Бизнес модела им е такъв, че печелят добре при евтин газ и излизат на загуба при скъп. Проследете последните 10 години и ще се убедите. Първото полугодие беше добре заради евтиния газ. За Q3 очаквам загуба 7-8 милиона заради ремонта, а за Q4 загуба около 2 милиона. Повишението на цените на торовете не може да компенсира резкия скок на Газа. Не съм оптимист за 2022-3. Според отчета им последните години почти не дават пари за съществени ремонти и обновяване, същевременно все отлагат големите ремонти поради липса на пари и в един момент ще им се наложи да харчат по 30-40 млн на година ако искат завода да продължи да работи. В момента изцеждат ресурса на инсталациите. Химията с скъп бизнес, капиталоемък. Ако не инвестираш навреме, после нещата стават неуправляеми. Аз не съветвам да се надяваме на дивидент скоро.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неохим АД (NEOH)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
Не мисля, че Q3 ще е на загуба. Вероятно ще е на малка печалба, но печалба.
Верояно Q4 ще е на загуба.
Не съм оптимист за H1 на 22-ра с тези летящи в небесата цени на газ и въглеродни емисии.
Имах тук. Нямам сега. Но може и да имам след време. Зависи...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
Не продавам, само купувам тук..... не очаквам неприятни изненади, защото: цената на продукцията им - торовете расте всеки месец със същите темпове, както газта. На всички е ясно, че Q3 ще е на загуба заради годишния планов ремонт. Както и Q4 може би също. Но със сигурност 2021г. ще има голяма печалба - между 12-15 млн.лв. (около 5-6 лв/акция) и надявам се приличен дивидент да вземем догодина. Разковничето ще е H1 на 2022г. и ако продължи да прави по 10-15 млн. годишна печалба, то ще е ясно, че е супер подценено. Все още мисля, че под 30 е евтино...... не разбирам защо са тези разпродажби, но всеки си знае и си решава сам какво да прави с парите/акциите си
Верояно Q4 ще е на загуба.
Не съм оптимист за H1 на 22-ра с тези летящи в небесата цени на газ и въглеродни емисии.
Имах тук. Нямам сега. Но може и да имам след време. Зависи...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнениеБе ти да не си на Щастската борса.
Тук са само играчори с перспектива два-три месеца. Кой ще ти чака години !?
Изгуби ме за каузата, определено.
А Неохима последните 2 години си се развива супер и ще си го държа докато ми стигне таргета от 40+
Коментар
� -
Не продавам, само купувам тук..... не очаквам неприятни изненади, защото: цената на продукцията им - торовете расте всеки месец със същите темпове, както газта. На всички е ясно, че Q3 ще е на загуба заради годишния планов ремонт. Както и Q4 може би също. Но със сигурност 2021г. ще има голяма печалба - между 12-15 млн.лв. (около 5-6 лв/акция) и надявам се приличен дивидент да вземем догодина. Разковничето ще е H1 на 2022г. и ако продължи да прави по 10-15 млн. годишна печалба, то ще е ясно, че е супер подценено. Все още мисля, че под 30 е евтино...... не разбирам защо са тези разпродажби, но всеки си знае и си решава сам какво да прави с парите/акциите си
Тук са само играчори с перспектива два-три месеца. Кой ще ти чака години !?
Изгуби ме за каузата, определено.Я всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
Рано е. Ще ми е кеф да го видя на 15, където е старото дъно.
Според техническия анализ най-добре се купува на двойно дъно, ако има такова.
Преди това е рано, така знам аз.Все пак съм мечка.
Дотогава - да купува Мапата. Макар че, като гледам днес търговията - може и Мапата да я разпродава
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеКеф, кеф, кеф!
Според техническия анализ най-добре се купува на двойно дъно, ако има такова.
Преди това е рано, така знам аз.Все пак съм мечка.
Дотогава - да купува Мапата. Макар че, като гледам днес търговията - може и Мапата да я разпродаваЯ всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
Мдаа,
Цената на газа тази сутрин мина 60 Е на холандския TTF.
Д*пе да ни е яко...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеКеф, кеф, кеф!
Цената на газа тази сутрин мина 60 Е на холандския TTF.
Д*пе да ни е яко...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеКупи ли, или само мапа си прави гушка тук в очакване на Софикс март месец догодина
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнениеМачът се разкисна. Даже кибиците не се интересуват и затвориха сергиите
С тея мурафети за софикса... да вземат ти опънат една хубава глобица от кфн, ти дойде акъла!
Коментар
� -
Не е чак толкова важно...... гледай мача
С тея мурафети за софикса... да вземат ти опънат една хубава глобица от кфн, ти дойде акъла!
- 4 Харесвания
Коментар
�
Коментар