IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    Може олесяващата ми глава да остане без шапка на СФАРМ, ама за да покажа че не съм сляп поклонник искам да отбележа че отново предвидих някои събития с въпросите си, които Мариян не зададе;

"Contents of the report:
    The Board of Directors of Sopharma AD (the “Company") announces that it was notified by Mr. Ognian Donev, Chairman of the Board of Directors that the company “Donev Investments Holding AD" related to him, executed the following transactions related to shares in the Company:

Date and time of the settlement Operation Number of shares Unit price (BGN)
    28.01.2013 Sale 500 2.332
    28.01.2013 Sale 2000 2.31
    28.01.2013 Sale 500 2.362
    28.01.2013 Sale 450 2.375
    28.01.2013 Sale 200 2.35
    28.01.2013 Sale 300 2.355
    28.01.2013 Sale 500 2.355
    28.01.2013 Sale 1600 2.36
    28.01.2013 Sale 1000 2.35
    28.01.2013 Sale 5000 2.35
    28.01.2013 Sale 3000 2.35
    28.01.2013 Sale 2500 2.35
    28.01.2013 Sale 200 2.353
    28.01.2013 Sale 500 2.348
    28.01.2013 Sale 500 2.375
    28.01.2013 Sale 110 2.35
    28.01.2013 Sale 90 2.35
    28.01.2013 Sale 100 2.35
    28.01.2013 Sale 115 2.35
    28.01.2013 Sale 385 2.35
    29.01.2013 Sale 600 2.353
    30.01.2013 Sale 500 2.358
    31.01.2013 Sale 500 2.37
    31.01.2013 Sale 500 2.37"

И вече намерихме отговор на въпроса на чичо Оги "...По-интересният въпрос, който с Вас трябва да задаваме, е някой готов ли е да продава още акции на тези нива...."

Чичо Оги продава с 10% печалба а всички знаем кой ги изкупува благодарение на съобщенията за обратно изкупуване на БФБ - СФАРМ!!!

Успех на всички и помнете че монетата винаги има и друга страна!!!

Чакам "Казах ли ти!!!" от Бобо и другите - посипете с пясък главата ми останала без шапка
    Здрасти Тони...
    Нямам намерение да ти казвам нищо от типа..."Казах ли ти"
    Такава информация беше публикувана и преди,но не толкова подробно както ти го направи.
    Важното е ,че САМ си преоткрил нещата.

В друга тема ти казах,че не трябва да боготвориш някоя акция,а да боготвориш парите .които евентуално да спечелиш.Защото те ,парите,са труд ,знания,нерви,безсънни нощи.......

Няма да пиша повече,макар,че преди да прочета това,смятах да пиша много повече неща.Обещах на Фортис,да му дам синтезиран материал за размисъл....но,,,,,няма смисъл

Успех и Поздрави
    Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      абе едва ли продажбата на 20хиляди акции е равна на покупката на 3милки ама факт е че кешира малко!!!

Интересно още е до кога СФАРМ ще разпродава СФТРД ???
      Така е, има акции за продаване за целия възход до 6 лв.
      Дразни подходът. В него хляба, в него ножа.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
        Оказва се, че ОД е най-вече добър борсов играч. Не е като някой съфорумци да чака печалби от 90%-100%, а си осребрява 10%. След това отново надоле, после пак нагоре и т.н..А феновете си плащат фенски-членски внос.
        абе едва ли продажбата на 20хиляди акции е равна на покупката на 3милки ама факт е че кешира малко!!!

Интересно още е до кога СФАРМ ще разпродава СФТРД ???

Коментар

• Оказва се, че ОД е най-вече добър борсов играч. Не е като някой съфорумци да чака печалби от 90%-100%, а си осребрява 10%. След това отново надоле, после пак нагоре и т.н..А феновете си плащат фенски-членски внос.
          Last edited by ghettoff; 10.02.2013, 19:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
            Да, най-после някой да зададе правилния въпрос! Евала Тони. Не исках аз да го казвам, за да не звучи като заяждане, защото така и така нямам акции на Софарма, а и не искам да имам - защо, това е друга тема.

