IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

Скоро ще купувате всичко дето мърда ако още не сте го разбрали. ВИЖТЕ ДОЛАРА.. пада като за световно.. Американците печатат пари как им дойде. Не случайно биткойна, металите .. ДАУ и т.н всичко е по-високо и по вискоко.. рекорд след рекорд.... Момци идва световна инфлация и парите ще ви парят. Още не сте загрели като гледам!
    Напълно подкрепям написаното. Случващото се днес е уникално. Събитие което би трябвало да срине индексите, води след себе си ръст. Инфлацията вече не е въпроса нито дали, нито кога. Тя дойде. Само вижте в Б-я - минимална пенсия от 300 лв. преди 20 г. толкова беше средната заплата .
    Когато беше голямият бум по света Долата беше над 1.60, сега скоро ще е 1.30 вероятно.
    Жалко, че на БФБ толкова се загуби смисъл и се заби в куп простотии - Лешерко, Птичи грип, Радиатори и подобни, които изгониха нормалните инвеститори.
    Нищо, ще дойдат чужди инвеститори, ще почнат т.н. Кери трейд и инвестиции на всякакви пазари. БФБ ще е интересна заради влизането в Еврозоната. то е ясно. Хората ще бъдат успокоени с пари в джоба, а пазарите с нови върхове. Май по-ясно не е било, но то е ясно за малцина само. Повечето още не са го осъзнали.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Много си се разпалил. Гледай да не си навехнеш ръцете от ръкомахане, пий нещо успокоително и слушай, какво ще ти кажа:

1. Днес нахлуха в Капитолия. Колко да е скъп доларът!?
      2. Недоверието в бизнеса и икономиката насочва хората към каквото и да било друго нещо като инвестиция ( примерно биткойн ).
      3. Не ми се пише повече, защото ... няма безплатен обяд!
      Само гледай Рекорд след рекорд ще е

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

Скоро ще купувате всичко дето мърда ако още не сте го разбрали. ВИЖТЕ ДОЛАРА.. пада като за световно.. Американците печатат пари как им дойде. Не случайно биткойна, металите .. ДАУ и т.н всичко е по-високо и по вискоко.. рекорд след рекорд.... Момци идва световна инфлация и парите ще ви парят. Още не сте загрели като гледам!
        Много си се разпалил. Гледай да не си навехнеш ръцете от ръкомахане, пий нещо успокоително и слушай, какво ще ти кажа:

1. Днес нахлуха в Капитолия. Колко да е скъп доларът!?
        2. Недоверието в бизнеса и икономиката насочва хората към каквото и да било друго нещо като инвестиция ( примерно биткойн ).
        3. Не ми се пише повече, защото ... няма безплатен обяд!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Погледни нещата от друга гледна точка. Възможно е вече дълги години да се опитваш да продадеш акциите си на ненормални цени и затова да не можеш да намериш купувач.
          Не съм поглеждал нещата от този ъгъл.
          Благодарности.
          Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение

Верно развален телефон. Искам да кажа че ако сега ги продам ще реализирам загуба от над 30% от моя портфейл. Т.Е. няма на кой да продам за да не реализирам такава загуба щото никой не ще да купува вече дълги години на що годе "нормални " цени.

Коментар

Верно развален телефон. Искам да кажа че ако сега ги продам ще реализирам загуба от над 30% от моя портфейл. Т.Е. няма на кой да продам за да не реализирам такава загуба щото никой не ще да купува вече дълги години на що годе "нормални " цени.
              Погледни нещата от друга гледна точка. Възможно е вече дълги години да се опитваш да продадеш акциите си на ненормални цени и затова да не можеш да намериш купувач.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Чакай че нещо стана развален телефон. Май ми говориш за Алтерко, а тук темата е друга. Относно него, няма лошо че си продал и взел печалбата.. всеки сам си преценя.. Има един много хубав лаф "няма лоша печалба"

Идеята беше че под това
                аз разбирам че няма нужната ликвидност по тези позиции, че да продадеш без да сринеш цената с толкова.. А аз не се сещам за такава позиция в Софикс.. поне не и за суми до 1 М лв. Та затова ми стана интересно

Верно развален телефон. Искам да кажа че ако сега ги продам ще реализирам загуба от над 30% от губещите компании част от моя портфейл. Т.Е. няма на кой да продам за да не реализирам такава загуба щото никой не ще да купува вече дълги години на що годе "нормални " цени.
                Last edited by MrSi; 07.01.2021, 09:06.

