Първоначално изпратено от SoHo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениечертичките полудяха тука...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнение
Кеш от маркет мейкърите/посредниците в БГ? И после се прехвърля на фонда, след като се запише кешът от чужбина.
Като влезе голям клиет нали правят същото,- по заявка му набират количествата
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
Ако е ОК нормативно...
Важното е, че тая седмица поне Флагмана изтупа от прахоляка славата пък дано върне и блясъка.
И пак е въпроса за половин милион акции или 1 млн. лева къде отидоха.Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнение
Кеш от маркет мейкърите/посредниците в БГ? И после се прехвърля на фонда, след като се запише кешът от чужбина.
Важното е, че тая седмица поне Флагмана изтупа от прахоляка славата пък дано върне и блясъка.
И пак е въпроса за половин милион акции или 1 млн. лева къде отидоха.
Коментар
� -
Е питам как с кеша на етф на Софикс ще купуват без до два дни да го отразят. Не съм го гледал как се движи, но назад споменах, че няма промяна в кеша.
Да не говорим чак след 10 да обявят промяната в кеша.
Т. Е. АКО купуват от организацията зад фонда следва да е по друг параграф. Нямам идея как биха могли, но мисля може и друг да действа авансово.
Монти доста се заиграваше сходно покрай Абн Амро.
Без препоръки!Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
Интересен въпрос
Лично аз се върнах два месеца назад, но се чудя дали има връзка между ЦД и сайта на БФБ? По-интересно ми е ако съм средностатистически германец или британец с интерес към капиталовия пазар в България, къде мога да намеря точна, пълна и коректна информация за компаниите търгувани на БФБ? Без да е необходимо да се лутам по разни сайтове, за да сравнявам и проверявам информацията публикувана в тях. Не говоря за платени специализирани сайтове, търся елементарна информация като коефициенти, печалба, загуба, инфо. за дивиденти, развитие през годините и т.н. Проверявам в Yahoo, Bloomberg, проверявам в BSE има нещо, но не съм сигурен какво е ???
По темата: според ЦД през последните два месеца няма промяна на ФФ, но според официалната информация публикувана на сайта на БФБ промяна има. От 01.11.2017 до 05.01.2018 ФФ намаля от 23,75% до 21,01% или с 2,74% , намалят и броя на акционерите от 3830 до 3736 или с 94, изтъргувани са общо 6 348 055бр. акции, цената на акцията се е покачила в този период с 16,52% от 1,749лв до 2,06лв. Препоръки и прогнози нямам, това са фактите всеки може да ги тълкува както иска. Лично аз очаквам с нетърпение периода от 10 до края на месеца + отчетите. Успех на всички инвестиращи
Вчера реших да видя как е на ОТС. Влизам в сайта, организация на търговията и няма раздел ОТС. През Гугъл го намери - там си е. Дали Хрома го е скрил, дали друго. Но последна по позицията е на 29.12. 120 000 на 1.80.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнениеЗатова питам, понеже не съм наясно точно с изискванията към фонда. Но ако на 11-ти е листването там, няма ли тогава да се обяви промяната в кеша?
Да не говорим чак след 10 да обявят промяната в кеша.
Т. Е. АКО купуват от организацията зад фонда следва да е по друг параграф. Нямам идея как биха могли, но мисля може и друг да действа авансово.
Монти доста се заиграваше сходно покрай Абн Амро.
Без препоръки!
Коментар
� -
Промяната в ФФ е 0.07 % или 167 752 акции. Рестото от над 520 хил. акции е интересно все пак къде отиде.
Лично аз се върнах два месеца назад, но се чудя дали има връзка между ЦД и сайта на БФБ? По-интересно ми е ако съм средностатистически германец или британец с интерес към капиталовия пазар в България, къде мога да намеря точна, пълна и коректна информация за компаниите търгувани на БФБ? Без да е необходимо да се лутам по разни сайтове, за да сравнявам и проверявам информацията публикувана в тях. Не говоря за платени специализирани сайтове, търся елементарна информация като коефициенти, печалба, загуба, инфо. за дивиденти, развитие през годините и т.н. Проверявам в Yahoo, Bloomberg, проверявам в BSE има нещо, но не съм сигурен какво е ???
По темата: според ЦД през последните два месеца няма промяна на ФФ, но според официалната информация публикувана на сайта на БФБ промяна има. От 01.11.2017 до 05.01.2018 ФФ намаля от 23,75% до 21,01% или с 2,74% , намалят и броя на акционерите от 3830 до 3736 или с 94, изтъргувани са общо 6 348 055бр. акции, цената на акцията се е покачила в този период с 16,52% от 1,749лв до 2,06лв. Препоръки и прогнози нямам, това са фактите всеки може да ги тълкува както иска. Лично аз очаквам с нетърпение периода от 10 до края на месеца + отчетите. Успех на всички инвестиращиLast edited by Innocent; 06.01.2018, 12:30.
- 1 like
Коментар
� -
Тия покупки да са от фонда без промяна на кеша?
В четвъртък имаше едни изсипвания които върнаха леко цената до 1,85 преди да завършим над 1,90.Клъвнах малко - сипали са ми Реал Финанс.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнениеХора... Върти ми се нещо в главата сега... Възможно ли е да се изкупуват тези акции от ETF-ът, който ще издаде дялове за маркет мейкърите във Франкфурт? Както вече забелязахме, там мениджърите търгуват малко преди самото събитие - малко преди промяната на позициите и тежестите в софикс, те вече разместват портфейла. Та и тук така...
Не разполагам с официално инфо, просто мое мнение и повод за размисъл през уикенда
Ако теорията ми е вярна, то има вероятност този растеж да е продиктуван точно от листването и съответно след 11-ти да няма кой знае каква промяна, ако няма сериозни записвания.
Коментар
� -
Хора... Върти ми се нещо в главата сега... Възможно ли е да се изкупуват тези акции от ETF-ът, който ще издаде дялове за маркет мейкърите във Франкфурт? Както вече забелязахме, там мениджърите търгуват малко преди самото събитие - малко преди промяната на позициите и тежестите в софикс, те вече разместват портфейла. Та и тук така...
Не разполагам с официално инфо, просто мое мнение и повод за размисъл през уикенда
Ако теорията ми е вярна, то има вероятност този растеж да е продиктуван точно от листването и съответно след 11-ти да няма кой знае каква промяна, ако няма сериозни записвания.Last edited by TheSkorpion; 06.01.2018, 12:03.Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
не че 10М евро са много, но кой кретен ще се подлъже да даде такива пари на доказала се продажна и корумпирана държава и най-ве§е на компания с незнайно какво управление и дейност
Същите дето за назнам койси път преизбират кравата Мути де ги напълни с всякаква гмеж.
- 1 like
Коментар
�
Коментар