Първоначално изпратено от Todor Sabev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Last edited by спекуланта; 15.05.2018, 22:58.
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Помислих и ето какво измислих.
Писал съм почити. Вероятно тук има и хора с по - големи суми, но те са малко. Точно заради това че няма достатъчно на брой средни играчи ликвидността е такава и понеже големите са прекалено големи за пазара и в същото време са малко на брой. Един ден прилични обеми на другия на баничарницата отсреща. Зависи какво решат малкото на брой големи играчи. Обемите могат да се поемат от средните играчи , дори и ако малкото на брой големи решат да продават или се купуват. Тук всеки може да си прави каквото иска. Защото акциите са концентрирани в няколко големи и в много малки. И като тръгнат големите на всички им се ебава м....та. Поздрави.
Не виждам светлинка, драги. Сам аз бях оптимист за БФБ... ама от три години имам сигурно две сделки туканка. То няма какво да си купи човек вече. Аз - дивидентаджия - кажи ми защо да пазарувам туканка на тая нисколиквидна и ако не умряла, то крееща борса, щом навън мога да си търся хем по-дивидентосгодни, хем неизмеримо по-могъщи компании - и то на истинска борса? Туканка даже дивидентите намаляват - виж само тая година колко компании си ги намалиха - ми то повечето - на пръв поглед се сещам само за Простите Жабоци - дето вдигнаха дивидентът.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
� -
Дори разните СОП-ове са приоритет - и аз имам такива - малцина знаят, че ние НЯМАМЕ ПРАВО да ги оставяме да повтарят !!! Так едно такова - вече горен курс, което всяка учебна година колежката по български с триста зора го научава да пише, а лятната ваканция то забравя отново - ще завърши средно образование наравно с всички !!! А умните деца нека се счупват да учат - в училище и къщи - по 12 часа на ден...
Хем моето училище е някакво светло островченце - в някои други какво беше още преди 10-12 години... а сега направо не ми се мисли какво е там нивото.
За какво образование говорим - щом кухите елементи са абсолютен приоритет и имат привилегии?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнение
Помисли си пак!
Писал съм почити. Вероятно тук има и хора с по - големи суми, но те са малко. Точно заради това че няма достатъчно на брой средни играчи ликвидността е такава и понеже големите са прекалено големи за пазара и в същото време са малко на брой. Един ден прилични обеми на другия на баничарницата отсреща. Зависи какво решат малкото на брой големи играчи. Обемите могат да се поемат от средните играчи , дори и ако малкото на брой големи решат да продават или се купуват. Тук всеки може да си прави каквото иска. Защото акциите са концентрирани в няколко големи и в много малки. И като тръгнат големите на всички им се ебава м....та. Поздрави.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
За образованието проблемът е свързан като причини с горното. Всичко тръгна от насила натрапената ни - основно отвън - толерастия - и опитите за интеграция към едно диво племе. Тая безумна политика доведе до разрушаване на етническия баланс и до всичко горепосочено, като най-страшните последици дори още не са настъпили. Дори образованието, за което се говореше в статията - дава равнис по същите. Приоритетната му цел не е да се развиват талантливите, ученолюбивите, желаещите да прогресират - целта е да бъдат вкарани в училището и задържани там с всички средства някакви примитиви, за които е ясно, че ще са годни само за тежък и неквалифициран физически труд - отделно никой не смее да ги застави да работят и туй, дето умеят. Редовно четем например за наши талантливи деца, печелещи медали от международни олимпиади... ама там те ходят обикновено с парите на родителите си, които затъват в дългове, за да ги изучат. В същото време държавата пилее милиони, за да праща цели екипи учители, социални, полицаи по катуните, ЗА ДА СЕ МОЛЯТ на особеният етнос да пуснат малките си на училище - или да ги върнат там, макар дори лудите да разбират, че чаааве, дето на 10 години още не знае буквите и дори да говори членоразделно, вече е загубено за образованието !!! КАК да дърпа образованието нагоре, като то е принудено да се равнява и съобразява не с най-умните и трудолюбивите, но с най-тъпите и мързеливите?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеАз познавам 5-6 човека с над "100 бимберици" в една акция. Като портфейл са доста над очакванията ти. Определено не им е приятна ликвидността, но предпочитат да имат много пари на неликвидно място пред това да нямат пари. Тях не ги мислете. Някак си вързват двата края.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
� -
Физическо лице със 100 бимберици , което не е във фонд съм почити сигурен че тука нема.
Коментар
� -
Физическо лице със 100 бимберици , което не е във фонд съм почити сигурен че тука нема.
Ама аз не мисля, че ще има срив - просто бавно гниене. То няма свободен обем дори за срив вече.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
� -
- 1 like
Коментар
� -
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
Разликата е ,че в УСА примерно с 100к ще излезеш за секунди а тук ?
Тук повечето никове ще изчезнат а другите ще ревЪт по форумите!
- 2 Харесвания
Коментар
� -
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар