If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Edinstwena seriozna pre4ka pred negowoto razwitie e poskapvaneto na gazta s nad 10% sled januari
tai 4e kupuvaite bratiq i sestri balgari i se radvaite kak akciite ste zapo4nat da rastat oste po barzo
Евалата брато, ма се чудя Неохим ли да купя, Commerzbank, или пък Vodafone ??? А кажи сега, без да е препоръка за сделка, знаем си.
Надали...... продукцията и незавършеното производство ще бъдат продадени в това тримесечие, даже с по-голяма печалба, тъй като цените на селитрата се вдигат всеки месец. Според мен и земеделците се презапасяват за догодина, тъй като цените се катерят стабилно и по всичко личи, че трендът ще продължи възходящо. Кешът може и да намалее малко, заради плановия ремонт, който се прави всяка година. Най-интересното е дали ще успеят да се класират по проекта за зелена енергия дето казаха на ОС, че ще участват!!!
Досега винаги губят толкова какво се е променило ...цените на селитрата ОК ама и на газа не отстъпват ..
Разбира се, не си прав.
Работил си, направил си разходи, натрупал си в склада продукция- "- " в разходите.
Др тримесечие не работиш, продаваш от склада - "+" в разходите, но" +" и в продажбите
Факт ,аз говоря тримесечие за тримесечие ...един път е занижено ..един път е завишено и лесно може да се види . А за ЕБИТДА имах предвид че досега винаги губят толкова 3то тримесечие
Надали...... продукцията и незавършеното производство ще бъдат продадени в това тримесечие, даже с по-голяма печалба, тъй като цените на селитрата се вдигат всеки месец. Според мен и земеделците се презапасяват за догодина, тъй като цените се катерят стабилно и по всичко личи, че трендът ще продължи възходящо. Кешът може и да намалее малко, заради плановия ремонт, който се прави всяка година. Най-интересното е дали ще успеят да се класират по проекта за зелена енергия дето казаха на ОС, че ще участват!!!
Проектът за зелена енергия все още е на трупчета, а и да се реализира, ефект от него ще има след 2025. За земеделците - силно ме съмнява да се презапасят, хеле пък като има земя за купуване, а тя е на първо място. Дали ще влезе в Софикс - силно ме съмнява, но дано, нека се случи - ма Никиту отдавна не е фактор вече с мижавото си фондче. На хартия предприятието изглежда подценено, но с гербава калинка начело - и толкова му е много. Аз лично очаквам плавно слизане към 20 и надолу, както е било всяка година - юруш в началото и продажби на акцията след лятото. Но затова пък си имаме бас с инта, така че всичко е точно - все някой ще е доволен накрая
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Сумите с корективен характер не са постоянна велчина затова е добре да не се взимат под предвид за периода при анализ на печалбата или да са по незначителни а не 50% от нея ...Като бивш акционер и реализирал доста добра печалба при предишния отчет виждам само едни огромен + и това е кеша който е 40 млн. Най накрая да кажат какво ще праваят с него след престъплението от 40 ст дивидент или по малко от 10% от печалбата..
Мисля е ясно че следващия отчет ЕБИТДА ще е надолу с 8-11млн
Сумите с корективен характер не са постоянна велчина затова е добре да не се взимат под предвид за периода при анализ на печалбата или да са по незначителни а не 50% от нея ...Като бивш акционер и реализирал доста добра печалба при предишния отчет виждам само едни огромен + и това е кеша който е 40 млн. Най накрая да кажат какво ще праваят с него след престъплението от 40 ст дивидент или по малко от 10% от печалбата..
Разбира се, не си прав.
Работил си, направил си разходи, натрупал си в склада продукция- "- " в разходите.
Др тримесечие не работиш, продаваш от склада - "+" в разходите, но" +" и в продажбите
влизането в Софиск изглежда все по-сигурно, но даже не ми е много интересно това, щото е само с краткосрочна полза за цената.
Без пари е акцията в момента според резултатите, които показва. Според мен ще върви полека нагоре към 40, като таргета е да гони нов връх септември ако влезе в Софикс
влизането в Софиск изглежда все по-сигурно, но даже не ми е много интересно това, щото е само с краткосрочна полза за цената.
Без пари е акцията в момента според резултатите, които показва. Според мен ще върви полека нагоре към 40, като таргета е да гони нов връх септември ако влезе в Софикс
Немаш грижа, щом си рекъл,-де са не отишли!!!
Ала мръдни Атерката, да съм ти полезен барем!
мерси за атерката, но ще си ги шитна, както съм решил. Там съм за спркулата, няма вяра на яхтсмените, затова и кеширам, както съм си го рекъл от времето на влизането. И тук имах цел да кеширам към 60 след птчетите за кю 1 и 2, ма нъцки. Взех си загубата, както казва батя
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Идеалка
Значи давам и бонус - ако до 29.07.2022, по което и да е време, видим сделки за поне 100 акции на цена 46,80 и нагоре, бутилката е за теб. Ако не - за мен. Може и да не е уиски, а друг алкохол, а може и по сметка да ги преведа или даря, както искаш, ско загубя. Ако спечеля - бутилка хубаво уиски в този диапазон искам, бил си моряк, вярвам, че имаш вкус
Немаш грижа, щом си рекъл,-де са не отишли!!!
Ала мръдни Атерката, да съм ти полезен барем!
Ами да ти кажа- става!
Макар да не съм по басовете, а вече и по пиенето не ме бива(особено в тия жеги),- трудно го износвам!
Но по априлско кай нази е йощ ладно, та може и да прасна едно две ученически!
пп. - присетих се че лани май ти бях рекол да ти прехвърля едни ХЕСки десетина бройки, хем че бяха по 3,72 нейде, преди пандемичното,- значи комай полтара год ;- сега видиш де Е !!!
Идеалка
Значи давам и бонус - ако до 29.07.2022, по което и да е време, видим сделки за поне 100 акции на цена 46,80 и нагоре, бутилката е за теб. Ако не - за мен. Може и да не е уиски, а друг алкохол, а може и по сметка да ги преведа или даря, както искаш, ско загубя. Ако спечеля - бутилка хубаво уиски в този диапазон искам, бил си моряк, вярвам, че имаш вкус
Коментар