Първоначално изпратено от milenkk
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от oil_coilПървоначално изпратено от oil_coilбих искал учтиво да попитам
Какво изпускам в долния анализ?
Собствен капитал към 31 дек 2007 = 87319 хил лева
брой акции 39000 хил
Собствен капитал на акция = 87319/39000= 2.23 лева (1)
Прогнозирани печалби
за 2008 = 31496 хил лева
за 2009 = 45995 хил лева
Общо = 77491 хил лева
Общо прогнозирани печалби на акция = 77491/39000=1.98 лева (2)
от (1) и (2) следва, че цената на акция към момента би трябвало да е около 4.21 лева за акция
Хората дето са учили финанси занят, че сегашната стойност на тази печалба при рисков фактор от 8% (8% защото Монбат е съвсем малко по-рискова инвестиция от ДЦК) е
20000/0.08=250000 хил лева, което на една акция се пада ни повече ни по-малко от 250000/39000=6.41 лева (3)
От (1), (2) и (3) следва, че цената на една акция е около 10.62 лева
И това е при тези куци предположения (без да дисконтираме 2008 и 2009).
Е, дори и аз се убедих, че е подценена - това не е препоръка ей!
Пешо, к'во ще кажеш сега?
Коментар
-
Първоначално изпратено от oil_coilПървоначално изпратено от oil_coilбих искал учтиво да попитам
брой акции 39000 хил
Прогнозирани печалби
за 2008 = 31496 хил лева
за 2009 = 45995 хил лева
Общо = 77491 хил лева
от (1) и (2) следва, че цената на акция към момента би трябвало да е около 4.21 лева за акция
Хората дето са учили финанси занят, че сегашната стойност на тази печалба при рисков фактор от 8% (8% защото Монбат е съвсем малко по-рискова инвестиция от ДЦК) е
20000/0.08=250000 хил лева, което на една акция се пада ни повече ни по-малко от 250000/39000=6.41 лева (3)
Пешо, к'во ще кажеш сега?МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от oil_coilбих искал учтиво да попитам
брой акции 39000 хил
Прогнозирани печалби
за 2008 = 31496 хил лева
за 2009 = 45995 хил лева
Общо = 77491 хил лева
Пешо, к'во ще кажеш сега?
Коментар
-
Първоначално изпратено от jodaНе ми е ясно защо се отделя такова голямо внимание,на такава куца новина!?
Възможни са корпоративни интереси...
Възможни са националистически нагласи.....знаете кои са управляващите там...
"Като аргументи за спирането се посочват технически и процедурни пропуски на компетентните органи на автономната област Войводина."
Това са практиките там...
Но всичко е временно......
Такива заповеди се обжалват и обикновенно падат в съда!
Ако ли не ,те са предхождани от предписания и когато се изпълнят отново отпада заповедта!
Така че споко!
пп А бе квото и да си говорим ,утре цървулите сигурно ще хукнат да продават....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pana_bgПървоначално изпратено от cooliceАкцията си е много добра като фундамен... Ако монбата е надценен какво да кажем за всички други... Защо кризата при автомобилостоителите е всъшност възможност за Монбат направете справка със старите ми постове... А иначе вие я блъскаите надолу колкото си искате в петък ми идва кеша за ловене на дъно и чакам съвсем полека някои да се обърка на бутона сел :mrgreen:
не е препоръка
3 страници по назад е демек на 4 та от сега съм написал
оборими доводите точки 1,2,3,4 и отговори на точка 5 ако можеш ....
Първоначално изпратено от cooliceЯ колко бързо се образвохаме по темата за пазара на монбат а в предният пост не бяхме наяснонапредваме
а хаиде сега сметни че 20% от продукцията на монбат се изнася в германия и представлява пазарен дял от 0,5% от немския пазар.....
1. Много хора там никога не са сменяли акумулатор сменяли са колата преди да се скапе акумулатора (first time buyers)
2. Когато искаш да спестиш малко пари купуваш нужен продукт от по евтина марка...
