IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
    Кво ти пука колко са !!!!! Би трябвало да имаш топки …… не големи а твъди
    По-скоро здрав задник.
    Last edited by X_Y; 18.01.2021, 16:06.
    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Пазара плавно върви нагоре а тук плавно стоим на място ……. да питам участника дето се е нарекъл д-р с червена блуза на дебело тяло, дебело, …..….как си я представя ?
      Без дивидент и без идеи и хаос като сегашния си я представям, като при другия брат- ZHBG... иначе ако се чудят как?-да наемат Голдман сакс, джей пи морган....

Коментар

• Кво ти пука колко са !!!!! Би трябвало да имаш топки …… не големи а твъди

Коментар

Пазара плавно върви нагоре а тук плавно стоим на място ……. да питам участника дето се е нарекъл д-р с червена блуза на дебело тяло, дебело, …..….как си я представя ?
          Тук ще тръгнем, ако решат батковците. Имам въпрас на който предполагам няма кой да ми даде отговор:
          -Колко от 239 646 267-те акции са в "наши" хора. Все си мисля, че 70-80 % от ФФ е в свързани и под свързани има предвид не само видимите такива.

Коментар

• Пазара плавно върви нагоре а тук плавно стоим на място ……. да питам участника дето се е нарекъл д-р с червена блуза на дебело тяло, дебело, …..….как си я представя ?

Коментар

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
              Предполагам, че има голям продавач който без да желае натиска цената.
              Проблемът е, че няма голям купувач и не могат да докарат такъв. Иначе кълват по 25 бройки да поддържат 250 млн. капитализация на свързания с тях HVAR, който има по-голяма капитализация от ХИМ-а...

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Според това което се видя на сутрешния аукцион още 10000т и продавача вероятно ще приключи
                Значи скоро!

Коментар

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
                  Предполагам, че има голям продавач който без да желае натиска цената.
                  Според това което се видя на сутрешния аукцион още 10000т и продавача вероятно ще приключи

Коментар

• Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнение

Към отрочетата добави, HVAR, HNVEK, RAZHL, HSOF, галата, велграф, родна земя холд, още други с прикрита собственост, но явни връзки на мениджъри, акционери, участия, счетоводители, одитори и прочее, сума ти адсиц-и, посредници, управляващи дружества и два пенсионна фонда........ според мен схемата е ясна: пари от пенсионен фонд се наливат в акции, облигации на някое от дружествата им и после по веригата се разпределят....като имаш касички по всяко време, защо ти е да се правиш на про-пазарен играч...не се бориш за парите и одобрението на инвеститорите.... купуваш борсова компания, тя емитира акции и дълг, които ти финансираш и компанията финансира после желаните от теб дейности/проекти.... може и да бъркам, но така ги виждам нещата....

В десетката

Коментар

• Предполагам, че има голям продавач който без да желае натиска цената.

Коментар

• Много лесно с малко гугъл може да се видят зависимостите, не знам кой нормален портфейлен мениджър на институциоанлен инвеститор ще инвестира парите на осигурените в квази-публични компании (дълг+ собствен капитал) и собствени и/или сервилни договорни фондове и КИС-ове. Говорим за стотици милиони: https://www.ccb-sila.com/img/upl/fil...31122020_S.pdf и тук https://www.saglasie.bg/wp-content/u...PF_09.2020.pdf... тук има работа не само за КФН, но и за комисията за защита на конкуренцията (КЗК), а защо не и антимонополните органи на ЕК... огромна хоризонтална и вертикална конецнтрация и интеграция..

Коментар

• Този тапет тук вярно си е Потъник както казваха някои ! От както тръгнаха ръстовете на борсата само тази акция от портфейла ми не е мръднала и седи яко закотвена на дъното !

Коментар

• Всеки сам си преценява и си поема рисковете. Аз последните дни допълвах тук, днес приключих, сега остава чакането, дано не е дълго. Успех на всички. Разбира се, че това не е препоръка за нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Лекичко се съмнявам за реализацията на това твое отлично предложение.....
                              Аз като един от собствениците на ХИМ бих направил следното....На всички дружества им правя един одит... Всички които са на малка загуба - за продажба., които са на голяма загуба - ликвидация....Ееее, ще останат 5-6 , но поне ще са качествени.....
                              Две банки, две авиокомпании, 2-3 имотни, 2-3 АДСИЦ, 5-6 посредника....ДА ИМА.....

КФН може да реши - всички акции под номинал в отделен сегмент....
                              Всички свързани ( над 5 % ) с такива дружества да не могат да участват в индекси на БФБ....

А дано но надали.....
                              Полека-лека ще дойдете на моя акъл

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение

Да го излъскат ако решат да го продават.
                                Изглежда не знаят как. Да отидат при Ники Василев да им направи един ETF expat Chimimport group и да му търсят инвеститори в Русия...там където е хаотично и стихийно корпоративното управление като в техните дружества......
                                иначе западният модел е ясен-ясна структура, ясни послания, инвестиции в ключови активи и проекти, които да са с растеж и/или стойност и очаквани големи парични потоци....аз не ги виждам и за какво ще им трябват пари-като нямат ключови проекти-само бози и архаични бизнеси, като банка, застраховател и ПОК и имоти

Коментар

Working...
                                X