IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
    Колко малко му трябва на човек, за да е щастлив! Дивидентът тук нали беше 7 стотинки на акция?
    Ами той Фортис е голям акционер,поне с такова впечатление оставам.За което и го поздравявам.
    Макар,че при 7ст на акция дивидент,не знам колко стотин хиляди акции трябва да имаш ,за да живееш от тези пари.Но няма и да се учудя да има 300-400К акции......Но ми се струва глупаво да чакаш мизерни 3% дивидент...Ама.....хора всякакви

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      Не мога да казвам лоши и неверни неща срещу гупата Софарма, защото от там получавам дивидент, с който живея !!!!!!
      Колко малко му трябва на човек, за да е щастлив! Дивидентът тук нали беше 7 стотинки на акция?

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
        Цунг-цванг е позиция в шахмата при която всеки следващ ход води до влошаване на положението и няма полезен или неутрален ход

Тук нещо такова ми се вижда.Как да купя,като над мен.."Като Дамоклиев меч" седят акциите на ОД и ЛП.....Факт е ,че и двамата продават,а докога ...един Господ знае.....Тук имащите акции са обречени да чакат дивидент...а колко щее ...пак не се знае...Абе много неизвестни

Само май Фортис остана Фен тук,на дивидента тук от 3%.....Ех времена,ех нрави.....

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа
        Никога не забравяш да ме споменеш!!!
        Не мога да казвам лоши и неверни неща срещу гупата Софарма, защото от там получавам дивидент, с който живея !!!!!! От друго място не получавам дивиденти, защото съм акционер тук и мисля да увеличавам акциите си.

Коментар

Цунг-цванг е позиция в шахмата при която всеки следващ ход води до влошаване на положението и няма полезен или неутрален ход

Тук нещо такова ми се вижда.Как да купя,като над мен.."Като Дамоклиев меч" седят акциите на ОД и ЛП.....Факт е ,че и двамата продават,а докога ...един Господ знае.....Тук имащите акции са обречени да чакат дивидент...а колко щее ...пак не се знае...Абе много неизвестни

Само май Фортис остана Фен тук,на дивидента тук от 3%.....Ех времена,ех нрави.....

Ти пък се насра да плюеш в позицията. Ами ако това се беше избушило толкова здраво като при тимаджийските буклуци, мислиш ли, че сега нямаше да даде по-голям ръст и от тях ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
            Не се знае....След време за теб можем и да кажем, че си бил ясновидец
            Ъхъ, и аз си го чакам нисичко, айде де не е кинтче...ма и зеленко гущерче няма да е лошо. На такава рискова и задлъжняла акция с не особено високо доверие сред минорите - няма ли 100% сигурен потенциал за ъп - не си заслужава според мене бол заключени парички.
            Да си вземем дивидентчетата от добрите хора, пък ще му мислим пак туканка .
            Засега останах с 500 бройки само.

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
              единственото логично обяснение ми се вижда, ОД да натиска цената, тъй като е разбрал, че Лупчо има още за продан и иска да ги вземе евтино. В това обаче има проблем, тъй като е инсайдърска търговия. Отделно контролира и обратното изкупуване на Софарма, голяма каша.
              Цената между 2.00 и 2.30 е като капан....Ако имаш акции и продадеш,с цел да ги купиш по-ниско и да реализираш печалба,е .."мисията невъзможна",защото ОД и Софарма с обратното изкупуване пазят нивото.Ако решиш да купуваш,не се знае кой,кога и колко е решил да продава,зашото ТОВА Е ФАКТ,че двамата най-големи акционери продават,а и имат още много за продаване..

Кофти....ама ...всеки е имал глава на раменете си,да е мислил навремето

Коментар

единственото логично обяснение ми се вижда, ОД да натиска цената, тъй като е разбрал, че Лупчо има още за продан и иска да ги вземе евтино. В това обаче има проблем, тъй като е инсайдърска търговия. Отделно контролира и обратното изкупуване на Софарма, голяма каша.

Коментар

• Цунг-цванг е позиция в шахмата при която всеки следващ ход води до влошаване на положението и няма полезен или неутрален ход

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                    Според мен, да беше оставил цената да се избуши на 1 кинт, да прибере на пъпката хартиитe по номинал и да си го изпрати по живо по здраво Нямаше да е сам при номинал. Можеше и Куроператора и всекви там спекуланти покрай тях да се набутаме вътре После можеше да продаде купеното от пъпката на сфарм но по 2 кинта/парчето и да направи 100% профит А сега пазара кучета го яли заедно със стотиците спекулантчета, миноритарчета и играчорчета
                    Не се знае....След време за теб можем и да кажем, че си бил ясновидец
                    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Според Вас колеги, какъв трябваше да бъде правилният ход на г.н Донев в случая и защо?
                      Според мен, да беше оставил цената да се избуши на 1 кинт, да прибере на пъпката хартиитe по номинал и да си го изпрати по живо по здраво Нямаше да е сам при номинал. Можеше и Куроператора и всекви там спекуланти покрай тях да се набутаме вътре После можеше да продаде купеното от пъпката на сфарм но по 2 кинта/парчето и да направи 100% профит А сега пазара кучета го яли заедно със стотиците спекулантчета, миноритарчета и играчорчета

