IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [quote="Петър Караиванов"][quote="frei1974"]Тъй тъй-не знам що Ташунко но и аз така я виждам-само дето ако е по-голяма паниката-могат да я закарат и на 10.Лоша дума за компанията не мога да кажа-ама времената са такива.Здраве и късмет ви желая.Имал съм Монбатки и сигурно пак ще имам.[quote="Ташунко със сапа"]
    Първоначално изпратено от frei1974

7.20-7.50 е основната цел ! До там само бой - после предполагам плавно но стабилно поскъпване през 2009г до към 11.50-12.00 лв.
    Брех нов таргет ...пеца написах ви безплатно за формулата ..която съставих с помоща на тебе и форекса ....тука назад може да има временно според мене но не повече с 50 стинки назад ...докат
    Сполай ви

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов

7.20-7.50 е основната цел ! До там само бой - после предполагам плавно но стабилно поскъпване през 2009г до към 11.50-12.00 лв.
      AНАЛизаторе , доста различни АНАЛизи си направил и все някога ще познаеш

Преди известно време прогнозира спад до 700-750 и през 2009 Софикс да стигне 2500

Още ли подържаш този си АНАЛиз и при Софикс 2500 мислиш ли , че Монбат ще струва 11.50-12.00 лв. ?

пп Това ли са любимите ти числа - 700-750 и 7.20-7.50 ?
      НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

• [quote="frei1974"]Тъй тъй-не знам що Ташунко но и аз така я виждам-само дето ако е по-голяма паниката-могат да я закарат и на 10.Лоша дума за компанията не мога да кажа-ама времената са такива.Здраве и късмет ви желая.Имал съм Монбатки и сигурно пак ще имам.[quote="Ташунко със сапа"][quote="frei1974"]

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
          Преди време попитах -какво ще стане като напълнят-като гледам на 2/3 са си свършили работата-и въпроса май пак е актуален.

Ша ти кажа бледолики какво виждам аз без лоши чувства разбира се.Монбата е мнооо добра акция на фона на БФБ.Моа само да кая Евала на управлението на компанията.У такива времена товаси е знак за загрижеността на мениджмънт към акцията си.Това не остава незабелязано от нашите и чуждите инвестори,но лично аз редейки си клечките пред шатрата смяатм че ако не обърне скоро тренда вероятността да започнат разпродажби и закарване на цената на нива около 10.50 е мнооо голяма.Ако все пак пазара се запази около сегашното си състояние и издържи до изборите в Америка с последваща новина че е спечелил Обамата връщане назад няма да има.Аз казах Хау!!!!!!
          Не знам кво ще стане при включването на шортърите!Квот,такова!Квото и да стане нямам намерение да ги продавам скоро!
          自由西藏

Коментар

• Тъй тъй-не знам що Ташунко но и аз така я виждам-само дето ако е по-голяма паниката-могат да я закарат и на 10.Лоша дума за компанията не мога да кажа-ама времената са такива.Здраве и късмет ви желая.Имал съм Монбатки и сигурно пак ще имам.
            Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
            Преди време попитах -какво ще стане като напълнят-като гледам на 2/3 са си свършили работата-и въпроса май пак е актуален.

Ша ти кажа бледолики какво виждам аз без лоши чувства разбира се.Монбата е мнооо добра акция на фона на БФБ.Моа само да кая Евала на управлението на компанията.У такива времена товаси е знак за загрижеността на мениджмънт към акцията си.Това не остава незабелязано от нашите и чуждите инвестори,но лично аз редейки си клечките пред шатрата смяатм че ако не обърне скоро тренда вероятността да започнат разпродажби и закарване на цената на нива около 10.50 е мнооо голяма.Ако все пак пазара се запази около сегашното си състояние и издържи до изборите в Америка с последваща новина че е спечелил Обамата връщане назад няма да има.Аз казах Хау!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от frei1974

Коментар

• Commentator написа:
                Освен това Монбат вече направи 23% ръст от дъното, докато пазарът не помръдна.
                Това не е точно, неверно и т.н. мноого общо казано. Ето данни за няколко дружества, които работят, печелят и т.н. в тези условия (сигурно още над 10 можем да намерим). Първата цифра ще е т.н. дъно от колегата (около средата на юли), втората последваща върхова стойност (по средни цени за съответния ден). Химимпорт 7.73 - 8.70 +12.55 %, КРЗ Одесос 208.81 - 240 +15 %, Монбат 10.24 - 12.23 +19.4 %, Неохим 66.76 - 85.88 +28.6 %. Монбата е може би най-доброто дружество на БФБ - прозрачност, нарастващи приходи и печалби и предпоставки за бъдещи такива.

