IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Спрян е проектът на Монбат в Сърбия
    http://www.investor.bg/?cat=5&id=70141

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
      Първоначално изпратено от Kalo
      Първоначално изпратено от oil_coil
      Еххх

Ами нека да предположи, че не съм учил с години финанси.
      Все пак учтиво помолих да ми отворите очите какво изпускам в анализа
      С две думи си изтървал, че компанията евентуално няма да печели само тази година, ами и следващата, и по-следващата, и т.н. до безкрай или докато не фалаира. Това е и най-простият метод за оценка на акции - discounted cash flows се нарича.
      Az sushto taka bih dobavil da ne se gleda chistata pechalba, a cash flow. Ne sluchaino metoda e discontirane na parichni potoci, a ne na chista pechalba.
      Да, усетих се че съм писал печалба преди това, но ме мързеше да го поправям

Коментар

• Първоначално изпратено от Kalo
        Първоначално изпратено от oil_coil
        Еххх

С две думи си изтървал, че компанията евентуално няма да печели само тази година, ами и следващата, и по-следващата, и т.н. до безкрай или докато не фалаира. Това е и най-простият метод за оценка на акции - discounted cash flows се нарича.
        Az sushto taka bih dobavil da ne se gleda chistata pechalba, a cash flow. Ne sluchaino metoda e discontirane na parichni potoci, a ne na chista pechalba.

Коментар

• Първоначално изпратено от oil_coil
          Еххх

Коментар

• Акцията си е много добра като фундамен... Ако монбата е надценен какво да кажем за всички други... Защо кризата при автомобилостоителите е всъшност възможност за Монбат направете справка със старите ми постове... А иначе вие я блъскаите надолу колкото си искате в петък ми идва кеша за ловене на дъно и чакам съвсем полека някои да се обърка на бутона сел :mrgreen:

не е препоръка
            Business as Usual

Коментар

Еххх

Ейййй......й....й.й.й.й.й......... и ти сега какъв човек си !
              Искаш да развалиш блаженното вЕрване на некои хора , че не са шарани. И че акцията е яко подценена.И че видиш ли ей сега,тези дни ще тръгне нагоре. И че ще карат Бентлита,яхти и ще имат цял харем....също като мениджмънта....

Коментар

• Еххх

Коментар

бих искал учтиво да попитам
                  Какво изпускам в долния анализ?

Собствен капитал към 31 дек 2007 = 87319 хил лева
                  брой акции 39000 хил
                  Собствен капитал на акция = 87319/39000= 2.23 лева (1)

Прогнозирани печалби
                  за 2008 = 31496 хил лева
                  за 2009 = 45995 хил лева
                  Общо = 77491 хил лева
                  Общо прогнозирани печалби на акция = 77491/39000=1.98 лева (2)

от (1) и (2) следва, че цената на акция към момента би трябвало да е около 4.21 лева за акция

Хахахахахахаха :-))))))))))))

Така ли се смята каква трябва да е цената :-)))) А някои учат с години финанси и пак не могат да го сметнат :-)))))

Не се засягай, но не е толкова лесно за съжаление :-)
                  МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• бих искал учтиво да попитам
                    Какво изпускам в долния анализ?

Собствен капитал към 31 дек 2007 = 87319 хил лева
                    брой акции 39000 хил
                    Собствен капитал на акция = 87319/39000= 2.23 лева (1)

Прогнозирани печалби
                    за 2008 = 31496 хил лева
                    за 2009 = 45995 хил лева
                    Общо = 77491 хил лева
                    Общо прогнозирани печалби на акция = 77491/39000=1.98 лева (2)

от (1) и (2) следва, че цената на акция към момента би трябвало да е около 4.21 лева за акция

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                      Първоначално изпратено от Петър Караиванoв
                      Гледам безпристрастния съдник ПАЗАРА , раздава справедливост и наказва опитите за манипулации.
                      Петре, нещо не те разбирам.... Или може би една сделка на 6.68 за теб вече е "пазарна тенденция"? Имаше едно време тук един с двудневния тренд - да не сте си пили кафето скоро с него?

Нищо лично, ама почвам да си мисля, че нещо "много лично" имаш към Даниела..... Не се излагай - бъди мъж!
                      Нямам нищо лично към никого.Бизнес не се прави с емоции - бизнес се прави без никакви емоции.
                      Сега се върни на последното прессъобщение за свалянето на цената на долната граница.И прочети внимателно какво написаха - цената повече няма да се променя! А няма и месец от това твърдение и те я свалиха отново.

Е на това народа му вика - Да си плюят в устата !
                      Егати мениджмънта,егати чудото.
                      Е за това цената им ще пада с гръм и трясък и няма да има земна сила да я спре.

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванoв
                        Гледам безпристрастния съдник ПАЗАРА , раздава справедливост и наказва опитите за манипулации.
                        Петре, нещо не те разбирам.... Или може би една сделка на 6.68 за теб вече е "пазарна тенденция"? Имаше едно време тук един с двудневния тренд - да не сте си пили кафето скоро с него?

Нищо лично, ама почвам да си мисля, че нещо "много лично" имаш към Даниела..... Не се излагай - бъди мъж!
                        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Гледам безпристрастния съдник ПАЗАРА , раздава справедливост и наказва опитите за манипулации.

Коментар

• Аре ся кажи кои текст точно е за СЪД ?! Щото отдолу чинно си пише НЕ Е ПРЕПОРЪКА ?! А сега каи кои е накадърника ?!

Първоначално изпратено от SHS
                            ABSOLJUTNI NEKADARNICI!

ZASLUZHAVAT SAD ZARADI MANIPULIRANE S PODVEZHDASHTI 'RESHENIJA'.

Първоначално изпратено от Петър Караиванoв
                            Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                            Кат гледам зад голямата локва ....червеното число ...ми се чини под отличната оценка ...утре ще минем

Не е препоръка.Имам акции
                            Стига де...тази "перла" в короната на БФБ под 6.00лв !!! С този "прозрачен" и отворен мениджмънт и прекрасно и слдкодумно ДВИ ?
                            Нали това бяха цени невъзможни?Нали щяха да подпират на 11.00лв...опс.... на 10.00лв. а сега потъвате сами!Ни мениджмънт,ни ДВИ ви се обаждат вече.

Коментар

Първоначално изпратено от Батя
                              Смей се карадебил, смей се, но торбичката ти все така празна ще стои.
                              Кво да се прави има си хора инвеститори има си и аналЛизатори
                              Ами пазарувай си бе шаран.Стръвта е за такива като теб.
                              А инфантилните ти подмятания не ме засягат.Вадя си изводи обаче с колко ниско IQ си ;-)
                              Ама как се засяга като му кажат че торбичакта е празна а.
                              Нали го виждаш само дреми по форумите.

Коментар

Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
                                Петка, ти нали вчера се зарече, че няма да пишеш.
                                Гледам пак зарибяваш хората в тая тема.
                                Хайде моля ти се.
                                Аз никого не зарибявам.Зарибителите са в Монбат...мардон ..в МонОйл !
                                И нищо не съм се заричал, а казах че спирам да пиша в темата за Оптимизма на БФБ където ти перманентно крякаш как летим...ей сега,след малко.
                                Просто няма смисъл да се опитвам да отварям очите на тези които сами не искат да прогледнат.
                                Добре, ще видим.
                                Но ако не си прав ще ти "крякам" и ще ти го натяквам непрекъснато.
                                Да не стане като с петрола, дето го чакаше на 200 долара.

Коментар

Working...
                                X