....И евала на Тони, че единствен се осмели да зададе правилния въпрос - Защо Софарма не купи голям дял на 2 лв., поне да си намали средната цена на обратно изкупените акции?
            ....
            Може олесяващата ми глава да остане без шапка на СФАРМ, ама за да покажа че не съм сляп поклонник искам да отбележа че отново предвидих някои събития с въпросите си, които Мариян не зададе;

"Contents of the report:
            The Board of Directors of Sopharma AD (the “Company") announces that it was notified by Mr. Ognian Donev, Chairman of the Board of Directors that the company “Donev Investments Holding AD" related to him, executed the following transactions related to shares in the Company:

Date and time of the settlement Operation Number of shares Unit price (BGN)
            28.01.2013 Sale 500 2.332
            28.01.2013 Sale 2000 2.31
            28.01.2013 Sale 500 2.362
            28.01.2013 Sale 450 2.375
            28.01.2013 Sale 200 2.35
            28.01.2013 Sale 300 2.355
            28.01.2013 Sale 500 2.355
            28.01.2013 Sale 1600 2.36
            28.01.2013 Sale 1000 2.35
            28.01.2013 Sale 5000 2.35
            28.01.2013 Sale 3000 2.35
            28.01.2013 Sale 2500 2.35
            28.01.2013 Sale 200 2.353
            28.01.2013 Sale 500 2.348
            28.01.2013 Sale 500 2.375
            28.01.2013 Sale 110 2.35
            28.01.2013 Sale 90 2.35
            28.01.2013 Sale 100 2.35
            28.01.2013 Sale 115 2.35
            28.01.2013 Sale 385 2.35
            29.01.2013 Sale 600 2.353
            30.01.2013 Sale 500 2.358
            31.01.2013 Sale 500 2.37
            31.01.2013 Sale 500 2.37"

И вече намерихме отговор на въпроса на чичо Оги "...По-интересният въпрос, който с Вас трябва да задаваме, е някой готов ли е да продава още акции на тези нива...."

Чичо Оги продава с 10% печалба а всички знаем кой ги изкупува благодарение на съобщенията за обратно изкупуване на БФБ - СФАРМ!!!

Успех на всички и помнете че монетата винаги има и друга страна!!!

Чакам "Казах ли ти!!!" от Бобо и другите - посипете с пясък главата ми останала без шапка
            Last edited by tony1975; 10.02.2013, 19:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hris0 Hrist0v Разгледай мнение
              Хм от известно време имам позиции тук и реших да следя темата. Прави ми впечатление, че е пълно с хора, които обясняват колко лоша инвестиция е Софарма, колко е закъсала, задлъжняла и т.н., а след коментара си гордо пишат "нямам акции тук". На следващия ден отново се връщат в темата, за да оборят някой, който е написал нещо положително. Та не мога да ви разбера бе хора, хем нямате акции хем с голям зор влизате да плюете. Или ви е хванала параноята и се опитвате да се оправдаете пред себе си, че не сте инвестирали от страх, или просто се опитвате спекулативно да изплашите някои, за да си купите на ниски цени в паниката.

В тази компания според мен има много повече бъдеще и потенциал за развитие от доста други търгуващи се на какви ли не нереални стойности.

Забелязвам, че на пазара се търсят основно силно подценени с краткосрочен хоризонт акции, а не перспективни компании за инвестиране. Софарма е от вторите, колкото и да се опитвате да я натискате и да я превърнете в нещо кухо и спекулативно, няма как да стане.

Не е препоръка!
              +1
              Темата е доста посещавана. Има сигурно за какво.

