Първоначално изпратено от O2
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнениеПазара плавно върви нагоре а тук плавно стоим на място ……. да питам участника дето се е нарекъл д-р с червена блуза на дебело тяло, дебело, …..….как си я представя ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнениеПазара плавно върви нагоре а тук плавно стоим на място ……. да питам участника дето се е нарекъл д-р с червена блуза на дебело тяло, дебело, …..….как си я представя ?
-Колко от 239 646 267-те акции са в "наши" хора. Все си мисля, че 70-80 % от ФФ е в свързани и под свързани има предвид не само видимите такива.
Коментар
-
Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнениеПредполагам, че има голям продавач който без да желае натиска цената.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Според това което се видя на сутрешния аукцион още 10000т и продавача вероятно ще приключи
Коментар
-
Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнениеПредполагам, че има голям продавач който без да желае натиска цената.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнение
Към отрочетата добави, HVAR, HNVEK, RAZHL, HSOF, галата, велграф, родна земя холд, още други с прикрита собственост, но явни връзки на мениджъри, акционери, участия, счетоводители, одитори и прочее, сума ти адсиц-и, посредници, управляващи дружества и два пенсионна фонда........ според мен схемата е ясна: пари от пенсионен фонд се наливат в акции, облигации на някое от дружествата им и после по веригата се разпределят....като имаш касички по всяко време, защо ти е да се правиш на про-пазарен играч...не се бориш за парите и одобрението на инвеститорите.... купуваш борсова компания, тя емитира акции и дълг, които ти финансираш и компанията финансира после желаните от теб дейности/проекти.... може и да бъркам, но така ги виждам нещата....
В десетката
Коментар
-
Много лесно с малко гугъл може да се видят зависимостите, не знам кой нормален портфейлен мениджър на институциоанлен инвеститор ще инвестира парите на осигурените в квази-публични компании (дълг+ собствен капитал) и собствени и/или сервилни договорни фондове и КИС-ове. Говорим за стотици милиони: https://www.ccb-sila.com/img/upl/fil...31122020_S.pdf и тук https://www.saglasie.bg/wp-content/u...PF_09.2020.pdf... тук има работа не само за КФН, но и за комисията за защита на конкуренцията (КЗК), а защо не и антимонополните органи на ЕК... огромна хоризонтална и вертикална конецнтрация и интеграция..
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
Лекичко се съмнявам за реализацията на това твое отлично предложение.....
Аз като един от собствениците на ХИМ бих направил следното....На всички дружества им правя един одит... Всички които са на малка загуба - за продажба., които са на голяма загуба - ликвидация....Ееее, ще останат 5-6 , но поне ще са качествени.....
Две банки, две авиокомпании, 2-3 имотни, 2-3 АДСИЦ, 5-6 посредника....ДА ИМА.....
КФН може да реши - всички акции под номинал в отделен сегмент....
Всички свързани ( над 5 % ) с такива дружества да не могат да участват в индекси на БФБ....
А дано но надали.....
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
Да го излъскат ако решат да го продават.
иначе западният модел е ясен-ясна структура, ясни послания, инвестиции в ключови активи и проекти, които да са с растеж и/или стойност и очаквани големи парични потоци....аз не ги виждам и за какво ще им трябват пари-като нямат ключови проекти-само бози и архаични бизнеси, като банка, застраховател и ПОК и имоти
- 1 like
Коментар
Коментар