IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
    Възприех го като риторичен, извинявай. Да, мога да предложа други дружества. Какво ще кажеш за Атера, примерно? Не е препоръка.
    Не виждаш ли, че когато софикса се избичва, бг-рейта се измечва !?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      Въпросът ми беше друг!!
      Възприех го като риторичен, извинявай. Да, мога да предложа други дружества. Какво ще кажеш за Атера, примерно? Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
        Защо тогава най-големите инсайдъри - Съвета, искат оторизация от акционерите да изкупуват акциите на това вълшебно дружество на цена до 1 лев? И само недей пробутва отговора на ОД - прочетохме го всички...
        Въпросът ми беше друг!!

Коментар

• Данъците се начисляват все едно че няма спогодба, ако искаш да използваш спогодбата сам трябва да направиш усилие. Като цяло и да се занимава човек данъка може да падне до 10% за някой държави, между които САЩ и до 15% за други като Германия, франция, испания. Но ако човек не направи нищо за да използва спогодбите си го таксуват по техните си данъци.

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
            Ми излиза, че са те прекарали. Черно на бяло си го пише 15% за БГ. Документа го гледам в сайта на френския фиск. Лошо Седларов...

@равновесие: Не се учудвай във споразумението Франция-Белгия пише същото. Явно си е копи-пейст навсякъде.
            извинявайте за офтопика
            на мен миналата година са ми начислявали 25% данък дивидент
            инструмента е ДЗР на тотал
            “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              Може ли да предложите друго дружество от БФБ, в което да се инвестира по-сигурно и перспектвите да са по-добри от Софарма?
              Защо тогава най-големите инсайдъри - Съвета, искат оторизация от акционерите да изкупуват акциите на това вълшебно дружество на цена до 1 лев? И само недей пробутва отговора на ОД - прочетохме го всички...

Коментар

• Може ли да предложите друго дружество от БФБ, в което да се инвестира по-сигурно и перспектвите да са по-добри от Софарма?

Коментар

• Според вас защо така упорито не можем да пробием цената от 2.35?

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
                    Ох, айде стига вече с темата. Имал съм френски акции, удържали са ми по 30 на сто (преди години беше 25%) дори и след като се позовах на СИДДО между нас и тях, определящо ставка от 15%.
                    Прочети внимателно всичко и го изпитай на гърба си.
                    Ми излиза, че са те прекарали. Черно на бяло си го пише 15% за БГ. Документа го гледам в сайта на френския фиск. Лошо Седларов...

@равновесие: Не се учудвай във споразумението Франция-Белгия пише същото. Явно си е копи-пейст навсякъде.

Коментар

• Иначе за чужди лица получаващи дивиденти от франция е както отдолу каза колегата 30%

Коментар

• Ами буквално е взето от спогодбата за избягване на данъци между Франция и Канада. Между другото и за България с Франция е 15%.

Коментар

К'во ще ми обясняваш?! Прочети закона! 15% без спогодба.
                          "Article 15 (1) :
                          b) 15 p. cent du montant brut des dividendes dans les autres cas."
                          Ох, айде стига вече с темата. Имал съм френски акции, удържали са ми по 30 на сто (преди години беше 25%) дори и след като се позовах на СИДДО между нас и тях, определящо ставка от 15%.
                          Прочети внимателно всичко и го изпитай на гърба си.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            ми това което говориш е за канада
                            Как ти хрумна това?

Коментар

Ми "спора" беше за Санофи. Котира се на борсата в Париж. Ако имаш техни акции, ама не живееш във Франция, ще искат да ти вземат пари. За коя държава да гледам според теб? Едва ли ще те обложат в Германия.
                              ми това което говориш е за канада

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Ти за коя точно държава гледаш
                                Ми "спора" беше за Санофи. Котира се на борсата в Париж. Ако имаш техни акции, ама не живееш във Франция, ще искат да ти вземат пари. За коя държава да гледам според теб? Едва ли ще те обложат в Германия.

Коментар

X