С тия цени на газта не знам тук за къде. А иначе да са живи и здрави артиите тук, още от стари времена ги знаем
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неохим АД (NEOH)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Груйче не знам що си разбрал, но догодина по туй време ще речем от било 46,80 -ЗДРАВЕЙ !!!на хубаво уиски за 150-200 лева?
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
+1, Разбрах, мерсиСчетоводна корекция по закон, а не екселска врътка. Успех тук!
Груйче не знам що си разбрал, но догодина по туй време ще речем от било 46,80 -ЗДРАВЕЙ !!!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
ако я няма тая корекция, в това тримесечие ще имаш грешно ниска печалба, а в следващото грешна огромна печалба, защото вече си изписал разходи за материали, които си направил за продукция, която продаваш в това следващо тримесечие, т.е. ще имаш приходи без разходи по тях
хич не мога да обяснявам, дано си ме разбрал.Счетоводна корекция по закон, а не екселска врътка. Успех тук!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеМерси, търпя на критики, когато са градивни като твоятаХм, и ако ги няма, какво става с печалбата? Нали там приходи минус разходи? Счетоводна врътка - ясно, но какво става, ако я няма?
Life won't wait for you.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Мерси, търпя на критики, когато са градивни като твоятаХм, и ако ги няма, какво става с печалбата? Нали там приходи минус разходи? Счетоводна врътка - ясно, но какво става, ако я няма?
хич не мога да обяснявам, дано си ме разбрал.
- 4 Харесвания
Коментар
-
това са суми с корективен характер, ако не ги сложиш ще начислиш разходи за материали за продукция, която не си продал от другата страна на ОПР и ще имаш един нищо не казват отчет за приходите и разходитеХм, и ако ги няма, какво става с печалбата? Нали там приходи минус разходи? Счетоводна врътка - ясно, но какво става, ако я няма?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение7. Изменение на запасите от продукция и незавършено производство 2-1030 -10 211
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тьъ, заради намалелите складови запаси изобщо има печалба, иначе щеше да е около 0 за това Кюте тогава щеше да видиш рентабилност на продажбите. Иначе съм Гуньо адвокатина, ма поназвайвам туй онуй и от други неща - не всички са ИТ с претенции и пари за губене (не ти де, по принцип)
Рентабилността е спаднала съвсем леко и то заради повишената цена на газта. Измененията в запасите и незавършената продукция се отразяват в ОПР, за да не се получи изкривяване на финансовия резултат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от intellect Разгледай мнение
Ми те имат ръст на запасите на продукция и незавършено производство. Не разбирам къде изобщо го виждаш това намаление, а още по-малко как направи връзката с рентабилността.
...и отделно в H1 2020 5+ млн. лв. от печалбата идва от възстановени суми от намалението на газа за 2019.7. Изменение на запасите от продукция и незавършено производство 2-1030 -10 211 Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Тьъ, заради намалелите складови запаси изобщо има печалба, иначе щеше да е около 0 за това Кюте тогава щеше да видиш рентабилност на продажбите. Иначе съм Гуньо адвокатина, ма поназвайвам туй онуй и от други неща - не всички са ИТ с претенции и пари за губене (не ти де, по принцип)
...и отделно в H1 2020 5+ млн. лв. от печалбата идва от възстановени суми от намалението на газа за 2019.Last edited by intellect; 29.07.2021, 15:39.
Коментар
-
развесели ме истински как хубаво го каза това за намалелите складови запаси и ниската рентабилност заради тях. счетоводството предполагам не ти е силата
те тогава щеше да видиш рентабилност на продажбите. Иначе съм Гуньо адвокатина, ма поназвайвам туй онуй и от други неща - не всички са ИТ с претенции и пари за губене (не ти де, по принцип)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеЧестито - доколкото виждам, миналата година са направили дори 20 милки за Кю2, така че не е изненада, дори бих казал, че е ъндърпърформанс. Отделно са намаляли складовите запаси, доколкото виждам, и те реално я правят тази печалба. Първото Кю бяха добре откъм рентабилност и зле откъм продажби, сега са горе-долу добре откъм продажби, но зле откъм рентабилност, ако чета правилно по диагонал. А тъпото е, че гербавата калинка си е пак начело,т.е. цената сега не би следвало да се различава особено с тази отпреди година и да следва тенденция на плавен спад къмто 20 кинта. не е препоръкЪ и дъра-бъра - дано успеете да излезете на печалба тукразвесели ме истински как хубаво го каза това за намалелите складови запаси и ниската рентабилност заради тях. счетоводството предполагам не ти е силата
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеЧестито - доколкото виждам, миналата година са направили дори 20 милки за Кю2, така че не е изненада, дори бих казал, че е ъндърпърформанс. Отделно са намаляли складовите запаси, доколкото виждам, и те реално я правят тази печалба. Първото Кю бяха добре откъм рентабилност и зле откъм продажби, сега са горе-долу добре откъм продажби, но зле откъм рентабилност, ако чета правилно по диагонал. А тъпото е, че гербавата калинка си е пак начело,т.е. цената сега не би следвало да се различава особено с тази отпреди година и да следва тенденция на плавен спад къмто 20 кинта. не е препоръкЪ и дъра-бъра - дано успеете да излезете на печалба тук
Ще видим какво ще сте се случи в следващите два отчета. А колко и дали ще има печалба в годишния ?!Last edited by zlatna treska; 29.07.2021, 15:17.
- 1 like
Коментар
Коментар