IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
    Обаче друго ми става интересно на мен, защо продават и излизат от позиция ? Компанията е добра и печеливша, резултатите не са влошени, дори се подобряват. Дивидента също е добър. Заради това, че наближава края на изплащането му ли продават или заради нещо друго се чудя ?

п.с. Имам привилегировани, имам и облигации тук.

подобни въпроси имаше и при бреф скоро на 45 ст.
    продавачите спряха да ръсят и ето ти една бърза печалба от над 10 %

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Какво това: нищо за Жабокът не видях.

- Жабокът ти е в топлата вода -и изненади в ръст няма - или едва до 12-15% и после пак минус тях !!! - Така че, ако сме пред онези точки /че ги забравих/, ще духаш супата , и ако е бързо затварянето на тази ножица от ~35/50 индексни пункта !
      - За мен това е дилемата , а че сме пред ръст - не се съмнявам поне до над 90%, но колко бързи и резки , или бавно и продължително - тук е заровено кучето !

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
        - Ако е така -
        То приказките за дивиденти отиват на рафта и в мазата !

Преди месец , показах тази картинка , - тя беше много отворена ;-

http://www.bse-sofia.bg/?site_lang=b...96deb15c513392

-Въпросът е как ще се затвори ? Толкова бавно и мъчително като от декември миналата година - или за 45дни
        Какво това: нищо за Жабокът не видях.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• - Ако е така -
          То приказките за дивиденти отиват на рафта и в мазата !

Преди месец , показах тази картинка , - тя беше много отворена ;-

http://www.bse-sofia.bg/?site_lang=b...96deb15c513392

-Въпросът е как ще се затвори ? Толкова бавно и мъчително като от декември миналата година - или за 45дни
          Last edited by inta53; 03.11.2015, 12:01.

Коментар

Обаче друго ми става интересно на мен, защо продават и излизат от позиция ? Компанията е добра и печеливша, резултатите не са влошени, дори се подобряват. Дивидента също е добър. Заради това, че наближава края на изплащането му ли продават или заради нещо друго се чудя ?

- Една от версиите е ,- да сме в трапчето .... м/у т.13 или т. 15

Коментар

За това трябва да питаш излизащите
              Може просто таргета им да е бил такъв - за 9 години при инвестирани 5 лв на акция на ИПО -то са взели по над 6 лв дивидент и сега когато привършва срока на гарантирания дивидент си прибират 5-те лв. доволни

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1
                Taka e - вчера и на мен от бенча ми дадоха ,а и преди седмица колегата каза ,че пак те били.
                Фондовете на бенча имаха към ОСА -то общо малко над 24000 акции ,така че ако са те не им остават много.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                  И аз клоня натам, защото имам 5 сделки от лятото насам. През първите 4 ми сипваше СИС, но при последната продавач бе Бенча. Всичките са на около 5 лв.
                  За 4 месеца минаха 70 000 акции на цена <= 5 лв.
                  Не е препоръка.
                  Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
                    Смятам че продавачите са двама.Първия спря. Сега сипва вторият.
                    И аз клоня натам, защото имам 5 сделки от лятото насам. През първите 4 ми сипваше СИС, но при последната продавач бе Бенча. Всичките са на около 5 лв.
                    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Не мисля че са му свършили на продавача след като продължаваме да виждаме продажби на същите цени, мисля че продавача е същия, не e невъзможно и да греша обаче ! А иначе си прав ,че може да е някой друг с повече бройки, а не фонд.
                      Смятам че продавачите са двама.Първия спря. Сега сипва вторият.
                      Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                        Според мен - виж кои сте били в началото. Има 1 колега с малко над 60000 и ако е той трябва да са му свършили вече.
                        Просто няма друг да е имал толкова бройки.
                        Не мисля че са му свършили на продавача след като продължаваме да виждаме продажби на същите цени, мисля че продавача е същия, не e невъзможно и да греша обаче ! А иначе си прав ,че може да е някой друг с повече бройки, а не фонд.
                        Last edited by Zdravko; 03.11.2015, 10:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
                          Според мен това което четете в отчета е само за обикновените, а тук се продаваха привилегировани. ДСК имаха и от двете, така че...
                          Не е така - ПФ ДСК има общо 149 187 акции ,които са сбор от обикновените на УПФ и привилеригованите на УПФ и ДПФ и според отчета нямат изменение.

Коментар

• Според мен това което четете в отчета е само за обикновените, а тук се продаваха привилегировани. ДСК имаха и от двете, така че...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              Кой съсел тогава избяга?
                              Според мен - виж кои сте били в началото. Има 1 колега с малко над 60000 и ако е той трябва да са му свършили вече.
                              Просто няма друг да е имал толкова бройки.

Коментар

• Кой съсел тогава избяга?
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X