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        Може олесяващата ми глава да остане без шапка на СФАРМ, ама за да покажа че не съм сляп поклонник искам да отбележа че отново предвидих някои събития с въпросите си, които Мариян не зададе;

"Contents of the report:
                        The Board of Directors of Sopharma AD (the “Company") announces that it was notified by Mr. Ognian Donev, Chairman of the Board of Directors that the company “Donev Investments Holding AD" related to him, executed the following transactions related to shares in the Company:

Date and time of the settlement Operation Number of shares Unit price (BGN)
                        28.01.2013 Sale 500 2.332
                        28.01.2013 Sale 2000 2.31
                        28.01.2013 Sale 500 2.362
                        28.01.2013 Sale 450 2.375
                        28.01.2013 Sale 200 2.35
                        28.01.2013 Sale 300 2.355
                        28.01.2013 Sale 500 2.355
                        28.01.2013 Sale 1600 2.36
                        28.01.2013 Sale 1000 2.35
                        28.01.2013 Sale 5000 2.35
                        28.01.2013 Sale 3000 2.35
                        28.01.2013 Sale 2500 2.35
                        28.01.2013 Sale 200 2.353
                        28.01.2013 Sale 500 2.348
                        28.01.2013 Sale 500 2.375
                        28.01.2013 Sale 110 2.35
                        28.01.2013 Sale 90 2.35
                        28.01.2013 Sale 100 2.35
                        28.01.2013 Sale 115 2.35
                        28.01.2013 Sale 385 2.35
                        29.01.2013 Sale 600 2.353
                        30.01.2013 Sale 500 2.358
                        31.01.2013 Sale 500 2.37
                        31.01.2013 Sale 500 2.37"

И вече намерихме отговор на въпроса на чичо Оги "...По-интересният въпрос, който с Вас трябва да задаваме, е някой готов ли е да продава още акции на тези нива...."

Чичо Оги продава с 10% печалба а всички знаем кой ги изкупува благодарение на съобщенията за обратно изкупуване на БФБ - СФАРМ!!!

Успех на всички и помнете че монетата винаги има и друга страна!!!

Чакам "Казах ли ти!!!" от Бобо и другите - посипете с пясък главата ми останала без шапка
                        Е какво сега - великия мениджър се държи като най-обикновен спекулант. Гони си човека 10-те % профит... Жалка история, жалко че и званието "мистър 10% " вече го лепнаха на някой преди него (но по друг повод беше)

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          абе едва ли продажбата на 20хиляди акции е равна на покупката на 3милки ама факт е че кешира малко!!!

Интересно още е до кога СФАРМ ще разпродава СФТРД ???
                          Притеснителен за дребните инвеститори е факта, че г-н Донев"прави" цената на акциите си, т.е. тя не е пазарна. В следствие на това инвеститорите не могат да очакват пазарни движения базирани на някаква финансова или каквато и да е друга логика - поне при настоящата ликвидност.

Коментар

Според Вас колеги, какъв трябваше да бъде правилният ход на г.н Донев в случая и защо?
                            аз вече казах Форти, според мен(щом оценява нивата като ниски) - трябваше да оставим СФАРМ да купи 3% за 2013година на цена 2,05! А тя каква стана той явно е забранил да се купува и той ги придоби на 2,03 а сега ги сипва на СФАРМ. И защо ако смята че цената е ниска сипва на 2,35??? а не остави акцията да расте - данеби да са някакви пропорции с БРС???

Коментар

• Според Вас колеги, какъв трябваше да бъде правилният ход на г.н Донев в случая и защо?

Коментар

Здрасти Тони...
                                Нямам намерение да ти казвам нищо от типа..."Казах ли ти"
                                Такава информация беше публикувана и преди,но не толкова подробно както ти го направи.
                                Важното е ,че САМ си преоткрил нещата.

В друга тема ти казах,че не трябва да боготвориш някоя акция,а да боготвориш парите .които евентуално да спечелиш.Защото те ,парите,са труд ,знания,нерви,безсънни нощи.......

Няма да пиша повече,макар,че преди да прочета това,смятах да пиша много повече неща.Обещах на Фортис,да му дам синтезиран материал за размисъл....но,,,,,няма смисъл

Успех и Поздрави
                                Не е препоръка

Жив и здрав!!!

Коментар

Working...
                                X