Първоначално изпратено от ghettoff
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеНе съм видял какво си писал,но ми прави впечатление как внимателно се продава ,без да се натиска допълнително цената.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеТова го предвидих още в 9.30 ч. Уви, задържа се твърде кратко на 2,39 и не достигна 2,40...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеМале мила, и това го казва човек, който търгува на борсата и е миноритар в публични дружества...Не е препоръка
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеМай днешното интервю беше .."да се вдигне летвата" на излизащия....Като гледам как почнаха да сипят пак
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеshokova terapia, прощавай но ми се струва че при теб "стокхолмският синдром" се забелязва осезаемо. Струва ми се, че атакуваш неправилните хора.
Колкото и клиширано да звучи - постарай се да се отърсиш от емоциите и привързаността при търговията.
Просто непоискан съвет и нищо лично.Не е препоръка
Коментар
� -
Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнениеАз поне не бих подарил крайния резултат на шепа оядени и алчни спекуланти, които са се появили в акционерната книга преди 3-6-9 мессеца...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеТерапия,
не схващам много последните ти изводи за 6-те и 9-те месеца и за обратното. Ама спирам дотук, не прави чест да се кефите когато някой "такова миноритарите" и да му ръкопласкате оттам тръгнах, ама каквито мажовците, такива и дребните (не всички разбира се). Живи - здрави!
Поздрави и успешна търговия желая!Last edited by shokova terapia; 24.01.2013, 14:39.Не е препоръка
Коментар
� -
Терапия,
не схващам много последните ти изводи за 6-те и 9-те месеца и за обратното. Ама спирам дотук, не прави чест да се кефите когато някой "такова миноритарите" и да му ръкопласкате оттам тръгнах, ама каквито мажовците, такива и дребните (не всички разбира се). Живи - здрави!
Поздрави и успешна търговия желая!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеSubZero, като логика съм съгласен с теб, но не й когато има някаква системна промяна в оценяваното дружество. И се опитвам единствено да обърна внимание на това че ти си инвестирал в момента във вече модернизираното предприятие с по-големи мощности което работи и продава, а не в онова което е било морално остаряло и неработещо. Точно тук е разликата сега купуваш бъдещето му, а не миналото!Last edited by shokova terapia; 24.01.2013, 14:29.Не е препоръка
Коментар
� -
Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнениеОтдавна си на пазара, за да знаеш, че една година не е показателна. Дори при екстраполирана за годината бомбастична EBITDA от близо 6,7 млн. , нормализиранатастойност за последните 5 години не дава основания за голяма оценка дори при 6,5х EV/EBITDA. Цената не надхвърля 1,40 на акция, така че е безмислено да се спори.
А модернизацията е направена, за да може Фармата да прехвърли някое от производстват с голям маржин, предполагам.
Сори на останалите за спама.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеЕй този въпрос най-много ми допадна, говорим за модернизация и ударно разширяване на производство. Само като визуализиране на логиката - това което казваш малко звучи като - фармацевтична фирма дето 5 години харчи за R&D и дава лоши резултати и пазара оценява бизнеса й на 1 лев, на 5тата година открива лекарство срещу рака и оценката на фирмата отива на 100 лв, тогава някой те пита теб и ти ще му кажеш ли че не трябва да гледа последните 3-6-9 месеца, щото не било сериозно ами трябва да вземаш последните 5 години (1+1+1+1+100)/5 и ще кажеш че справедлива цена над 21 лв за този бизнес няма
Кефи ме като логика!
Да не говорим, че примера горе не е коректен, защото нито някой в севто е открил ново лекарство, нито ще го открие, особено пък срещу ракаLast edited by shokova terapia; 24.01.2013, 14:23.Не е препоръка
Коментар
�
Коментар