If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Големи български предприятия намалиха производството си наполовина. Причината е, че промишленият ток е 3 пъти по-скъп днес, посочва NOVA.
Бизнесът е категоричен, че утре ще спре работа, ако цената е толкова висока. На борсата 1 мегават/час днес струва 196 лева. Това е скок с 203% в сравнение с миналия петък.
Според Асоциацията на работодателите в България, тази ситуация се повтаря системно. Така нашите фирмите плащат в пъти по-скъп ток, отколкото конкурентите им в Европа.
Индустриалците отново поискаха оставката на шефа на НЕК. Те обвиняват Петър Илиев в лобизъм. И смятат, че умишлено влияе на цените в полза на голям играч на енергийния пазар.
И мен не ме дразни песимизмът, писал съм по тази тема. По мое скромно мнение, БФБ, колкото и да страда от неособено активна търговия в сравнение с много други пазари, винаги е предлагала атрактивни движения по дадени позиции. Ето какво се случи при DOVUHL, визирам ръста в цената на акцията тази година. Разбирам онези, които не харесват пазара ни, радвам се и на онези като мен, които виждат възможности на пазара ни. При предното ми включване във форума преди близо два месеца писах, че DOVUHL ми е с най-голяма тежест. Возя се на това влакче от доста месеци и продължава да ми харесва. Така че може и да съм пристрастен. Аз съм лаик и нямам представа какви движения предстоят по тази позиция и на пазара ни като цяло. Притежавам и други акции на БФБ, освен DOVUHL. Препоръки нямам никакви.
Хубав ден на всички, с каквото и да сте избрали да се занимавате!
Няма особен песимизъм, та няма и какво да те дразни.
Както няма и особен оптимизъм, т.е. вече няма и пазарни емоции.))
Лятна жега се появи и се "играе" на спуснати кепенци - всеки си държи неговото и нехае за друго.
Предпочитам аз да поглеждам а другите не. Яловият песимизъм във форума ме кефи.
И мен не ме дразни песимизмът, писал съм по тази тема. По мое скромно мнение, БФБ, колкото и да страда от неособено активна търговия в сравнение с много други пазари, винаги е предлагала атрактивни движения по дадени позиции. Ето какво се случи при DOVUHL, визирам ръста в цената на акцията тази година. Разбирам онези, които не харесват пазара ни, радвам се и на онези като мен, които виждат възможности на пазара ни. При предното ми включване във форума преди близо два месеца писах, че DOVUHL ми е с най-голяма тежест. Возя се на това влакче от доста месеци и продължава да ми харесва. Така че може и да съм пристрастен. Аз съм лаик и нямам представа какви движения предстоят по тази позиция и на пазара ни като цяло. Притежавам и други акции на БФБ, освен DOVUHL. Препоръки нямам никакви.
Хубав ден на всички, с каквото и да сте избрали да се занимавате!
Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!
Коментар