IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fur6ton Разгледай мнение

Разбирам те/ви. Аз не мисля, че Грую е безполезен и вечно мрънкащ. Интересни са ми и неговите мнения и гледни точки. Относно личните ти поводи за оптимизъм:
    По тирета: Подценеността и изостаналостта са факт от доста време.
    Българския пазар е подценен и беше подценен (според мен) дори преди ковид.
    Надявам се да си прав за изборите.
    Както на запад наблюдаваме голямо откъсване на фундамента от цените на акциите, така е и при нас само че в обратната посока.
    Прав си за инициативите. Дано да пожънат успех.
    В заключение, аз не съм песимист. Също имам акции на няколко дружества на БФБ и се надявам целия ни пазар да бъде по-добре оценен в края на тази година. Просто някак си в момента не виждам ясни сигнали това да започне да се случва.
    Е нали знаеш, когато сигналите че се случва са ясни и видими за всички, половината ръст вече ще е зад гърба ни.. Няма безплатен обяд и яка доходност без риск и несигурност

Коментар

• Ех, Батя, Батя, и това го казва "професионален инвеститор", който в годишната си прогноза за 2020 е на предпоследно място от 19 ника - велико! Даже простият и тъп Грую се е справил 2 пъти по-добре от теб в прогнозата си -само факти, нулев хейт. Аз не съм песимист, напротив, винаги съм бил оптимист и още повече реалист, затова и все още съм в Родината си, не съм избягал и обучавам децата си в любов към ктм България и българското, а завистта не ми е присъща, точно както не ми е присъщ и особения алтруизъм. Иначе оптимизмът струи от цялата ви група - и ти, и 4Д с много му никове, и останалите, дето съм ви в "игнора", и т.н. - как сте били на 100%+ в кации, как сте теглили репа и кредити, как сега бил момента да яздим жребчета и пак т.н. Дано, много, ама много искрено ви го желая!

Още 5 стинки от мен по темата:
      - Бх със сигурност ще спечели следващите избори, дали ще управлява - не знам, зависи от патериците му от обединените полуидиоти и вечно готовите на всичко за едната власт десни (припомням 2014, когато пак се тръгна с а, у, и как десните сме били независими и дъра-бъра). Дори и по някакво чудо БХ да не е на власт, там ще е една нова, доста слаба коалиция, която дпс ще изкалти за нула време, както стана с орешака
      - популистко харчене на средства за пенсии и държавни заплати - тези пари няма да дойдат на БФБ, не че много са се засилили насам инвеститори де
      - с грипчето нищо не е ясно - това с ваксината е толкова пунта мара, колкото беше с локдауните и затварянето на парковете и кпп-тата
      - на запад са на максове, ерго, време им е за път надолу
      - от друга страна имаме огромно количество пари, които се чудят къде да идат. Засега заобикалят БФБ и то от 2008 насам
      - честните и почтени мажовци - говорили сме го милиард пъти, няма да се повтарям
      - липсата на дивиденти в 90%+ от комапниите на БФБ
      - и на всичко това противопоставяме само мантрата, че било евтино - кое по-точно е евтино? Ма евтино така, че да си кажеш, дреме ми, продавам апартамента и влизам, няма какво да се обърка.

Толкова, няма да пиша в тази тема един месец - нито ми плащат за това, нито ми се губи излишно време да се убеждаваме в очеизвадното, ще си говорим пак през февруари
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Никой не рита песимистите.. имат право на свое светоусещане и начин на живот. Въпроса е че тия елементи много завиждат когато оптимистите печалят и са щастливи от живота.. започва едно мрънкане и хейт. Та заради това не им оставаме длъжни. Когато пък се превърнат в безполезни, вечно мрънкащи индивиди, просто им удряме игнора.. комникацията с тях става абсолютно безпредметна и часта загуба на време и енергия.

Иначе относно оптимизма, както и Здравко посочва, той въобще не е голям. Това че хората си пожелават успешна година и възходящ пазар си е съвсем в реда на човешката природа, не виждам някаква еуфория и прогнози за Софикс 1000 - 2000 - 4000

Ето моите лични поводи за оптимизъм през 2021 -ва:

- Голяма подцененост и изостаналост в оценката на БГ акциите като цяло и особено силно изразена в определени акции на БФБ
        - надежди че започналата ваксинация най-сетне ще ни отърве от тази чума Ковид 19
        - големи шансове след изборите през пролетта Борисов да не е вече премиер на България
        - възстановяването на ЕС икономиката ще издърпа и нашата силно напред
        - инициативи на ръководството на БФБ, които най-сетне ще започнат да дават резултат
        Разбирам те/ви. Аз не мисля, че Грую е безполезен и вечно мрънкащ. Интересни са ми и неговите мнения и гледни точки. Относно личните ти поводи за оптимизъм:
        По тирета: Подценеността и изостаналостта са факт от доста време.
        Българския пазар е подценен и беше подценен (според мен) дори преди ковид.
        Надявам се да си прав за изборите.
        Както на запад наблюдаваме голямо откъсване на фундамента от цените на акциите, така е и при нас само че в обратната посока.
        Прав си за инициативите. Дано да пожънат успех.
        В заключение, аз не съм песимист. Също имам акции на няколко дружества на БФБ и се надявам целия ни пазар да бъде по-добре оценен в края на тази година. Просто някак си в момента не виждам ясни сигнали това да започне да се случва.