Коментар

• Преди време попитах -какво ще стане като напълнят-като гледам на 2/3 са си свършили работата-и въпроса май пак е актуален.

Коментар

• И все пак това е ~1/4 от реалната търговия от ~ 325 хил акции.... просто ни издемоснтираха как се прави А и месеца няма нищо общо с ниските обеми от предишните два

Все пак да не забравяме че отчета е на монбат е добър, за разлика от отчетите на много дружества на БФБ (справка какво обсъждат другите вчера през деня в темата за оптимизма ) и заслужава тази цена че даже и повече...

не е препоръка
                    Business as Usual

Коментар

• Първоначално изпратено от joda
                      Първоначално изпратено от Айъ
                      Монбат вече са изкупили 84 хиляди акции обратно. А са зели решение за 115 хиляди. Ко ши стани след това?
                      Браво бе !Звездите ли ти го казаха това!Или сам стигна до тези "верни" данни!Аз пък "разбрах" че още не пълнят,а чакат таргет на по-високи нива!
                      Има официално съобщение в бюлетина на инвестора. Така че не си разбрал правилно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Айъ
                        Монбат вече са изкупили 84 хиляди акции обратно. А са зели решение за 115 хиляди. Ко ши стани след това?
                        Браво бе !Звездите ли ти го казаха това!Или сам стигна до тези "верни" данни!Аз пък "разбрах" че още не пълнят,а чакат таргет на по-високи нива!
                        自由西藏

Коментар

• Първоначално изпратено от Айъ
                          А ти се регна специално за да ни го кажеш.... И къде го гледате това като новина ако не е таина ?

@Commentator бате без лоши чуства ама звучиш точно като някои разпродал...
                          Business as Usual

Коментар

• Да, и на мен ми направи впечатление. Аз си мислех, че по скоро ще крепят акцията да не пада, а те я помпали здраво.

За август общо изтъргуваните акции на Монбат са към 325 хил. бр. за близо 3.6 млн. лв. А Монбат е купил 84 хил. бр. за 950 хил. лв. - малко над 1/4.

Интересно какво ще правят оттук нататък. Ценовите нива са вече по-високи и всяка закупена акция ще тежи все повече на компанията.

Освен това Монбат вече направи 23% ръст от дъното, докато пазарът не помръдна. За някои може да се окаже относително надценен спрямо други компании и да решат да продават. От друга страна, тези обратни изкупувания за близо 1 млн. лв. освободиха кеш на пазара, който ще подкрепи някои позиции на фона на ликвидната суша, обзела борсата ни.

И все пак Монбат ми изглежда като самотен рицар в пустиня на фона на обезкървения ни пазар и бурите на международните пазари.

Пък и не е работа компанията сама да си купува акциите, защото пазарът е замрял. Евалата, че все пак го правят, защото няма кой друг! Така поне ще запазят доверието на част от инвеститорите на фона на пълното безхаберие и некадърност на портфолио мениджърите!

Чудя се каква е мотивацията на мениджмънта да се занимава с пазар, който само му създава проблеми и изобщо не е от класата на компанията. Нищо чудно, ако в един момент решат да я качат на полската борса например, където бяха реализирани няколко IPO-та през първата половина на годината, докато на нашия пазар се разселват и най-качествените компании. Нищо добро за пазар, който не цени активите си!

ПС. Странно защо не пуснаха отчета днес да можем спокойно да го разгледаме през уикенда. В понеделник вече е септември и се отчита закъснение. Досега не се беше случвало.

Коментар

• Монбат вече са изкупили 84 хиляди акции обратно. А са зели решение за 115 хиляди. Ко ши стани след това?

Коментар

• Учудващо е колко време тряба да мине някой хора да се научат да търгуват . Тоя с последната сделка къде бля два дена или 100 лв. повече или по малко не го интересува...

Коментар

Working...
                                X