Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеАбе щом и борда се раздвижи, нещата замирисват на пролет на бфб
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
И аз нося грях, но трябва някак да си вдъхваме кураж.
Гледам да се усмихвам - поне заради децата.
Не искам да тровя душите им, че прекалено много отровени хора съпреживявам всеки ден, пък и в днешно време контактът със следовниците въобще не е лесен.
Понякога си мисля, че "пазейки" ги поемам още по-тежка вина.
За едно си прав, аз не мога да забравя!
Пък дали обществото има социална памет, имунна система, или всичко е само до интерес - май още не съм срещал отговор.
Не знам дали не разводнихме темата, но Той ОптимъзЪма, си иска "кърмата",- там ни е вината;- напуснахме потока (семейството) и сега вкупом всите се питаме кът Киро, адже ба от де и когиш, и до кога, все подир ще им гледаме задниците на всите-барабар и вишеградците, ще им добавяме и краски край зависните мераци!
Ние сме хващали по онова време и "видимото и невидимото" , и без страх, жалост и хленч, сме постигали цели и мечтите си;- качествата за тези битки не са за всички-ИМАЛО НИЕ.
-НО ! Щом почнат да ти променят - правила, норми-задачи, да вкарват преференции... - Сприме , че не мога сам!
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Забвението е дело по трудно от прошката;- та за него трябват и поколения- и пак отнейде издънка тръгва, и напира сянка да хвърля!
Аз лично се чувствам виновен и ги натирих и двамата - оставил ги без защита! Единият се внедри и е там, другият не издържа и се бори тук, но и той карма влачи, тч. някои по дълго ще бъдат "бити"!
Гледам да се усмихвам - поне заради децата.
Не искам да тровя душите им, че прекалено много отровени хора съпреживявам всеки ден, пък и в днешно време контактът със следовниците въобще не е лесен.
Понякога си мисля, че "пазейки" ги поемам още по-тежка вина.
За едно си прав, аз не мога да забравя!
Пък дали обществото има социална памет, имунна система, или всичко е само до интерес - май още не съм срещал отговор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Писали сме заедно. След като те прочетох, реших да довърша мисълта си. Този път кратко
Основният приоритет в момента не е бъдещето на страната, а намиране на начин да погребат чрез някакви средства случилото се по време на т.н. преход и веднъж и "завинаги" да се постанови в някаква благовидна форма, че въпросът за собствеността, а оттами и за властта, не стои на дневен ред.
После ще стане относително по-лесно, проста технология. Облъчване, пропаганда, бройлеризация, подходящо съчетани с фино дозирана смес от натиск и прогресивни реформи.
И всичко това под благия поглед на Брадъра, с милиционерски привкус. Вчера примерно излезе информация, че вкарат в експлоатация нова система за единна база данни, при която информация за всяка нощувка в хотел ще отива ... където трябва, дори в НАП.
Играта е на приключване, битият си е бит.
Забвението е дело по трудно от прошката;- та за него трябват и поколения- и пак отнейде издънка тръгва, и напира сянка да хвърля!
Аз лично се чувствам виновен и ги натирих и двамата - оставил ги без защита! Единият се внедри и е там, другият не издържа и се бори тук, но и той карма влачи, тч. някои по дълго ще бъдат "бити"!
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Цялото Бъдеще, сегашно настояще и предстоящо бъдеще ,- Се реши в едно нощ през 1991, с един пожар, в един партиен дом, и връщане и управия няма!!!
Съжаляваме , че нашето поколение не скочи отново на улиците и не устоя с камъни и дърве , тоталната лустрация и под никаква форма да не позволяваме да ни мачка ДС-МАТРИЦАТА !
ВСИЧКО се ИЗРОДИ!
Основният приоритет в момента не е бъдещето на страната, а намиране на начин да погребат чрез някакви средства случилото се по време на т.н. преход и веднъж и "завинаги" да се постанови в някаква благовидна форма, че въпросът за собствеността, а оттами и за властта, не стои на дневен ред.
После ще стане относително по-лесно, проста технология. Облъчване, пропаганда, бройлеризация, подходящо съчетани с фино дозирана смес от натиск и прогресивни реформи.
И всичко това под благия поглед на Брадъра, с милиционерски привкус. Вчера примерно излезе информация, че вкарат в експлоатация нова система за единна база данни, при която информация за всяка нощувка в хотел ще отива ... където трябва, дори в НАП.
Играта е на приключване, битият си е бит.
Коментар
-
Интервю с г-н Алекс Нестор: Инвеститорите предприеха тактика на изчакване...
ВИЗИТКА:
Алекс Нестор е вицепрезидент на Канадско-българската бизнес мрежа. Той е канадски гражданин от български произход, завършил е машинно инженерство в Полша, има огромен международен професионален опит в udkdod САЩ, Канада, Русия, Казахстан. Заемал е ръководни позиции в корпоративния ПР, управление на проекти, инженерство, строителство, производство и продажби в областта на минната, металургичната, нефтохимическата и ядрената индустрии. В България той е бил директор корпоративни и външни отношения и изпълнителен директор на канадската компания „Дънди прешъс метълс”, заместник-председател на Българската минно-геоложка камара и председател на „Средногорие Мед” индустриален клъстер. През 2017 г. е и.д изпълнителен директор на Американската търговска камара, като бе член на борда и вицепрезидент на камарата в периода 2009-2016 г.
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Ние се очертаваме да сме твърдо outlier ако спешно не се вземат мерки за вдигане на БВП до към поне 5% ръст на година.
Обаче, опасявам се, че хипотезата за благоприятно национално бъдеще, минава през неизбежната необходимост да се бръкне по-дълбоко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Нали за нашата градинка говорим. В началото на преходът трябваше да се сравняваме с Полша, Унгария, балтийските страни .... а сега те са с около 100% по висок стандарт спрямо нас и се изравняват с Южна Европа. Остана само Румъния а сега и тя дръпна напред а ние останахме на дъното и то далеч назад от всички.
Цялото Бъдеще, сегашно настояще и предстоящо бъдеще ,- Се реши в едно нощ през 1991, с един пожар, в един партиен дом, и връщане и управия няма!!!
Съжаляваме , че нашето поколение не скочи отново на улиците и не устоя с камъни и дърве , тоталната лустрация и под никаква форма да не позволяваме да ни мачка ДС-МАТРИЦАТА !
ВСИЧКО се ИЗРОДИ!
- 4 Харесвания
Коментар
-
ИКОНОМИЧЕСКОТО НЕРАВЕНСТВО В БЪЛГАРИЯ В 21 ВЕК
https://dlib.uni-svishtov.bg/bitstre...=1&isAllowed=y
Интересно изследване..
Коментар
-
Златен медал по неравенство.. Копирано от https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7102478 © www.24chasa.bg
Коментар
-
Браво на Кубрат..А коефициента Джини..
http://kosnos.net/issue03/gini_index.html
Там знаете ли как сме в ЕС..Last edited by Kiro; 20.02.2019, 12:51.
Коментар
Коментар