IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
    Разбира се, нали търсенето е "огромно". А акции много..
    Много ми е интересно,тези 2500бр на 2.35 айсберг ли са....и колко има над тях

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
      Не съм видял какво си писал,но ми прави впечатление как внимателно се продава ,без да се натиска допълнително цената.
      Разбира се, нали търсенето е "огромно". А акции много..

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
        Това го предвидих още в 9.30 ч. Уви, задържа се твърде кратко на 2,39 и не достигна 2,40...
        Не съм видял какво си писал,но ми прави впечатление как внимателно се продава ,без да се натиска допълнително цената.

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
          Мале мила, и това го казва човек, който търгува на борсата и е миноритар в публични дружества...
          Запознай се със севто като дружество и с казуса там. Мисля, че не си добре запознат с обсъжданите проблеми
          Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
            Май днешното интервю беше .."да се вдигне летвата" на излизащия....Като гледам как почнаха да сипят пак
            Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа
            Това го предвидих още в 9.30 ч. Уви, задържа се твърде кратко на 2,39 и не достигна 2,40...

Коментар

• Май днешното интервю беше .."да се вдигне летвата" на излизащия....Като гледам как почнаха да сипят пак
              Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа

Коментар

• 20 години преход и все още спекулантът е мръсна гад за повечето хора, били те и в инвестиционен форум

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                  shokova terapia, прощавай но ми се струва че при теб "стокхолмският синдром" се забелязва осезаемо. Струва ми се, че атакуваш неправилните хора.
                  Колкото и клиширано да звучи - постарай се да се отърсиш от емоциите и привързаността при търговията.
                  Просто непоискан съвет и нищо лично.
                  Може и да си прав. Ще се постарая да обмисля доколкото мога
                  Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
                    Аз поне не бих подарил крайния резултат на шепа оядени и алчни спекуланти, които са се появили в акционерната книга преди 3-6-9 мессеца...
                    Мале мила, и това го казва човек, който търгува на борсата и е миноритар в публични дружества...

Коментар

• shokova terapia, прощавай но ми се струва че при теб "стокхолмският синдром" се забелязва осезаемо. Струва ми се, че атакуваш неправилните хора.
                      Колкото и клиширано да звучи - постарай се да се отърсиш от емоциите и привързаността при търговията.
                      Просто непоискан съвет и нищо лично.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                        Терапия,
                        не схващам много последните ти изводи за 6-те и 9-те месеца и за обратното. Ама спирам дотук, не прави чест да се кефите когато някой "такова миноритарите" и да му ръкопласкате оттам тръгнах, ама каквито мажовците, такива и дребните (не всички разбира се). Живи - здрави!

Поздрави и успешна търговия желая!
                        Нито се кефя, нито ръкопляскам, още по-малко на Донев. Просто си загубих времето в севто, както не веднъж съм го казал, но ми омръзна. Както казах, и Донев си има неговата логика, която от негова гледна точка също е вярна. Както каза и сабзиро, неможе да се удовлетвори интереса на всички, в случая предположих, че ще се гледа да се удовлетвори повече интереса на тези с повече акции. Като отидеш на оса да гласуваш е същото. Гласът ти тежи съобразно хартиите които държиш. И тук е същото - някой със 10 хил акции искал нещо си от оня с 10-те милиона, много ясно, че на оса просто нямаш шанс. Започнах да гледам на ситуацията като на ОСА и прецених че е по-добре, да не си хабя нервите, не виждам, защо продължавате да се учудвате и да се правите на интересни. Ако държахте многото акции, щяхте да изхождате от тяхната тежест и влияние - Наляли сте много пари в нещо, изправили сте го на крака - най-вероятно, ще искате да ви се отплати за това. Аз поне не бих подарил крайния резултат на шепа оядени и алчни спекуланти, които са се появили в акционерната книга преди 3-6-9 мессеца...
                        Last edited by shokova terapia; 24.01.2013, 14:39.
                        Не е препоръка

Коментар

• Терапия,
                          не схващам много последните ти изводи за 6-те и 9-те месеца и за обратното. Ама спирам дотук, не прави чест да се кефите когато някой "такова миноритарите" и да му ръкопласкате оттам тръгнах, ама каквито мажовците, такива и дребните (не всички разбира се). Живи - здрави!

Поздрави и успешна търговия желая!

Коментар

SubZero, като логика съм съгласен с теб, но не й когато има някаква системна промяна в оценяваното дружество. И се опитвам единствено да обърна внимание на това че ти си инвестирал в момента във вече модернизираното предприятие с по-големи мощности което работи и продава, а не в онова което е било морално остаряло и неработещо. Точно тук е разликата сега купуваш бъдещето му, а не миналото!
                            Виж по-добре откога е "системната промяна". КОга е започнато с инвестициите, кога е свършено и т.н. Спеклативния интерес се получи, 1 година след като новите мощности работят, но най вече, заради очакванията за далавера при конверсията на акциите от бъдещото сливане. Много ясно, че всеки предпочита акции на фармата. А севтото преди това беше трета глуха. Даже и сделки не се правеха. А иначе си прав всеки иска да купи бъдещето, то да е сигурно, но и да е на евтиния, колкото може по-евтино. Е във всеки случай във всяка сделка единия от двамата участници се е "минал", другия е "спечелил" Доволни няма, затова да гледаме напред и да приключим с тези глупости. И з отнесох дървото, зашщото с години бях в севто, но уви, предпочитам да съм вече на по-сигурно място
                            Last edited by shokova terapia; 24.01.2013, 14:29.
                            Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение
                              Отдавна си на пазара, за да знаеш, че една година не е показателна. Дори при екстраполирана за годината бомбастична EBITDA от близо 6,7 млн. , нормализиранатастойност за последните 5 години не дава основания за голяма оценка дори при 6,5х EV/EBITDA. Цената не надхвърля 1,40 на акция, така че е безмислено да се спори.
                              А модернизацията е направена, за да може Фармата да прехвърли някое от производстват с голям маржин, предполагам.
                              Сори на останалите за спама.
                              SubZero, като логика съм съгласен с теб, но не й когато има някаква системна промяна в оценяваното дружество. И се опитвам единствено да обърна внимание на това че ти си инвестирал в момента във вече модернизираното предприятие с по-големи мощности което работи и продава, а не в онова което е било морално остаряло и неработещо. Точно тук е разликата сега купуваш бъдещето му, а не миналото!

Коментар

Ей този въпрос най-много ми допадна, говорим за модернизация и ударно разширяване на производство. Само като визуализиране на логиката - това което казваш малко звучи като - фармацевтична фирма дето 5 години харчи за R&D и дава лоши резултати и пазара оценява бизнеса й на 1 лев, на 5тата година открива лекарство срещу рака и оценката на фирмата отива на 100 лв, тогава някой те пита теб и ти ще му кажеш ли че не трябва да гледа последните 3-6-9 месеца, щото не било сериозно ами трябва да вземаш последните 5 години (1+1+1+1+100)/5 и ще кажеш че справедлива цена над 21 лв за този бизнес няма
                                Кефи ме като логика!
                                Май не схващаш логиката. Нали всички спекуланти разправяте, че пазара оценявал инвестициите 6 до 9 месеца предварително. При севто се получи не месеци а няколко години наобратно. Кефи ме като да чета тази ви логика, като почнете да ги изопачавате нещата само и само да е на вашето
                                Да не говорим, че примера горе не е коректен, защото нито някой в севто е открил ново лекарство, нито ще го открие, особено пък срещу рака
                                Last edited by shokova terapia; 24.01.2013, 14:23.
                                Не е препоръка

Коментар

X