IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Сега почетох темата от началото и и видях и си спомних как имаше недоверие един вид и как някои обвиняваха компанията в непочтенство и нечистоплътство (например Пъпешов) а аз и други - яростно защитавали.
    Какви времена бяха, а? - Мислехме че акциите ще поскъпват вечно, че всичко хвърчащо се яде и всички ще станем милионерини...

Ама за тая акция доверието се оправда... тая година дивидент, догодина пак и - всичко наред, благодарим ти, Цар Жабоко.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
      Eдва ли ще е преди понеделник - плащането е на 13.6 ,а това е събота.
      Да, но предният път платиха ден-два по-рано.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
        Импе тук кога чакаме лихвичката от облизвациите , в петък или в понеделник ?
        Eдва ли ще е преди понеделник - плащането е на 13.6 ,а това е събота.

Коментар

Импе тук кога чакаме лихвичката от облизвациите , в петък или в понеделник ?
          Не зная, драги - но аз мисля: около тези дни.

Коментар

• Импе тук кога чакаме лихвичката от облизвациите , в петък или в понеделник ?

Коментар

Чак пък голямо - не мисля.
              Все пак скоро идва време за дивидента,който като процент е най- "сосния" на БФБ !
              Ще гласуват другия месец 0.75 лв. на привилегирована акция, 1.00 лв. на обикновена акция и ще се опитат да изкупят 400 хил. евро номинал от облигациите, на цени между 99 и 102.50

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Както е тръгнало - май ще стане не най-сосният.

Що да не зема да избягам с още около 333 броя на около 6.18 лв и да си купя с тях облизвации?

- Я пак си помисли не закъсняваш ли ....с напускането на жабуняка -
                БЕЗ ПРЕПОРЪКИ !!! - особено към ИМПЕРАТОРИ

Коментар

Все пак скоро идва време за дивидента,който като процент е най- "сосния" на БФБ !
                  Както е тръгнало - май ще стане не най-сосният.

Що да не зема да избягам с още около 333 броя на около 6.18 лв и да си купя с тях облизвации?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Хе-хе-хе - Жабокът направи голямо: ПЬЯУ !!!

....нагоре.

Коментар

• Хе-хе-хе - Жабокът направи голямо: ПЬЯУ !!!

....нагоре.

Коментар

+1
                        Най сетне да стабилизират печалбата, че както беше тръгнала само надолу последните година две въобще не беше добре !
                        Да наистина този отчет е доста добър.
                        Приходите от дейност и лихви бележат увеличение ,а административните разходи намаляват (вероятно поради оптимизиране на дейността и персонала) в следствие на което печалбата за първото тримесечие е повече от 2 пъти по голяма от миналата година и вече е предостатъчна за покриване на лихвите по облигациите и дивидентите по прив.акции за годината.
                        Дано да продължат в този дух ,че в края на 2016 трябва да погасят главницата по облигациите ( те и сега имат предостатъчно парични средства ) и акцията трябва да стане над 8 лв.по техни преценки.

Коментар

• Освен това: чини ми се, че Господарите на Жабокът правят тихичко обратно изкупуване на облизвациите - тая поръчка за 50 лота на номинал е подозрителна.

Впрочем в това няма нищо извратено и неправилно - и аз така бих сторил.

Коментар

• Първоначално изпратено от camaz Разгледай мнение
                            Отчета е добър!
                            550 х. лв. чиста пеалба за 1Q
                            +1
                            Най сетне да стабилизират печалбата, че както беше тръгнала само надолу последните година две въобще не беше добре !

Коментар

• Отчета е добър!
                              550 х. лв. чиста пеалба за 1Q

Коментар

То хубаво ще запазиш, ама с тия постоянно понижаващи се печалби не знам след година две дали ще остане въобще нещо за разпределяне. И аз се чудя от сега какво да правя, имам доволно количество привилегировани и облигации. За съжаление компанията не върви на добре !
                                Аз мисля, постепенно ще се разраства и ще прави експанзия в околните страни. От друга страна - не ме притеснява особено: немалка част от акциите притежавам още от Седма-Осма година и вече само от дивиденти съм си ги избил.
                                Признавам - част от инвестицията ми в Жабокът е предвидена за извеждане от страната - смятам че при икономическите и особено политическите тенденции това е разумно.

От друга страна е възможно срокът на облизвациите да бъде предоговорен, дори и с по-ниска лихва - пак не е зле - а и компанията се е доказала като коректна.
                                Last edited by Императорът; 28.02.2015, 15:19.

Коментар

Working...
                                X