IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
    амортизацията на материалните активи е различна за двете компании - разбира се, но чак пък генерални изводи не си спомням да съм правил

на мен така ми изглежда отстрани ........................ все едно имаш да взимаш пари от ОД, а той не ти ги дава и ти влизаш във форума за да му го "върнеш"
    В главата ти май е пълна каша. Амортизациите не влияят на ЕБИТДА. Тя е ПРЕДИ амортизации!
    Причините определени сектори да се търгуват на различни мултипликатори няма нищо общо с написаното от теб.
    Няма да е зле да си преговориш пак основите на счетоводството.

Относно какво ти изглеждало отстрани: Не знам дали ти не беше този, който измисли историята, че съм пишел за Софарма във форума защото ОД бил купил някакви си складове от моето семейство и аз така съм му го "връщал".
    Не смятам да коментирам глупости, просто ще кажa, че нямам никакви бизнес отношения с ОД, нито пък аз или семейството ми сме склададжии!
    Да бяха поне някакви кредити или инвестиции, а то складове
    Какво да се прави, такъв е мащаба на мислене в този форум.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      ти нали щеше да звъниш на Софарма трейдинг??? а не на Софарма? нищо, че сме в темата на Софарма, забрави ли за паричния поток??? и преди това беше писал за дивидентна доходнотст от 10-15%, а сега мина на Софарма, да не пишеш в много теми едновременно???
      Мисля,че ти отговорих....

Пиша тук и за двете,защото са "една стока ,с един Мажо"...
      Н е съм се обадил,...не ме интересува ...Вие си чупете главите.

ще ди дам синтезирана тема за размисъл,но друг път.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
        Писал съм ти в темата за Каолин.
        Не искам да обяснявам защо едни индустрии и в момента
        търгуват на 12х ЕБИТДА (мобилните кули и друга
        инфраструктура), а други са сега на 4х ЕБИТДА (мобилните
        оператори).
        Да сравняваш мултипликаторите на фарма и строителни
        материали и да правиш генерални изводи е меко казано
        нелепо.
        амортизацията на материалните активи е различна за двете компании - разбира се, но чак пък генерални изводи не си спомням да съм правил

Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
        "Проблемите ми с ОД" са само в главата на няколко форумни
        талибана тук. Човекът го виждам макс 1 път на 2 години и
        сме на здравей-здрасти.
        на мен така ми изглежда отстрани ........................ все едно имаш да взимаш пари от ОД, а той не ти ги дава и ти влизаш във форума за да му го "върнеш"

Това че смятах Софарма на 3лв за
        скъпа и за добре оценена от пазара на 2.00лв не прави
        фирмата лоша или добра. На 1лв ще смятам, че ще е
        много добра инвестиция! Въпрос на цена.
        нали в анализа ти показа, че спрямо своите конкуренти и коефицентите на които се търгуват останалите компании --->>> една цена на акцията от 1.90 лв. е адекватна към настоящия момент за софарма ............ тогава пазара я беше оценила само с 10% нагоре ................... така, че всеки решава кога, къде и на каква цена

дано успееш да купиш на левче (при подобни резултати на софарма) и най-после да си доволен дори и ти в тази тема...

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
          За 2012 дивидентът е 7ст........Ако си закупил акции на 2лв....а е нямало такава цена,
          все пак занижавам цената ,която през 2012 е била около 2.80 и 2.10..(по спомен)...излиза ,че ако си купил акции на 2лв имаш 3.5% дивидентна доходност.

На практика излиза ,че акционерите са получили под 3% ...Щом те устройва...Жив и здрав да си
          САмо да вметна ,че КТБ имат депозит със 8.5% лихва,гарантирани със закон ...до близо 200К лева.

......НОООО ,има една поговорка....Всеки луд с номера си....

Аз съм я допълнил.....А някои даже са с програма

Поздрави
          ти нали щеше да звъниш на Софарма трейдинг??? а не на Софарма? нищо, че сме в темата на Софарма, забрави ли за паричния поток??? и преди това беше писал за дивидентна доходнотст от 10-15%, а сега мина на Софарма, да не пишеш в много теми едновременно???
          Last edited by fortiss; 08.02.2013, 23:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
            мисля, че проблемите ти с ОД влияят пряко на оценката ти за Софарма .............
            Писал съм ти в темата за Каолин.
            Не искам да обяснявам защо едни индустрии и в момента
            търгуват на 12х ЕБИТДА (мобилните кули и друга
            инфраструктура), а други са сега на 4х ЕБИТДА (мобилните
            оператори).
            Да сравняваш мултипликаторите на фарма и строителни
            материали и да правиш генерални изводи е меко казано
            нелепо.
            "Проблемите ми с ОД" са само в главата на няколко форумни
            талибана тук. Човекът го виждам макс 1 път на 2 години и
            сме на здравей-здрасти. Това че смятах Софарма на 3лв за
            скъпа и за добре оценена от пазара на 2.00лв не прави
            фирмата лоша или добра. На 1лв ще смятам, че ще е
            много добра инвестиция! Въпрос на цена.

Коментар

За 2012 дивидентът е 7ст........Ако си закупил акции на 2лв....а е нямало такава цена,
              все пак занижавам цената ,която през 2012 е била около 2.80 и 2.10..(по спомен)...излиза ,че ако си купил акции на 2лв имаш 3.5% дивидентна доходност.

На практика излиза ,че акционерите са получили под 3% ...Щом те устройва...Жив и здрав да си
              САмо да вметна ,че КТБ имат депозит със 8.5% лихва,гарантирани със закон ....

