IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Aбе Пепи ама само глупости дрънкаш.
    Вземи прочети какво си написал, и ти да се посмееш малко.

Коментар

• Oсвен ПФ никой друг няма да раздвижи борсата,

затова трябва да се приеме за мин инвестиране в бг акции,

както това е на Варшавската и на много други борси....................,

стига са хитрели и бездействали тея от ПФ

и да се правят на ни чули ни видели,

трябва да поемат и те своята отговорност в кризата!!!

Другите предложения и вариации за борсата са али-бали!!!

Трябва кеш и то мнооого, а такъв кеш имат ПФ и те могат да създадат тази очаквана ликвидност, като паралелно с това се повишат изискванията за по-голям фрий флоут!

Успехи!
      Last edited by Пепи; 30.07.2010, 21:41.

Коментар

• Силно ме съмнява това със задължителното наличие на български акции в портфейла на ПФ да мине. От една страна ще е безпредметно защото те и сега имат прекалено много български акции, така че нищо няма да промени и в същото време ми се струва че ще противоречи на европейски регламенти. Така че това предложение носи само минуси.
        Другото предложение да инвестират и във всякакви чужди акции си е логично от всякъде, но пък ще създаде възможност за врътките, които досега ги правят в България вече да ги правят на всякакви екзотични пазари с екзотични акции, като при това никой няма да разбира какво точно правят. Така че от гледна точка на сигурността на пенсионната система, а не на доходността на фондовете е по-скоро отрицателно.
        Предложените промени в АДСИЦ пък просто приравняват адсиците към строителни фирми, като по този начин ги правят и рискови като строителни фирми. Т.е. най-вероятно ще изгони инвеститорите от сегашните адсици, но пък ще се нароят една камара нови адсиц, които обаче ще са публични само на думи.
        Предложенията за търгово една част са свестни, но друга част - тази с оценката на търговите - са си откровен лобизъм. И отново ще доведат по-скоро до спад на интереса отколкото да го засилят.

Коментар

• Мисля че всяка криза има и своите положителни страни. Наблюдавам как се правят изводи за причините за кризата и съответно се променят регулациите за финансовите пазари - в САЩ, Европа. Ние също трябва да си направим изводите и съответно да променяме правилата. Предложенията на Ранкова са добра основа за дискусия и съответна корекция. Добре е, че реакцията на миноритарите е бързо, а и от КФН внесоха разяснение. Надявам се промените да помогнат на нашата борса да се приближи къмм световните стандарти. Това ще бъде печалбата ни от кризата.
          А що се отнася до кеша - има го. Само че много от нас се опариха тежко и сега изчакват именно тези регулаторни промени, както и потвърждаване на данните от шестмесечието. Просто е въпрос на време и на изчакване на данните за третото тримесечие. Така че, според мен, късната есен ще донесе промените в борсата.
          Друг е въпросът, че финансовата култура на населението е безкрайно ниска и масовия инвеститор ще е въпрос на поне още една година.

Коментар

• Ще има, ще има, резултат ще има, дали след 3 месеца или 3 години ще има резултат. Обаче тук основен въпрос е кой и кога ще посее паричките за да пожъни печалба/загуба или пропуснати печалба/загуба.
            Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• jamiemirror - "дъфкал" съм много от проблемите на нашия пазар в блога си и тук във форума и ще продължа да ги напомням докато не бъдат оправени.
              Сега е идеалният момент да почнат да се решават - борсата е в клинична смърт, а фондовете и чужденците зачеркнаха българските акции като опция. Вижда се че има и някакво желание да се прави нещо - борсата тромаво, комисията несъгласувано, но все пак поне желание има - остава да го докараме и до полезен за пазара резултат...
              Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                Отчетите като цяло са по - добри от очакванията ми. До сега копаехме все по - надолу в дъното само защото няма кеш - за да обърне пазара трябва да дойде кеш от някъде, но може би скритите резерви не са чак толкова малки. Ако минат големи пакетни сделки или продавачите, които натискаха пазара до сега се оттеглят заради промяна на очакванията пазара ще тръгне още по лесно нагоре, като също мисля че фиксирахме по - високо дъно от предишното и имаме заявка за възходящ трент...Не ми харесва само че всичко става с по - малко от 20 сделки на позиция - явно инвеститори в български акции почти не сме останали...
                Не е проблема в липсата на кеш - както и сам си написал, инвеститори в бългски акции почти не останахте. Липсва доверие, прозрачност - останалите (технически) липси на БФБ са дъвкани достатъчно.

Коментар

• Ето - отстъпиха

http://www.investor.bg/news/article/103522/339.html

Мавродиев се разграничи от заобикалянето на търгуемите права

Коментар

• Цитирам от новина в друг сайт - Ранкова: Аз написах стратегията. Очаквам градивните ви коментари!

Мисля, че след тоя категоричен и моментален отпор за промяната при правата Димана Ранкова ще прояви разум и ще отстъпи. Аз лично също ще си зануля българските акции при каквато и да е промяна в тази частта с правата за увеличение на капитала.

Иначе анализът, които е написан от комисията е разумен и доста неща може да свършат полезна работа за пазара стига да се превърнат в конкретни промени, а не само пожелания

Коментар

• и аз не мисля, че ще мине...ако мине и аз съм аут
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• но ако все пак мине и аз ще съм аут.

Коментар

• Увеличение на капитала под условие няма как да мине тази идея на регулатора. Дори не знам как им е хрумнала.Може би търсят повишена ликвидност на емитентите.

Коментар

• достатъчно е да мине предложението за увеличение на капитала под условие и оптимизма ще е трайно умрял. Оптималното количество български акции в портфейли веднага ще стане 0. Аз поне тогава не бих държал абсолютно нищо в тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнение
                              ако приемем, че хората нямат пари, как така депозитите на населението в банки се увеличават?
                              Голямата част от увеличението на депозитите е в следствие на лихвите по самите депозити.

Повечето от хората, особено тези с по-големи депозити и съответно възможности, не теглят и не харчат парите от лихвите, а ги внасят пак като депозити.

Коментар

• мда, отчетите са по-добри от очакваното като цяло..

положителен сигнал идва и от новото ръководство на КФН, че смятат все пак да направят нещо за развитието на пазара..

дори заговориха за минимален праг на инвестициите на ПФ у нас, подобно на Полша...

Ако и държавата приватизира нещо енергийното през борсата ще се привлече интерес.

Разбира се, на дневен ред още стои въпроса със парите от Сребърния фонд... къде колко да се инвестира, щото сега си седят на близо до 0% депозит в БНБ...

Коментар

Working...
                                X