Коментар

Би трябвало всеки да споделя мнения, а не да ритаме хората, които не са толкова оптимистично настроени. Аз също не знам откъде идва този голям оптимизъм при вас. Да, компаниите (поне доста от ликвидните) са подценени, но те са си подценени от много месеци насам. Нещо трябва да се промени, че да се оценят правилно. Поне засега аз не виждам това нещо да е дошло.
          Никой не рита песимистите.. имат право на свое светоусещане и начин на живот. Въпроса е че тия елементи много завиждат когато оптимистите печалят и са щастливи от живота.. започва едно мрънкане и хейт. Та заради това не им оставаме длъжни. Когато пък се превърнат в безполезни, вечно мрънкащи индивиди, просто им удряме игнора.. комникацията с тях става абсолютно безпредметна и часта загуба на време и енергия.

Иначе относно оптимизма, както и Здравко посочва, той въобще не е голям. Това че хората си пожелават успешна година и възходящ пазар си е съвсем в реда на човешката природа, не виждам някаква еуфория и прогнози за Софикс 1000 - 2000 - 4000

Ето моите лични поводи за оптимизъм през 2021 -ва:

- Голяма подцененост и изостаналост в оценката на БГ акциите като цяло и особено силно изразена в определени акции на БФБ
          - надежди че започналата ваксинация най-сетне ще ни отърве от тази чума Ковид 19
          - големи шансове след изборите през пролетта Борисов да не е вече премиер на България
          - възстановяването на ЕС икономиката ще издърпа и нашата силно напред
          - инициативи на ръководството на БФБ, които най-сетне ще започнат да дават резултат
          Last edited by Батя; 04.01.2021, 14:20.

Коментар

Би трябвало всеки да споделя мнения, а не да ритаме хората, които не са толкова оптимистично настроени. Аз също не знам откъде идва този голям оптимизъм при вас. Да, компаниите (поне доста от ликвидните) са подценени, но те са си подценени от много месеци насам. Нещо трябва да се промени, че да се оценят правилно. Поне засега аз не виждам това нещо да е дошло.
            Интересно къде го видяхте този голям оптимизъм ? При мен оптимизма би дошъл при промяна на управлението на държавата ! Ако няма такава промяна и Тиквун и Сокола+Шиши продължават да дърпат конците, и да има ръст на борсата, то той не би бил по голям от 10-20%.
            Last edited by Zdravko; 04.01.2021, 13:48.

Коментар

• Би трябвало всеки да споделя мнения, а не да ритаме хората, които не са толкова оптимистично настроени. Аз също не знам откъде идва този голям оптимизъм при вас. Да, компаниите (поне доста от ликвидните) са подценени, но те са си подценени от много месеци насам. Нещо трябва да се промени, че да се оценят правилно. Поне засега аз не виждам това нещо да е дошло.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Направо си се заяждаш Груйче !
                Нека сме оптимисти все пак в началото на годината !

За Много Години на всички форумци !
                Е, щом казваш, нямам проблем да не пиша и в тази тема, пък вие си се самонадъхвайте, няма лошо, аз само давам една гледна точка на човек, който все пак има акции, а не си лаля за спорта
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                  Дано не звуча песимистично в темата за оптимизма, но четейки постовете, оставам с впечателнието за масов ентусиазъм и оптимизъм, който много рязко контрастира с определението за дъно, където би следвало да има пълна апатия и примирение! Ок, бфб не е нормална борса, тук всичко върви наопаки и резултатите на съответната компания почти не ѝ влияят, за разлика от врътките на съответния мажоритар, който си определя цената както му е кеф и единиците вътрешняри го играят фронтрънъри, но споделете, колеги, кое ви кара да сте такива оптимисти? ще се пробвам аз:

- щом е паднало, значи ще се качи - лаишката грешка на всеки аматьор, който купува пени сток
                  - новото правителство - ако има такова и БХ не си направи някоя коалицийка тип царската 3-5-8
                  - сигурността, че нищо не е сигурно, щото с грипчето всички планове отиват в коша
                  - честните и коректни мажовци
                  - големите, редовни и прогнозируеми дивиденти

Нека не се счете за заяждане, просто ми е интересно на базата на какво се крепи оптимизма ви, освен че темата се казва така Имам акции - една и половина, както биха се изразили от секатата в този форум
                  Направо си се заяждаш Груйче !
                  Нека сме оптимисти все пак в началото на годината !

