If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хахаха - да не ме е кълвала чавка че да скъсявам по този начин. Утре ще си ги поискаш обратно аз ще трябва да затварям на загуби. Къси се правят ако има достатъчен пул че да съм сигурен че няма да ми поискат акциите обратно.
Аз няма да си ги искам обратно стига да договорим някакъв разумен срок, но пък ще си искам 12 % годишно- и без това борсата не расте, трябва да се печели от нещо
Не я скъсявам. Няма свястни услуги от посредници за това. Но ако трябваше да избирам между дълъг и къс бих избрал да съм къс. Но въпреки че нямам отворени къси позиции не бих споделял акции които бих скъсявал.
На посредниците, пенсионните фондове, банките им е през уя за свестен клиринг
Някой да иска кол опции? Мога да му напиша в 2-3 позиции
през последните 5 години икономическия растеж беше в рамките на статистическата грешка - иначе казано: "нула цяло и нЯщо" ............... за първото тримесечие ръста е 2% , рекорден излишък от 1 млрд. лв. в бюджета за първите четири месеца , експортът ни е с цели 9% по-голям в сравнение с първото тримесечие на 2014 г., инвестициите с ръст от 2.6%, крайното потребление е с 1% повече отпреди година
очертава се горещо лято за мечетата на които акциите вече привършват...
А външната задлъжнялост е над два пъти в последната година.....
тези данни са в диапазона на статистическата грешка и в голямата си степен са неверни......
Ех Карък каръков....все вне можеш да уцелиш момента на влизане....
днес търсих акции на ЗХБГ да скъся ама не ми дадоха.....
Не е препоръка...
и аз искам така да му дам акции да скъси, но момчето не иска да каже дори една акция
Хахаха - да не ме е кълвала чавка че да скъсявам по този начин. Утре ще си ги поискаш обратно аз ще трябва да затварям на загуби. Къси се правят ако има достатъчен пул че да съм сигурен че няма да ми поискат акциите обратно.
Как я скъсявате тази борса ?
Аз съм играл 2-3 пъти късо, ама ги заемам от колегата, на стискане на ръце
Не я скъсявам. Няма свястни услуги от посредници за това. Но ако трябваше да избирам между дълъг и къс бих избрал да съм къс. Но въпреки че нямам отворени къси позиции не бих споделял акции които бих скъсявал.
Дянков: Разумно решение за следващите 1-2 години е еврото да се обърне в долари
Еврото потъна до 11-годишно дъно в сутрешната сесия - 10 мар
Еврото ще продължи да се обезценява и може да се стигне до паритет спрямо долара още преди края на годината заради, ако Гърция влезе във фалит. Това прогнозира бившият вицепремиер и финансов министър на България в първия кабинет "Борисов" Симеон Дянков. Този сценарий той вижда, в случай че Гърция изпадне във фалит. А че това ще се случи, Дянков "до две седмици" обяви на 19 май по време на спешната икономическа среща на върха в Атина. Следващото плащане към кредиторите, което предстои на Гърция, е на 5 юни.
На въпрос дали хората при това положение е добре да обърнат авоарите си от евро в долари той дава пример с големите пенсионни фондове в Европа, които през последния месец започнали да "излизат от еврото". "Това звучи разумно за българските спестявания за следващите година-две", посочва Дянков.
Според него това ще защити парите, защото има възможност еврото да продължи да губи от стойността си.
При достигането на паритет между двете валути бизнесите, които разчитат на износа, ще спечелят от тази ситуация. Но като цяло покупателната способност в целия ЕС ще спадне много, анализира още Дянков в интервю пред "Стандарт".
Ако този сценарий се развие, България ще продължи да бъде в дефлация, прогнозира бившият финансов министър.
Според него фалит на Гърция няма да окаже силен ефект върху България. Директен ефект няма да има, защото гръцките банки имаха достатъчно време да вземат мерки, след като за пръв път се заговори за фалит на Гърция през 2010 г., посочва Дянков. Според него обаче ще има голям вторичен ефект, от който ще пострада целият регион.
Финансистът смята, че България нищо не може да направи бързо, за да се предпази в такава ситуация. Единствено трябва да се обяснява от управляващите, че тя няма нищо общо като фискална политика с Гърция.
"Не вярвам да може да се спаси Гърция в еврозоната, ако обяви дори частичен фалит", коментира още бившият министър.
Според него цената на петрола върви към 70 долара за барел и ще се задържи на това равнище. Оценките, че отново ще поевтинее до 45-50 долара, не отчитали проблемите в Близкия изток.
Колко е гламав тоя Дянков или може само да се прави на такъв?
Коментар