IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ами на тази борса е нормално паразити да са във вихара си.И познай кои попада в този вид.

Даа понеже се търгуват и очаквания,а вашите са само черни.Какво да тъгувам,твоите прогнози ли? Или.
    Малко въпрос си задал.След такъв въпрос,какво правиш тук.

Коментар

• Ооо, Соки!
      Къде се изгуби?

Я припомни, колко струват активите на компаниите?

Коментар

• Не пиша много често в тази тема, но напоследък, когато имам време я преглеждам и виждам нещо много положително тук.
        Ще си позволя да го споделя, пък дано това не отпуши някакви лоши емоции

Като човек който предимно чете няколко определени теми в този форум,и сравнително рядко пише в тях, бих казал, че наблюдавам нов тренд напоследък
        И този тренд се изразява в това,че Дискусията във форума сякаш търпят положително развитие.може и да греша, но все пак реших да споделя наблюденията си по този въпрос.
        При така случилият се срив, може би бе съвсем нормално да има мнозина, които бидейки неспособни по други начин, ползваха форума за удушник.
        Забелязвам, че това вече не е чак толкова разпостранено.
        Вярно е, че това което е било преди кризата/сериозни анализи върху перспективи, отчети и пр. на самите дружества и на борсата като цяло/ все още не дошло и ще трябва да мине още малко време, за да го има отново.
        Предполагам, че го имам и момента на изтощение.Да ходиш и да казваш на всички, че са глупаци 1-2 години, и да им обясняваш, че Софикс ще стане 10-20 и прочие, то и затова се иска много усърдие
        А каквито и загуби да е претърпял човек, колелото се върти, ако си жив и здрав, животът продължава и човек трябва да продължи напред.
        Отклоних се малко, но идеята е, че напоследък забелязвам доста по-премерен тон в диспутите и доста по-малко лични нападки и доста повече фактология.
        Все още има такива които след като нямат акции,вероятно чакащи още по-ниски цени, търсят причина ситуацията да се влошава.Има ги и другите, такива с акции, които очакват още утре всичко да е на двойни цени.
        Но, поне за мен, човек странящ от тези диспути на този етап, има индикации,че сякаш има окопитване на хората.И едните и другите, така да се каже и двата лагера, сякаш са станали с една идея по-разумни в доводите си.И най-важното, вече ги има самите доводи.
        Не че няма изключения, но и хората вече се изтощиха от глупави спорове и полемиката въобще не се случва, когато единият е откровен подстрекател.
        Пак казвам, аз наблюдавам няколко общи теми, и 3-5 теми на дружества.Може би това което го има там, го няма при другите дружества, но предполагам, всичко е въпрос на време
        Всичкото това по-горе смятам за нещо много положително!

Като човек отстрани, мога да къжа също така,че определено България в последните месеци стои много по-добре на мястото си, отколкото преди това.В региона е доста отчетливо това.
        И на последно място, индикациите, че в законадателнната и в изпълнителната власт се мисли за БФБ си е много добър знак сам по-себе си.

Не бих искал да давам никакви прогнози за нивата на борсата в близките месеци.От една такава прогноза, дори и вярна, не би имало никакъв смисъл на този етап.
        Само ще споделя едно свое очакване-в рамките на няколко месеца/няма да конкретизирам колко точно/, оборота на борсата ще се вдигне значително.
        Да се надяваме, че това ще е за добро.

Успех на всички и смислена дискусия ви пожелавам.

И за да съм пределно ясен, не пиша това по-горе, за да влизам в полемика с който и да е било.
        Когато намеря за необходимо, отново ще пиша.
        Извинявам се за дългият пост, но от 3-4 дни го съчинявам, и затова стана толкова голям

Хубаво лято
        "Nothing shakes the faith of a true believer."

Коментар

• Да ще се източат,но само при комунисти на власт.Така че,това не го говори.

И да ще се източат мозъците ви,докато някои не ви припомни,колко струват активите на компаниите.
          Това че,няма клиринг и директен достъп на чужди инветитори на БФБ,ккато и държавната и собственост,я превръщат в паразит.Това е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи Разгледай мнение
            Задължително инвестиране на 15-20% от средствата на ПФ-ве

в български акции, другото е преливане от пусто в празно......................

Само така ще живне борсата за нещастие на кибиците................

А като живне борсата , неминуемо ще кацнат

и чуждите спекуланти, и инвеститори...я гръцки, я румънски и т.н.............,

все пак бфб трябва да е огледало на икономиката, а засега се разминава тотално със състоянието на бг дружествата!!!!

