докарат положителен паричен поток от основна дейност, скоро може и да им се наложи да попродадат нещичко…

Коментар

Ъхъ, има сума ти в Латам като Cresud и BrasilAgro дето земите струват повече от двойно капитализацията. Причината за това е, че бизнесът куца и никой не очаква тези земи да бъдат продадени
                      Като гледам как са се насмукали със заеми, с които финансират n на брой придобивания, ако не докарат положителен паричен поток от основна дейност, скоро може и да им се наложи да попродадат нещичко…

Коментар

Тук май само земите ще докарат пазарната капитализация. Като локация и окрупняване на обработваеми площи е доста по-добре от атера.

Коментар

Тук май само земите ще докарат пазарната капитализация. Като локация и окрупняване на обработваеми площи е доста по-добре от атера.
                          Ако се гледат само активи, то Химимпорт трябва да струва поне 10 лева .

Коментар

• Тук май само земите ще докарат пазарната капитализация. Като локация и окрупняване на обработваеми площи е доста по-добре от атера.

Коментар

• просто ми хареса, та ще го постна - да си знаете с какви хора имате работа, по принцип

Едър зърнопроизводител от Пловдивско изригна в социалната мрежа по повод протестите, парите и богатството си. Даваме написаното от Йосиф Делгянски без съществена редакторска намеса, като изключим десетината запетайки и точки, явно пропуснати в бързината от него. За информация - той е от Раковски. Обработва около 90 000 декара земя в землищата на 10 села в областите Пловдив и Стара Загора:

Първоначално изпратено от некъФ аграр с претенциЙ
                              От няколко дена ми се върти нещо абсурдно в главата и не смятах да го споделям, но понеже момента е много сублимен, ще го споделя:

Ние зърнопроизводителите сме призвани да бъдем богати. Защо?

1 Защото си го извоювахме с много труд, знания, опит в най трудните години, което ни позволи да създадем едни модерни и конкурентни стопанства на световно ниво.

2 Богатството ни позволи в тези дълги периоди от време, когато нашият отрасъл беше неглижиран и никой не искаше да чува за нас, ние да продължаваме да се развиваме, да купуваме нова техника и да вървим със световните тенденции.

3 През тези години добрите стопани успяха да закупят и доста земя, Земя, която е в бългаски ръце, а не в Руските фондове.

Зърнопроизводителите не са протестирали от 2009 г, за пари- Но през тези две години богаството ни свърши, Защо свърши? Високи разходи, ниски приходи. Обръщам се към всички парламентарни партии и към настоящите управляващи Ако вие не ни помогнете сега, този баланс на нашето “богатство” ще бъде нарушен, ТОВА Е ВЕЧЕ ВЪПРОС НА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ. ЗА ДА ОТЛОЖИМ ФАЛИТА, НИЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПРОДАВАМЕ ЗЕМЯ. АКО ТОВА Е ЦЕЛТА, ВИЕ ЩЕ Я ПОСТИГНЕТЕ МНОГО ЛЕСНО.

И понеже знам,че ще има много коментари и знам, че на преден план ще се изкарат пак джиповете. Знаете, че във всяко общество има и инако мислещи хора.
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Агрия придобива Комерс за 21,582 млн.лв.
                                Комерс за 2022 г. е с;
                                - 48,8 млн.лв. приходи
                                - нетна печалба от 4,3 млн.лв.
                                - собствен капитал 18,4 млн.лв.
                                - балансово число 42,7 млн.лв.

Коментар

Working...
                                X