Коментар

Под разпродам имам предвид да продам над 50% от акциите които имам а не че съм голям. Аз съм просто един мишок . Дребен инвеститор който прибра малко печалба. Като цяло вярвам в креативността на ръководството, просто цената ми се видя висока, а дали е така - времето ще покаже.
                  Чакай че нещо стана развален телефон. Май ми говориш за Алтерко, а тук темата е друга. Относно него, няма лошо че си продал и взел печалбата.. всеки сам си преценя.. Има един много хубав лаф "няма лоша печалба"

Идеята беше че под това
                  "Имам още две компании останали от Софката които трябва да разкарам ама няма на кой да продам без да регистрирам загуба от 30 - 40 %",
                  аз разбирам че няма нужната ликвидност по тези позиции, че да продадеш без да сринеш цената с толкова.. А аз не се сещам за такава позиция в Софикс.. поне не и за суми до 1 М лв. Та затова ми стана интересно

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Ехее колега, ти колко милиона управляваш.. дори на ЕТФ-а не му се налага да сваля с такъв голям % когато продава компания излизаща от Софикс.
                    Струва ми се че лееекинко се изхвърли
                    Под разпродам имам предвид да продам над 50% от акциите които имам а не че съм голям. Аз съм просто един мишок . Дребен инвеститор който прибра малко печалба. Като цяло вярвам в креативността на ръководството, просто цената ми се видя висока, а дали е така - времето ще покаже.

Коментар

Една от причините да разпродам Алтерко е именно тази - има голям шанс да влезе в Софикс където са избушеняците. Компанията не е лоша но чуя ли за влизане в Софка и бягам като дявол от тамян .
                      Това разбира се е лично мнение. Имам още две компании останали от Софката които трябва да разкарам ама няма на кой да продам без да регистрирам загуба от 30 - 40 %
                      Ехее колега, ти колко милиона управляваш.. дори на ЕТФ-а не му се налага да сваля с такъв голям % когато продава компания излизаща от Софикс.
                      Струва ми се че лееекинко се изхвърли

Коментар

• Екстра си е индекса, за тези които са купували от късия фонд де ! А иначе с тези некоректни мажоритари, които са там толкова ! Имат голям потенциал за ръст, но са високорискови !

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          Няма как да има оптимизъм докато в Суфлекса има такива куци компании като сегашните. )станалите работи са ясни -БХ, черешаря (доскоро), лиспата на правосъдие, каскета, мажовците, липсата на дивиденти и т.н. Ми само погледнете какво става в последната 1 година за по-обортните акции, не броя такива с по 5 сделки и разни врътки:

най-печеливши за последната година:
                          1. Алтерко
                          2. Неохим
                          3, Спиди
                          4. Стара Планина
                          5. Чез разпределение

Най-губещи за последната година с горе-долу по 40% средно надолу:
                          1. ПИБ
                          2. Хима
                          3. Албена
                          4. Монбат
                          5. ЦКБ