Абе факушка и valuator.............,

какъв ви е проблема ???
            съгласен, но при следните условия
            1.фрии флоут минимум 30%
            2.последните 3 години - на печалба
            3.последните 3 години поне 30% от печалбата раздадена като дивидент.

нека и дружествата да се развиват в правилна посока.

пепи - за твоите нема да има. Мажоритаря излапа сичко за премии.

успех
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
              jamiemirror - "дъфкал" съм много от проблемите на нашия пазар в блога си и тук във форума и ще продължа да ги напомням докато не бъдат оправени.
              Сега е идеалният момент да почнат да се решават - борсата е в клинична смърт, а фондовете и чужденците зачеркнаха българските акции като опция. Вижда се че има и някакво желание да се прави нещо - борсата тромаво, комисията несъгласувано, но все пак поне желание има - остава да го докараме и до полезен за пазара резултат...
              Блога ти е добре познат. Поздравления.
              Борсата умря - да живее борсата! Но с политическо назначение на парашутист? Отстрани така изглежда. Да не говорим и старото и ръководство къде е в момента.
              Клирингова къща? Не се предвижда.
              Къси продажби? Не се предвиждат.
              Деривати? Не се предвиждат.

Какво всъщност се предвижда? Да се източат и ПФ? В тон е с политическото назначение. Дано не съм прав.

Коментар

• Пепи, въобще не ме изненадваш и в Капман трябва да живеете След като Мостстрой и Холдинг Пътища вече не са са галеници на държавата и номера с нагласените търгове не минава заради ЕС и ОЛАФ защо сега направо да не ви осинови самата държава с парите на всички данъкоплатци

Първоначално изпратено от Пепи Разгледай мнение
                Навсякъде по света се взеха мерки за съживяване на съответните капиталови пазари, само ние дремем на депозити и чакаме някой да дойде и да ни оправи..........., айййй стига вече, мин праг за инвестиции на ПФ в бг акции - В БЪГАРСКАТА икономика, а не в Лемън и сие.........

Коментар

• към 40% от активите на нашите ПФ са инвестирани в чужбина....

Коментар

• Не е трудно да си пич с евтино финансиране в размер над 400 млн лв по разплащателни сметки на държавани предприятия и гарантирани кредити на същите тези предприятия при спред от поне 6-7%

Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                    А пари има )
                    Пример от недалечното минало )) Цецо е пич

Оферта „купува“ за 3.5 млн. лв. при КТБ
                    07 Октомври 2008 | 12:10
                    Оферта купува за 50 хил. акции при цена от 70 лв. за брой, или за общо 3.5 млн. лв. бе въведена по-рано днес при Корпоративна Търговска Банка.
                    http://www.profit.bg/news.php?cid=1&id=29536

Коментар

• не ме интересува какво купуват или не ПФ. Ако толкова те интересува сам си виж данните. Има ги на сайтовете на всеки един ПФ.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Твърдението ми е съвсем обосновано. Просто не е точно защото не ми се занимава, а и няма информация. Грубо към края на 2009 масово ПФ държат около 7% в български акции. Предполагам че до сега са намалили този процент - но няма как да знам с колко. За това 5% ми се вижда реалистично.
                        Питам за Софикс конкретно, сложно ли е ?

Ще го умуваме, като имаш данни.

Коментар

• Твърдението ми е съвсем обосновано. Просто не е точно защото не ми се занимава, а и няма информация. Грубо към края на 2009 масово ПФ държат около 7% в български акции. Предполагам че до сега са намалили този процент - но няма как да знам с колко. За това 5% ми се вижда реалистично.

Коментар

• А пари има )
                            Пример от недалечното минало )) Цецо е пич

Оферта „купува“ за 3.5 млн. лв. при КТБ
                            07 Октомври 2008 | 12:10
                            Оферта купува за 50 хил. акции при цена от 70 лв. за брой, или за общо 3.5 млн. лв. бе въведена по-рано днес при Корпоративна Търговска Банка.
                            http://www.profit.bg/news.php?cid=1&id=29536

Коментар

• Навсякъде по света се взеха мерки за съживяване на съответните капиталови пазари,

само ние дремем на депозити и чакаме някой да дойде и да ни оправи...........,

айййй стига вече, мин праг за инвестиции на ПФ в бг акции - В БЪГАРСКАТА икономика,

а не в Лемън и сие.........

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Както казах не съм им гледал отчетите на всички. Ако имаш по точни цифри кажи ги.
                                Е защо, пара ще дадеш ли ?

Мислех че правиш обосновани заключения.

Хубаво, аз се махам. Що касае пенсионните оставам на мнение че рицарят се оказа с две дупки, а принцесата не е спасена. И всички ще забогатеем инвестирайки 20-30 К сега...

Ми добре...

Коментар

Working...
                                X