Поздрави
              Бобан, прав си за нещата към днешна дата. Въпросът е какво ще стане утре?
              Аз смятам, че % по депозитите в средно и дългосрочен план ще намаляват драстично. От друга страна смятам също, че икономиката като цяло ще върви нагоре и съответно печалбите и дивидентите на компаниите заедно с нея. Лошото обаче е, че когато /ако/ това стане факт цените на акциите няма да имат нищо общо с днешните и няма да бъде възможно да се осигури доходност, по-голяма от 3-4%.
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

беше много активен в темата и помислих, че си навътре в нещата. Парите са си твои и ти решаваш къде да купуваш.
                успех в инвестициите
                аз вече нямам нужда от ракети, имам нужда от стабилност и добър бизнес - както е на групата Софарма,
                мога да живея от дивидента, който получавам от компанията
                още веднъж успех и да не забравяш да пишеш отново тук

САмо да вметна ,че КТБ имат депозит със 8.5% лихва,гарантирани със закон ...до близо 200К лева.

Аз съм я допълнил.....А някои даже са с програма

Поздрави
                Last edited by BOBAN1; 08.02.2013, 21:49.

Коментар

• намесих се в темата защото бях провокиран от репликите ти

Те някои от 9лв (януари 2008) все допълват и все са им ниски и атрактивни цените.
                  и
                  А колкото до Софарма на 9лв, тя тогава търгуваше на 10х ЕБИТДА, което си беше страшно скъпо.
                  като в същото време теб не те притесняваше, че Каолин, че търгуваше на 10Х ЕБИТДА през същия онзи период (януари 2008)

но ти беше на мнение, че е нормално да се търгува на 14х - 15х ЕБИТДА като очакваше цена от над 26 лева до 2 години при Каолин

така и до сега не намери смелост да покажеш таблицата и да сравним паричните потоци които прогнозираше с резултатите които реализира Каолин през последните 5 години

би било интересно на форума едно такова сравнение, както би било и интересно да направим оценка на анализаторските ти способности защото ти си особено критичен към Софарма от както следя форума от 2006 година и си особено благосклонен към Каолин откакто я качиха на борсата през 2007 година

мисля, че проблемите ти с ОД влияят пряко на оценката ти за Софарма .................. като същевременно не искам да кажа, че трябва да се купуват акции на Софарма към този момент ....................... нито защитавам ОД, нито защитавам Софарма, нито искам да омаскаря оператора на к/р .................... просто го приканвам да бъде по-толерантен и да не напада толкова инвестиралите в Софарма януари 2008 год. или днес

в момента нямам акции нито на Софарма, нито на Каолин .................... и от малкия опит с които разполагам, и от бедните знания които имам не бих могъл на някой да препоръчам дали да купи или да продаде каквито и да било ценни книжа или други финансови инструменти

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                    Добре казано. Аз бих искал да допълня, ...
                    Допълни бе Гетоф, Откога те чакаме да допълниш и да се кротнеш

Коментар

беше много активен в темата и помислих, че си навътре в нещата. Парите са си твои и ти решаваш къде да купуваш.
                      успех в инвестициите
                      аз вече нямам нужда от ракети, имам нужда от стабилност и добър бизнес - както е на групата Софарма,
                      Добре казано. Аз бих искал да допълня, че ракети ти трябват само когато летят. Иначе са скъпоструващо удоволствие.

Коментар

Не,горе=долу си обясних нещата...
                        ....пък и да ти кажа.слабо ме интересува...по-скоро ми беше любопитно защо е така...

....Явно много хора не се интересуват вече от Групата,пък и по-важно е,че и ГОЛЕМИТЕ пари явно не се интересуват....Поне така показват фактите,нали.
                        Никой не купува...или много малко...Е вярно,тук има обратно изкупуване.
                        Успех ....дано и Вие да направите някой лев ...
                        За трейдинга,ако се вярва на анализа на Елана(който пусна Тони) ,цена над 1.90 не е интересна....А аз ,явно и доста други не им се занимават за няколко процента ръст....и десетина -петнадесет процента дивидент.Поне това показват фактите...А Пазрът винаги е прая,нали.
                        Поздрави и Успехи

Не е препоръка за покупко -продажба на ценни книжа
                        успех в инвестициите

Коментар

пита ли?
                          Не,горе=долу си обясних нещата...
                          ....пък и да ти кажа.слабо ме интересува...по-скоро ми беше любопитно защо е така...

....Явно много хора не се интересуват вече от Групата,пък и по-важно е,че и ГОЛЕМИТЕ пари явно не се интересуват....Поне така показват фактите,нали.
                          Никой не купува...или много малко...Е вярно,тук има обратно изкупуване.
                          Успех ....дано и Вие да направите някой лев ...
                          За трейдинга,ако се вярва на анализа на Елана(който пусна Тони) ,цена над 1.90 не е интересна....А аз ,явно и доста други не им се занимават за няколко процента ръст....и десетина -петнадесет процента дивидент.Поне това показват фактите...А Пазрът винаги е прая,нали.
                          Поздрави и Успехи

Не е препоръка за покупко -продажба на ценни книжа

Коментар

• И днес е готино - честито на печелившите

Коментар

E towa
                              пита ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от zaRko Разгледай мнение
                                Ако не се лъжа при някой от предходните коментари на Донев във форума спомена че завода по-скоро ще "подмени" някаква част съществуващите мощности...ако греша може да ме поправите, но аз разбрах че няма да има чисто увеличение на производствените мощности.....аз по-скоро очаквам по-ефективно производство т.е. някакъв спад в себестойността, но това са предположения!

Лека!
                                Ако няма да произвежда повече, то трябва да произвежда по-евтино и по-надеждно. Иначе тази инвестиция не би имала смисъл. Защо между другото ЛП излиза от дружеството. Има ли "официална версия"?

Коментар

Working...
                                X