А сега вижте колко от тях са в Софка? Ми май-всички от топ 5 губещи (ок, Албена я разкараха през септември) и само 1 от топ 5 печеливши (Старата планина). И как очаквате Суфлекса да рипне, като съставните му части са алеле, майко? Докато не се подменят компаниите в него радикално, този индекс е обречен, а е водещ за страната ни и всеки незапознат с БФБ инвеститор, дето евентуално е решил да вкара някой долар/евро/паунд/фрнак за ташак в някакъв измислен пазар, гледа него, вижда го, че е затънал и то не само затънал, ми като права линия почти от управлението на БХ през 2009 насам, и директно минава на следващия индекс в платформата. Та така, пък ние после си се драпаме кое било балоняк, кое било булшит и т.н. - докато не се реформира изцяло Софикс, цялата работа е обречена. Е, освен ако БХ не нареди на ПФ да започнат да вкарват пари тук де с някоя институциална промяна в законодателството или с благ разговор на 4 очи с един каскет в резерв, което е малко вероятно
                          И още веднъж - един много голям + от мен. Софикс е лицето на БФБ, а както казва Фредерик Еглунд - имате точно 30 секунди да грабнете отсрещната страна ( или нещо подобно ) . На Български език - първото впечатление е най- важно, именно затова има хора които ги харесваме от самото начало и такива които не . Така мисля че стоят нещата и с индексите. Пример - Биткойн . Всеки е чувал.
                          Last edited by MrSi; 06.01.2021, 19:24.

Коментар

Няма как да има оптимизъм докато в Суфлекса има такива куци компании като сегашните. )станалите работи са ясни -БХ, черешаря (доскоро), лиспата на правосъдие, каскета, мажовците, липсата на дивиденти и т.н. Ми само погледнете какво става в последната 1 година за по-обортните акции, не броя такива с по 5 сделки и разни врътки:

1. Алтерко
                            2. Неохим
                            3, Спиди
                            4. Стара Планина
                            5. Чез разпределение

1. ПИБ
                            2. Хима
                            3. Албена
                            4. Монбат
                            5. ЦКБ

А сега вижте колко от тях са в Софка? Ми май-всички от топ 5 губещи (ок, Албена я разкараха през септември) и само 1 от топ 5 печеливши (Старата планина). И как очаквате Суфлекса да рипне, като съставните му части са алеле, майко? Докато не се подменят компаниите в него радикално, този индекс е обречен, а е водещ за страната ни и всеки незапознат с БФБ инвеститор, дето евентуално е решил да вкара някой долар/евро/паунд/фрнак за ташак в някакъв измислен пазар, гледа него, вижда го, че е затънал и то не само затънал, ми като права линия почти от управлението на БХ през 2009 насам, и директно минава на следващия индекс в платформата. Та така, пък ние после си се драпаме кое било балоняк, кое било булшит и т.н. - докато не се реформира изцяло Софикс, цялата работа е обречена. Е, освен ако БХ не нареди на ПФ да започнат да вкарват пари тук де с някоя институциална промяна в законодателството или с благ разговор на 4 очи с един каскет в резерв, което е малко вероятно
                            Една от причините да разпродам Алтерко е именно тази - има голям шанс да влезе в Софикс където са избушеняците. Компанията не е лоша но чуя ли за влизане в Софка и бягам като дявол от тамян .
                            Това разбира се е лично мнение. Имам още две компании останали от Софката които трябва да разкарам ама няма на кой да продам без да регистрирам загуба от 30 - 40 %
                            Last edited by MrSi; 06.01.2021, 19:11.

Коментар

1. Алтерко
                              2. Неохим
                              3, Спиди
                              4. Стара Планина
                              5. Чез разпределение

1. ПИБ
                              2. Хима
                              3. Албена
                              4. Монбат
                              5. ЦКБ

Недопустимо е акции под номинал да влизат в индекса.

Коментар

• Няма как да има оптимизъм докато в Суфлекса има такива куци компании като сегашните. )станалите работи са ясни -БХ, черешаря (доскоро), лиспата на правосъдие, каскета, мажовците, липсата на дивиденти и т.н. Ми само погледнете какво става в последната 1 година за по-обортните акции, не броя такива с по 5 сделки и разни врътки:

1. Алтерко
                                2. Неохим
                                3, Спиди
                                4. Стара Планина
                                5. Чез разпределение

1. ПИБ
                                2. Хима
                                3. Албена
                                4. Монбат
                                5. ЦКБ

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X