IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Между другото наистина сте прави - това интервю има за цел точно това - да изплаши продавачите, които натискат цената и да каже, че няма смисъл да продават - единствената посока сега е да се обърне тренда. Интересното е, че самият Донев залага собствените си пари, като купува повече от собствената си фирма. Това също е важно - той залага и вярва в дългосрочното развитие на Софарма. А повярвайте, когато шефа купува повече, това е много силен Buy сигнал (също, когато продава е Sell сигнал)
    Това със завода е малко скалъпено наистина - да го отваря по-бързо, за да не буди съмнения. И да сваля Бойко, тогава вече наистина ще забогатее. Интересното е, че свалянето на Бойко може да се окаже наистина страшно доходоносна инвестиция. Особено след задушаването, което той върши, върху българския бизнес
    Last edited by LuckyYou; 24.01.2013, 10:10.
    The best things in life are free. The second best things are very expensive!
    не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
      добър въпрос, имаше текстове в нормативната, които засягат тая тематика. Донев и компания само за знаели, колко още ще продава ЛП, но разбираш ли много бързи били, но даже не успели да си вземат, колкото искат. Голям смях
      Напълно се съгласявам с Батя, dex и Graham по очевидните въпроси, които поставят. Ето и още малко от мен.
      Г-н Донев не ме убеди и с уклончивите отговори на ключови въпроси - дали би купувал още акции и дали не е притеснителен нарастващият дълг на компанията. На първия отговаря на въпрос с въпрос, а на втория на практика няма отговор. Казва защо е нараснал дълга, но не дали е притеснителен. Аргументът за обратно изкупуване до лев също не го приемам. Ако е толкова убеден в акцията, защо 1 лв., а не смешните 2 лв. например?
      Въобще има неща в това интервю, над които човек наистина трябва да се замисли.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
        Добре де, защо нищо не се казва за продажбите на ЛП и кви са тия глупости, по-бързия печели..
        това си бяха договорени сделки
        добър въпрос, имаше текстове в нормативната, които засягат тая тематика. Донев и компания само за знаели, колко още ще продава ЛП, но разбираш ли много бързи били, но даже не успели да си вземат, колкото искат. Голям смях

Коментар

• Естествено, че сделките са договорени.Остава сега да излезне, че Донев е разбрал от кого купува след като е проверил в Депозитара
          Марияне, пробвай да вземеш едно интервю и от Пъпката.
          Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Хахаха, тук няма да има спирачка до 4,50
            Интересна прогноза. Записвам си 4.50. Без спирачка. Ала защо още един започва да се пита някой логични неща - виж поста над теб..

Коментар

• Добре де, защо нищо не се казва за продажбите на ЛП и кви са тия глупости, по-бързия печели..
              това си бяха договорени сделки

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                Няма за какво да съжаляваш. Днес имаш идеална възможност да спечелиш малко пари.
                Хахаха, тук няма да има спирачка до 4,50

Лично мнение е, или по-скоро лично желание
                Last edited by ravnovesie; 24.01.2013, 10:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  По-скъпо

Жалко, надявах се още месец да се проточат тези разпродажби.
                  Няма за какво да съжаляваш. Днес имаш идеална възможност да спечелиш малко пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                    А как се купува нещо без някой да ти го продаде?
                    По-скъпо

Жалко, надявах се още месец да се проточат тези разпродажби.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                      На по-високи цени
                      Не е препоръка.
                      Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от TGV Разгледай мнение
                        За разлика от теб след това интервю аз мисля че днес ще се купуват акции, а няма да се продават.

Коментар

• Мариян се е постарал да постави всички актуални въпроси
                          аз съм доволен от позицията на г-н Донев по всички въпроси
                          успех!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            Интервюто е добро, но аз съм неприятно изненадан поне от 3-4 отговора. Впечатлението ми от личността Огнян Донев също се влошава

Първо - не е искрен за пуска на новия завод. Аргумента "не го пускаме защото времето е студено" е несериозен, до степен смешен. Втори финт по същия въпрос е да твърди че плана бил да се пусне полугодието на 2013 г. Защото тогава се съобщи срок - Октомври 2012 г.?

Второ - "Новият завод до голяма степен ще замени съществуващите ни мощности." - опаа, излиза че няма да увеличаваме капацитет, а ще заменим стари мощности с нови. Признавам позитивите които носи това, но... главния позитив който се тиражираше - почти двойно увеличение на капацитета.... отича

Трето - глупави заплахи към акционерите в Севто в стил - приемайте квото ви се дава, щото мога и да ви фалирам и нищо да не получите!
                            Доста недостойно за позицията който заема!
                            Отделно си противоречи: уж сме "притежатели на незначително количество акции" , а ще нанесем големи щети: "като в същото време бъдат ощетени много други акционери". Доста плоско и тесногръдо!

Та като цяло съм разочарован от г-н Донев. Имах по-високо мнение и очаквания от него.

Като отявлен оптимист на БФБ, ще остана с надеждата в един бъдещ момент да опровергае сегашното ми недоволство и разочарование... дано!
                            Хубав критичен анализ и поглед различен от този на тълпата. От мен +1.

Коментар

• Първоначално изпратено от TGV Разгледай мнение
                              За разлика от теб след това интервю аз мисля че днес ще се купуват акции, а няма да се продават.
                              Сигурно ще стане така. Иначе това интервю е като мана небесна за продавачите.

Комплимент на Мариян Йорданов! От доста време това момче ми прави приятно впечатление със старанието си да отразява събития по горещи теми свързани с БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                                Последната фраза аз я тълкувам така : "Ако може тези , които са по-ниски от обувките ми да не се мешат в бизнеса ми ".....

Аз лично одобрявам такова поведение !!!
                                Всеки инвеститор да си знае мярката ( всяка жаба гьола ) - купил 100 акции от дружество и дава съвети на МАЖО....
                                Може и да си чел, може и да не си - виж 3та страница края и почни да четеш към 1ва - споменават се обувките на Донев. Явно е чел форума и е решил да си направи шега
                                The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                                не е препоръка

Коментар

Working...
                                X