If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ах ти - Лисицо, следиш новините и допълваш а?
Мечия пазар е благодат за такива като нас.
Е още е рано да се пенсионирам съвсем ! А и то си става някакъв навик и рутина всичко ! Няма как човек да инвестира по борсите и да не следи какво се случва !
С такива е ! Утвърдени и стабилни компании с история в плащането на дивиденти ! Въобще и не се мъча да ги следя всеки ден и спокойно може да не отварям платформата ! В интерес на истината обаче всеки ден следя всички финансови и икономически новини, че даже и политическите !
Ах ти - Лисицо, следиш новините и допълваш а?
Мечия пазар е благодат за такива като нас.
Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Еми кажи го де - просто портфейла трябва да е с читави хартии. Тогава няма нужда да си губиш времето с каквито и да е анализи, само да живееш живота си с близките ти хора
С такива е ! Утвърдени и стабилни компании с история в плащането на дивиденти ! Въобще и не се мъча да ги следя всеки ден и спокойно може да не отварям платформата ! В интерес на истината обаче всеки ден следя всички финансови и икономически новини, че даже и политическите !
Еми назад сте с материала ! При мен не портфейл, ами направо дивидентен фонд си стана с 37 компании всичките даващи дивидент !
Еми кажи го де - просто портфейла трябва да е с читави хартии. Тогава няма нужда да си губиш времето с каквито и да е анализи, само да живееш живота си с близките ти хора
Да но се изисква много ВРЕМЕ и пари. Пробвай моя модел с 5-6 акции .Пробвай и ще останш очарован. С познанията които имаш ще направиш много повече кинти като си създадеш собствен индекс от познати акции вместо да разчиташ някой друг да налага правилата и ти да играеш според чужди, а не според твои правила
Имам в предвид че е много вероятно само няколко акции да дръпнат със сериозни проценти и да издърпат индекса. Целта ни е да заложим на именно тези акции
И двамата със спекуланта сте много добри познавачи. ОБАЧЕ допускате една фундаментална грешка и двамата - опитвате се да предвидите sofix, а не индекса с 40 най -ликвидни дружества. Знаем че при Софикс са ПОСТАВЕНИ СЛУЖЕБНО и може би изкуствено поддържани компании, които не са за този индекс. Виждам че отделни акции ги познавате и двамата. Пробвайте с БГБХ40. Много сте полезни за форума.
Здравейте на всички, мисля че и преди съм споменавал, че съм вън от пазара. Бих искал да споделя, че обмислям дали момента за връщане не следва да съвпадне с края на войната. Този край може и да е близо и малко по далече, тъй като поне от седмица се споменава за преговори, а от друга страна след зимата може да се окаже че войната е прекалено изтощителна за руснаците... От друга страна е вън от съмнение, че нашите компании трябва да направят рекордни печалби тази година. Импулс ще има при всички положения заради отчетите, но трябва да се проследи развитието на борбата с инфлацията. Вчера четох изказване на служител на френската централна банка, който предвиждаше 3 години за нормализиране. Това съвпада и с моите виждания. При всички положения ако това е така, то най късно до около година, според мен трябва да е дошъл момента за вход. Има и още доста неща които могат да се кажат, но не ми се пише толкова.
Коментар