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                мда ................ погледнах и видях, че печалбата е без да са приспаднати амортизациите

бих ти бил благодарен тогава да ми обясниш каква е разликата между ЕБИТДА при фармацията и строителните материали и защо е нормално едното да е скъпо при 10х ЕБИТДА, а за другото 15х ЕБИТДА да е ниско
                все пак е форум и ще се радвам да науча нещо което не знам ....................... може и поне още един човек да не знае това или ако всички са наясно и за да не ги отегчаваме драсни ми два реда на лични

не съм аз този който пишеше за тези складове, но си спомням, че съм чел тук нещо подобно и мисля, тогава се споменаваше баща ти в тази "операция", а не семейството ти .................. и май ставаше въпрос за Русе ..................... но може и да бъркам ................... не съм същия

аз имах на предвид, че по-скоро си работел за ОД или нещо от рода на ОД да е наел фирма в която и ти си работил, но нещо не сте разбрали накрая (в смисъл имате финансови разминавания) и се явяваш недоволен защото си разчитал на нещо, а ОД не е отговорил на очакванията ти
                EBITDA = earnings before interest, tax, depreciation and amortisation

Това ти го пиша, за да не остава съмнение какво точно е ЕБИТДА и че амортизациите не влияят по никакъв начин!

Причината едни сектори да търгуват на 4х ЕБИТДА (мобилни оператори), а други на 12х (мобилна инфраструктура), че и на 20х (технологични фирми) е свързана с профила на техните парични потоци и по-точно какви са им капиталовите разходи.
                Секторите където се генерира повече паричен поток на оперативно ниво и са с нисък CAPEX е естествено да търгуват на по-висок EV/OpCF и съoтветно ЕБИТДА.

Надявам се от предишния ми постинг да е станало ясно, че нямам бизнес отношения с ОД и не ми дължи никакви пари.
                Анализите ми, за разлика от повечето коментиращи тази позиция, са базирани на някакви финансови показатели. Повечето тук не са отваряли дори отчета на фирмата и единствената причина да си купуват акции на 2.50лв, е че миналата година цената е била по-висока, съoтветно фирмата според тях е подценена!

Коментар

• Първоначално изпратено от Hris0 Hrist0v Разгледай мнение
                  Хм от известно време имам позиции тук и реших да следя темата. Прави ми впечатление, че е пълно с хора, които обясняват колко лоша инвестиция е Софарма, колко е закъсала, задлъжняла и т.н., а след коментара си гордо пишат "нямам акции тук". На следващия ден отново се връщат в темата, за да оборят някой, който е написал нещо положително. Та не мога да ви разбера бе хора, хем нямате акции хем с голям зор влизате да плюете. Или ви е хванала параноята и се опитвате да се оправдаете пред себе си, че не сте инвестирали от страх, или просто се опитвате спекулативно да изплашите някои, за да си купите на ниски цени в паниката.

В тази компания според мен има много повече бъдеще и потенциал за развитие от доста други търгуващи се на какви ли не нереални стойности.

Забелязвам, че на пазара се търсят основно силно подценени с краткосрочен хоризонт акции, а не перспективни компании за инвестиране. Софарма е от вторите, колкото и да се опитвате да я натискате и да я превърнете в нещо кухо и спекулативно, няма как да стане.

Не е препоръка!
                  Лично аз не съм обиждал някой от притежателите на акции ...нито самата акция. Акции тук нямам, НО преди да си купя бих искал да си изясня някои "фундаментални" подробности около дружеството. Те са по-важни за мен отколкото рекламирания фундамент. Никой от защитниците не коментира изнесените наскоро факти в една статия . Самия ОД не го направи при появата си във форума.
                  Това, че е любима на редица фонд мениджъри още от времето когато се търгуваше на 7-8 лв, трябва ли да я прави перспективна компания и за мен ? Аз не искам и не мога да се сравнявам с подобно управление
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Хм от известно време имам позиции тук и реших да следя темата. Прави ми впечатление, че е пълно с хора, които обясняват колко лоша инвестиция е Софарма, колко е закъсала, задлъжняла и т.н., а след коментара си гордо пишат "нямам акции тук". На следващия ден отново се връщат в темата, за да оборят някой, който е написал нещо положително. Та не мога да ви разбера бе хора, хем нямате акции хем с голям зор влизате да плюете. Или ви е хванала параноята и се опитвате да се оправдаете пред себе си, че не сте инвестирали от страх, или просто се опитвате спекулативно да изплашите някои, за да си купите на ниски цени в паниката.

Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от noker.bg Разгледай мнение
                      Пвари ли ви впечатление, че 80% от рекламите по телевизията са за лекарства. Замислете се.
                      Замислих се - това е Много голям разход
                      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Пвари ли ви впечатление, че 80% от рекламите по телевизията са за лекарства. Замислете се.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                          Амортизациите не влияят на ЕБИТДА. Тя е ПРЕДИ амортизации!
                          мда ................ погледнах и видях, че печалбата е без да са приспаднати амортизациите

бих ти бил благодарен тогава да ми обясниш каква е разликата между ЕБИТДА при фармацията и строителните материали и защо е нормално едното да е скъпо при 10х ЕБИТДА, а за другото 15х ЕБИТДА да е ниско

все пак е форум и ще се радвам да науча нещо което не знам ....................... може и поне още един човек да не знае това или ако всички са наясно и за да не ги отегчаваме драсни ми два реда на лични

Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                          Относно какво ти изглеждало отстрани: Не знам дали ти не беше този, който измисли историята, че съм пишел за Софарма във форума защото ОД бил купил някакви си складове от моето семейство и аз така съм му го "връщал".
                          Не смятам да коментирам глупости, просто ще кажa, че нямам никакви бизнес отношения с ОД, нито пък аз или семейството ми сме склададжии!
                          Да бяха поне някакви кредити или инвестиции, а то складове
                          Какво да се прави, такъв е мащаба на мислене в този форум.
                          не съм аз този който пишеше за тези складове, но си спомням, че съм чел тук нещо подобно и мисля, тогава се споменаваше баща ти в тази "операция", а не семейството ти .................. и май ставаше въпрос за Русе ..................... но може и да бъркам ................... не съм същия

аз имах на предвид, че по-скоро си работел за ОД или нещо от рода на ОД да е наел фирма в която и ти си работил, но нещо не сте разбрали накрая (в смисъл имате финансови разминавания) и се явяваш недоволен защото си разчитал на нещо, а ОД не е отговорил на очакванията ти

дано си разбтал какво съм имал на предвид защото повече не смятам да го обяснявам

аз съм онзи който като ти каза разликите между 2 мерцедеса от един модел, но различни години производство ............... ти реши, че работя в сервиз и ме пита какъв ауспух да си сложиш отзад

Коментар

• Първоначално изпратено от Голямата Мисирка
                            амортизацията на материалните активи е различна за двете компании - разбира се, но чак пък генерални изводи не си спомням да съм правил

дано успееш да купиш на левче (при подобни резултати на софарма) и най-после да си доволен дори и ти в тази тема...
                            Защо не се кротнеш малко ,отиди разходи се ,пии една ракия ,за да не си правим илюзии какво пишеш и как го пишеш.......
                            Мислиш ,че сме ти забравили простотиите ли....
                            Знаеме, защо нападаш Куроператора и всеки от нас ...
                            Защото знае повече ,може повече и има добри отношения с Никола...
                            Нарича се НАРЦИСИЗЪМ.....
                            Задавал ли си си въпроса ,защо не можеш да спиш когато някой ти отговори конкретно и точно и те постави на мястото и чакаш ранните часове да го обидиш и узязвиш по някакъв начин и ти да си с последна дума..
                            Станал си за нарицателно за пловдивчани а иначе са хубави хора но само да не си ти еталон....

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                              ...
                              ...
                              На 1лв ще смятам, че ще е
                              много добра инвестиция! Въпрос на цена.
                              И аз така смятам. Особено, като гласуваха обратно изкупуване мин. от 1 лв. Ако оня тарикат пъпката се мъчи да продава още, цената няма прекалено дълго да устиска на 2.35 и ще клекне, а ако и във форума разберат, че се продава, вероятно ще се оттеглят на по-ниски нива.... На 1 лв. ще е много добра инвестиция. Ще чакам година-две, то ще си покаже. Не е препоръка. (имам и хартии)

Коментар

• Медитация

Коментар

Working...
                                X