За Много Години на всички форумци !

Коментар

• Дано не звуча песимистично в темата за оптимизма, но четейки постовете, оставам с впечателнието за масов ентусиазъм и оптимизъм, който много рязко контрастира с определението за дъно, където би следвало да има пълна апатия и примирение! Ок, бфб не е нормална борса, тук всичко върви наопаки и резултатите на съответната компания почти не ѝ влияят, за разлика от врътките на съответния мажоритар, който си определя цената както му е кеф и единиците вътрешняри го играят фронтрънъри, но споделете, колеги, кое ви кара да сте такива оптимисти? ще се пробвам аз:

- щом е паднало, значи ще се качи - лаишката грешка на всеки аматьор, който купува пени сток
                    - новото правителство - ако има такова и БХ не си направи някоя коалицийка тип царската 3-5-8
                    - сигурността, че нищо не е сигурно, щото с грипчето всички планове отиват в коша
                    - честните и коректни мажовци
                    - големите, редовни и прогнозируеми дивиденти

Нека не се счете за заяждане, просто ми е интересно на базата на какво се крепи оптимизма ви, освен че темата се казва така Имам акции - една и половина, както биха се изразили от секатата в този форум

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                      За много години! Повече поводи за оптимизъм през 2021 г и здраве за всички да има! Януари традиционно е доста добър месец, да захапваме така и тази година
                      Както тръгне днес така ще иде до м. май.

Коментар

• За много години! Повече поводи за оптимизъм през 2021 г и здраве за всички да има! Януари традиционно е доста добър месец, да захапваме така и тази година

Коментар

• Честита нова година! Моята равносметка е, че това е втората ми година на загуба от общо 9 г. стаж на БФБ. Първата бе при фалита на КТБ с -3,5. Тази е доста по-зле с -9,3%, но смятам, че придобих опит и си направих изводи, които ще са ми от полза за бъдещето. СТранно, но наистина съм доволен. Относно 2021 - напълно съм уверен, че тя ще бъде много позитивна за нас. Това е и причината накрая на миналата година да преструктурирам 3 позиции от портфейла ми към малко по-рискови. Това го правя за първи път. На форума пожелавам повече разбиране към инакомислищетите. Всяко мнение е ценно, колкото и нелогично да звучи в очите на кякой. Стига да няма лични нападки и драми и де . На компаниите пожелавам шиши, джуджета, тикви и тем подобни избрани от нас самите екземпляри да не им се оглежадт в бизнесите. вярвам, че този форум е ценен и ще продължи да бъде такъв! Бъдете здрави, останалото ще дойде със сигурност!
                          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Teo
                            Основният индекс разполага с "догонващ потенциал"

Коментар

• Ако някой си мисли ,че тази година на плъха е непоносимо лоша нека си спомним какви бяха 1996г и 2008 които също бяха на плъха.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	2021.jpg
Views:	1
Size:	60.9 КБ
ID:	3696036

2021 ще е годината на Металния вол според китайския зодиак. Тя настъпва на 12 февруари 2021 г. и продължава до 31 януари 2022 г. Волът е вторият знак от китайския зодиак. Според легендата Нефритеният император решил редът на зодиите да бъде според това как животните са се явили пред него. Волът щял да влезе пръв, но Плъхът го помолил да го качи на гърба си и да го заведе. Когато стигнали до двореца, Плъхът скочил и се явил пръв пред императора, а Волът останал след него.

Волът се свързва със Земята, според китайската традиция негови са часовете от един до три сутринта. Годината на Металния вол идва след годината на Металния плъх и ще бъде последвана от годината на Водния тигър.

Според китайския зодиак годината на Вола ще носи късмет и е идеално време да насочим вниманието си върху взаимоотношенията си с другите хора. Волът е трудолюбив и упорит. 2021 г. ще е времето, в което работата и усилията ще бъдат възнаградени.

В годината на Вола ще изпитаме цялата тежест на отговорностите си. Ще е нужно да удвоим усилията си, за да постигнем желаното.

През тази година според зодиака не се очакват катастрофални събития, така че може да се смята, че годината ще е подходяща за икономическо възстановяване, за дългосрочни инвестиции.

Металният вол ще е подходяща година и за въвеждане на ред в семейния живот. Ако у дома цари мир, всичко се подрежда. През 2021 г. всички проблеми ще се решат с дисциплина, с много дисциплина, пише в сайта "Чайнийз зодиак".

Тъй като 2021 г. е метална за втора поредна година, цветът ѝ е бялото. Другите цветове, които ще носят късмет в годината на Вола са жълто и зелено, които според Фън Шуй привличат успеха и благополучието. Металните аксесоари ще увеличат късмета.
                                fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

Working...
                                X