IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    https://www.bse-sofia.bg/bg/indices
    под графиката има табличка с индексните показатели
    p/e 4,74
    p/b 0,87
    Няма нужда да си търсиш белята като майстор на спорта из надутите чужди книжа.
    Ако ги питаш как са ги изчислили и те няма да успеят да обяснят

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Като няма алтернатива точно това става на практика.Като гледам тук каква мъка е едва ли някой ще избере тази
      алтернатива.
      https://www.bse-sofia.bg/bg/indices
      под графиката има табличка с индексните показатели
      p/e 4,74
      p/b 0,87
      Няма нужда да си търсиш белята като майстор на спорта из надутите чужди книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Като няма алтернатива точно това става на практика
        Едва ли някога във времето са съществували повече алтернативи. Залъгвай се, че няма алтернативи. Толкова са много, че не мога да кажа че познавам и малък процент от възможностите, които стоят пред един нормален човек, докато си седи в хола дори.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

ОК, значи е ясно решението - слагаш си ги парите на рафтовете в мазето или докато са по-малко под спалнята в кашонче. Така няма да падат, няма и да се качват, просто ще си се обезценяват.
          Като няма алтернатива точно това става на практика.Като гледам тук каква мъка е едва ли някой ще избере тази
          алтернатива.
          Last edited by Grosss; 29.01.2021, 15:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение

Щото днес акции на компания Х струват 10лв, а след година може да струват 1лв, а ти да си ги купил за 5лв. С примери като твоя изглежда прекалено лесно! А и 20000$ на фона на заплатите тогава си бяха цяло състояние, а сега са нищо!
            ОК, значи е ясно решението - слагаш си ги парите на рафтовете в мазето или докато са по-малко под спалнята в кашонче. Така няма да падат, няма и да се качват, просто ще си се обезценяват.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

Пак да кажа - само тоз, който е продал е направил пари. Това ще са малка част от "спечелите" на хартия - ясно е, че ако всички тръгнат да продават цената няма да е тази
              За 5-10 ст които чака с години няма никакъв смисъл човек да се занимава с акции ,по добре да си намери нещо друго.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Признавам, че тази логика никога не съм я разбирал. Купил си един апартамент през 2000 година за 20хил долара, сега струва 100000евро, ама ти нищо не си спечелил, щото не си го продал. Това значи ли, че е било по-добре да си седят в банката 20те хил долара 20 год? И не знам защо много хора смятат, че имат само това, което е в банката (малко на Скруч дето плуваше в монетите ми прилича). Дали имането на акции на Епъл, Майкрософт и т.н. не е било по-добро място за парите ти от банката? Или щото не си ги продал, значи нищо нямаш? Ако ги продам днес утре какво правя с тях следващите х години, пак в банката или ще купя нещо друго дето то може да падне? Обясни ми тази логика ако можеш, че не мога дълги години да я разбера.
                Щото днес акции на компания Х струват 10лв, а след година може да струват 1лв, а ти да си ги купил за 5лв. С примери като твоя изглежда прекалено лесно! А и 20000$ на фона на заплатите тогава си бяха цяло състояние, а сега са нищо!

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

Пак да кажа - само тоз, който е продал е направил пари. Това ще са малка част от "спечелите" на хартия - ясно е, че ако всички тръгнат да продават цената няма да е тази
                  Признавам, че тази логика никога не съм я разбирал. Купил си един апартамент през 2000 година за 20хил долара, сега струва 100000евро, ама ти нищо не си спечелил, щото не си го продал. Това значи ли, че е било по-добре да си седят в банката 20те хил долара 20 год? И не знам защо много хора смятат, че имат само това, което е в банката (малко на Скруч дето плуваше в монетите ми прилича). Дали имането на акции на Епъл, Майкрософт и т.н. не е било по-добро място за парите ти от банката? Или щото не си ги продал, значи нищо нямаш? Ако ги продам днес утре какво правя с тях следващите х години, пак в банката или ще купя нещо друго дето то може да падне? Обясни ми тази логика ако можеш, че не мога дълги години да я разбера.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Всеки си решава сам! Но не мисли че вашата стратегия е по-малко рискова, защото забравяш как свършва - взимане точно на върха с цел нови 5% и хапване на дръвцето. Отделно с това събиране на стотинки, нямаш шанс да направиш нещо от сорта на Алтерко - 140% за 3 месеца! Ето така се правят пари. Другото е семкаджийска работа

Коментар

• Първоначално изпратено от див осорляк Разгледай мнение

Ти вземаш 5 ,аз вземам 5 ,другите чакат 50 ..... сетих се за китайците ,врабчето и пълната ръка
                      Всеки си решава сам! Но не мисли че вашата стратегия е по-малко рискова, защото забравяш как свършва - взимане точно на върха с цел нови 5% и хапване на дръвцето. Отделно с това събиране на стотинки, нямаш шанс да направиш нещо от сорта на Алтерко - 140% за 3 месеца! Ето така се правят пари. Другото е семкаджийска работа

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Точно! За да разбера тази наглед проста истина ми струваше 5 години и мноооого % пропуснати ползи и реализирани загуби!!! Дано повече хора я разберат по по-лесен и евтин начин от мен!
                        Евалла Едно от най - ценните мнения за последните няколко години които съм чел.
                        Докато при нормалните борси ръста в цените е дългогодишен и плавен, а спадовете са резки тук като че ли е точно обратното - резки ръстове с последващ дългогодишен спад .Мисля че стратегията ти за нашия пазар е много добра и не е подходяща за краткосрочна спекула.
                        Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение

Всеки има стил при търговията, не може да искаме всички да търгуват като теб или мен. Пък и всеки търгува със своите си пари, да го прави както намери за добре. Ако са повече обаче, за всички ще е добре.
                          Ти вземаш 5 ,аз вземам 5 ,другите чакат 50 ..... сетих се за китайците ,врабчето и пълната ръка

Коментар

• Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение

Аз пък тъкмо намазах ските и си легнах!

Пак е нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Обикновено взима 5, изтърва 50, после пак взима 5, пак изтърва много, и накрая купува на върха с цел нови 5 но взима дървото
                              Точно! За да разбера тази наглед проста истина ми струваше 5 години и мноооого % пропуснати ползи и реализирани загуби!!! Дано повече хора я разберат по по-лесен и евтин начин от мен!
                              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
                                Бруталното рали тепърва предстои!
                                Аз пък тъкмо намазах ските и си легнах!

Коментар

Working...
                                X