3. Петрола поевтиня така че пътоването с кола е по икономически обосновано отколкото преди 2 месеца....
4. Да патуваш 50-100км до бачкането се смята за нормално в тази държава.
5. Колко хора трябва да бъдат съкратени за да спрът да пътуват за да се удари такъв пазарен дял ...
......
та както казаха в едно предване китаиците имали 2 йероглифа с които записвали думата криза.... едниният си означавал криза а другият означавал възможност... замисли се как се позиционира компанита и с кои иероглиф ще ги запишем
пп. относно така наречените first time buyers е хубаво монбат да добави една лепенка NATO Certifiedще вдигне конверсията
ппп. Има нещо което се чудя дали да ви го споделя защото е малко несериозно но все пак троловете "споделят" далеч по-несериозни неща...Онзиден бях в Монтана на рожден ден (вечерта свърши в Ъндъра за който е от там) Градът е малък всички се познават кажи речи и използвах възможноста колкото мога да поразпитам за някави неща... обобщението е: Завода работи на пълна пара и не намалява.... няма признаци на криза и притеснени в работещите там
не е препоръка
пппп Рептото а от новите необслужваеми акумулатори на монбат пробвали ли си ? тематата в ауди форума е от януари 2007 преди последните модернизациите на завода... и освен това нали в тази държава сме гъзари няма да кажем че сме купили българско за аудито...
ппппп Като нямаме други доводи почва качеството даим куца нищо че се доказват месец след месец и продават повече ако беше лошо ти щеше да си изхвълиш монбатаПървоначално изпратено от cooliceхехе тук има едни много инересен момент с цената на оловото на лме е $1650
обаче цените са в долари а доларът е поскъпнал с приблизително 20% спрямо еврото демек $1650 са като $1900 преди три месецеца обърнато в евро.... та от тази гледна точка рециклиращите заводи са добра инвестиция освен че дават по ниска цена на сурвината спестват и валутен риск...
досега никои не успял да анализира пазара на олово точно....
пп лично мнение Доларът ще ъпне още 20 % процента догодина някои даже за паритет говорят....
не е препоръкаBusiness as Usual
Коментар
-
Не ми е ясно защо се отделя такова голямо внимание,на такава куца новина!?
Възможни са корпоративни интереси...
Възможни са националистически нагласи.....знаете кои са управляващите там...
"Като аргументи за спирането се посочват технически и процедурни пропуски на компетентните органи на автономната област Войводина."
Това са практиките там...
Но всичко е временно......
Такива заповеди се обжалват и обикновенно падат в съда!
Ако ли не ,те са предхождани от предписания и когато се изпълнят отново отпада заповедта!
Така че споко!
пп А бе квото и да си говорим ,утре цървулите сигурно ще хукнат да продават....自由西藏
Коментар
-
Първоначално изпратено от cooliceАкцията си е много добра като фундамен... Ако монбата е надценен какво да кажем за всички други... Защо кризата при автомобилостоителите е всъшност възможност за Монбат направете справка със старите ми постове... А иначе вие я блъскаите надолу колкото си искате в петък ми идва кеша за ловене на дъно и чакам съвсем полека някои да се обърка на бутона сел :mrgreen:
не е препоръка* think positive * think simple * think big *
* be moderate * be cool * be yourself *
Коментар
-
Първоначално изпратено от cooliceнепритна новина наи после и за монбат да има такава... да видим за колко време ще се оправят...
иначе в спада от спетември е калкулирано доста повече от това събитие...* think positive * think simple * think big *
Коментар
-
Първоначално изпратено от KaloСърбите нещо се правят на интересни, от Монбат сигурно не са дали достатъчно подкупче...He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от обзървърСпрян е проектът на Монбат в Сърбия
http://www.investor.bg/?cat=5&id=70141* think positive * think simple * think big *
Коментар
Коментар