If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Защо тогава най-големите инсайдъри - Съвета, искат оторизация от акционерите да изкупуват акциите на това вълшебно дружество на цена до 1 лев? И само недей пробутва отговора на ОД - прочетохме го всички...
Данъците се начисляват все едно че няма спогодба, ако искаш да използваш спогодбата сам трябва да направиш усилие. Като цяло и да се занимава човек данъка може да падне до 10% за някой държави, между които САЩ и до 15% за други като Германия, франция, испания. Но ако човек не направи нищо за да използва спогодбите си го таксуват по техните си данъци.
Може ли да предложите друго дружество от БФБ, в което да се инвестира по-сигурно и перспектвите да са по-добри от Софарма?
Защо тогава най-големите инсайдъри - Съвета, искат оторизация от акционерите да изкупуват акциите на това вълшебно дружество на цена до 1 лев? И само недей пробутва отговора на ОД - прочетохме го всички...
Ох, айде стига вече с темата. Имал съм френски акции, удържали са ми по 30 на сто (преди години беше 25%) дори и след като се позовах на СИДДО между нас и тях, определящо ставка от 15%.
Прочети внимателно всичко и го изпитай на гърба си.
Ми излиза, че са те прекарали. Черно на бяло си го пише 15% за БГ. Документа го гледам в сайта на френския фиск. Лошо Седларов...
@равновесие: Не се учудвай във споразумението Франция-Белгия пише същото. Явно си е копи-пейст навсякъде.
К'во ще ми обясняваш?! Прочети закона! 15% без спогодба.
"Article 15 (1) :
b) 15 p. cent du montant brut des dividendes dans les autres cas."
Ох, айде стига вече с темата. Имал съм френски акции, удържали са ми по 30 на сто (преди години беше 25%) дори и след като се позовах на СИДДО между нас и тях, определящо ставка от 15%.
Прочети внимателно всичко и го изпитай на гърба си.
Ми "спора" беше за Санофи. Котира се на борсата в Париж. Ако имаш техни акции, ама не живееш във Франция, ще искат да ти вземат пари. За коя държава да гледам според теб? Едва ли ще те обложат в Германия.
Ми "спора" беше за Санофи. Котира се на борсата в Париж. Ако имаш техни акции, ама не живееш във Франция, ще искат да ти вземат пари. За коя държава да гледам според теб? Едва ли ще те обложат в Германия.
Коментар