Първоначално изпратено от pepe1234
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеАз имам един въпрос, в какъв точно случай ще ми пука на каква цена ми се продават акциите на борсата?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеАз имам един въпрос, в какъв точно случай ще ми пука на каква цена ми се продават акциите на борсата?
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
Koгато не цениш отрочетата си (ЗХБГ,БРП,ПДНГ,ЦКБ) ,които сам си моделирал така и докарал до тези измерения, а непрекъснато се заглеждаш и хвърляш луди пари за нови и нови дружества е така .
Тука трябват доста реформи и голяма промяна в мисленето на собственика !
Не е невъзможно да се оправят нещата,но трябва реални действия от мажо да задвижи колелото.
На вълга врата му е здрав,защото сам си върши работата.!
Аз като един от собствениците на ХИМ бих направил следното....На всички дружества им правя един одит... Всички които са на малка загуба - за продажба., които са на голяма загуба - ликвидация....Ееее, ще останат 5-6 , но поне ще са качествени.....
Две банки, две авиокомпании, 2-3 имотни, 2-3 АДСИЦ, 5-6 посредника....ДА ИМА.....
КФН може да реши - всички акции под номинал в отделен сегмент....
Всички свързани ( над 5 % ) с такива дружества да не могат да участват в индекси на БФБ....
А дано но надали.....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Koгато не цениш отрочетата си (ЗХБГ,БРП,ПДНГ,ЦКБ) ,които сам си моделирал така и докарал до тези измерения, а непрекъснато се заглеждаш и хвърляш луди пари за нови и нови дружества е така .
Не е невъзможно да се оправят нещата,но трябва реални действия от мажо да задвижи колелото.
клиентите и феновете и тогава ще продават на пени сток маркет.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнение
Към отрочетата добави, HVAR, HNVEK, RAZHL, HSOF, галата, велграф, родна земя холд, още други с прикрита собственост, но явни връзки на мениджъри, акционери, участия, счетоводители, одитори и прочее, сума ти адсиц-и, посредници, управляващи дружества и два пенсионна фонда........ според мен схемата е ясна: пари от пенсионен фонд се наливат в акции, облигации на някое от дружествата им и после по веригата се разпределят....като имаш касички по всяко време, защо ти е да се правиш на про-пазарен играч...не се бориш за парите и одобрението на инвеститорите.... купуваш борсова компания, тя емитира акции и дълг, които ти финансираш и компанията финансира после желаните от теб дейности/проекти.... може и да бъркам, но така ги виждам нещата....
Коментар
-
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнение
От консолидирания: Към 30.09.2020 Към 30.09.2019 Нетна печалба в лева, подлежаща на разпределение 29 094 000 Среднопретеглен брой акции 226 619 733 Основен доход на акция (лева за акция) 0.13
Общо собствен капитал 1 750 862, или 7,74 лева на акция
Пазарът казва: 0.9 лева струва
- 1 like
Коментар
-
От консолидирания: Към 30.09.2020 Към 30.09.2019 Нетна печалба в лева, подлежаща на разпределение 29 094 000 Среднопретеглен брой акции 226 619 733 Основен доход на акция (лева за акция) 0.13
Общо собствен капитал 1 750 862, или 7,74 лева на акция
Пазарът казва: 0.9 лева струва
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
Хи хи , ама ти май се шегуваш. Как може при много милионни шитове да смяташ че 5-7 е нормално при условие че пазара ги смята под номинална стойност.
7 лв на акция е над 1 500 000 000 /над Милиард и Петстотин милиона лева / бе човек и то за няколко служители актив + канцеларски материали .
Чудя се дори как е възможно пени стокс като Хим, Сирма и други въобще да присъсъстват в Софикс?
Компания която няма възможности и средства да изкупува акциите си поне на номинална стойност е като да дадеш пари на някой който не може да ти ги върне дори и наполовина.
/ Това е лично мое мнение разбира се /
Всички артии на флагмана се подчиняват строго на Закона на Професор Каро.
Ще дам пример:
Да допуснем че компания Х продаде акции на някого. От момента на продажбата тези акции стават грижа на новия собственик а компанията Х няма вече нищо общо с тези артии.
Тоест тези акции започват да живеят собствен, отделен живот, като основен двигател на този живот е емоционалността на собственика/собствениците.
Понякога от компанията Х постъпват глупаво като раздават дивидент, но обикновено тази грешка скоро се коригира.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Много си стисната ма,ти ако си ни началник няма да ни дадеш хляб да ядем.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
На мен работата и е да знам какво ще стане Просто понякога ви съжалавям и се опитвам да ви отворя очите!Last edited by Три без коз; 12.01.2021, 01:39.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
Цена под 2 лв. е супер подценена за Флагманъ. Мисля, че реалната цена е в диапазона 5-7 лв. Но пазара български е супер задръстен и недоразвит и не оценява реално компаниите!
7 лв на акция е над 1 500 000 000 /над Милиард и Петстотин милиона лева / бе човек и то за няколко служители актив + канцеларски материали .
Чудя се дори как е възможно пени стокс като Хим, Сирма и други въобще да присъсъстват в Софикс?
Компания която няма възможности и средства да изкупува акциите си поне на номинална стойност е като да дадеш пари на някой който не може да ти ги върне дори и наполовина.
/ Това е лично мое мнение разбира се /Last edited by MrSi; 12.01.2021, 02:01.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар