IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от споменЪ Разгледай мнение
    ravnovesie, от прочетеното от теб във форума, съм си изградил мнение, че си обективен, коректен и умерен човек. в случая обаче показваш някакъв пример, който нищо не доказва, понеже задаваш параметри, които ти отърват на тезата, а именно, че на БФБ се печели повече от колкото на депозит. защо не дадеш същия пример с човек, който вкарва по 100 лева месечно от есента на 2007г. и не му сравниш портфейла с друг човек, който оттогава е депозирал в банка по 100 лева месечно? в твоя пример разликата е нищожна в полза на борсовия спекулант, а в моя разликата е отчайваща в полза на депозитаря.

според мен човек трябва да е гъвкав и да умее да влиза и излиза от БФБ в подходящия момент. не говоря за дъна и върхове, а за разумно балансиране и преследване на максимална доходност, а максималната доходност включва и акции и депозити в правилното време - чрез акциите ръстеш, а чрез депозитите съхраняваш
    В допълнение на написаното от моя приятел споменЪ ще кажа, че при сметката направена от равновесие дори софикс да е с преднина пред депозитите риска да си в акции е в пъти по-голям, а лихвата е гарантирана
    Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kilur Разгледай мнение
      Примера е отличен. Подобни примери в по сложна форма има в много учебници по инвестиции. И винаги за срок от 20-30-40години печеливши са акциите. Мастерчето да не е млада пенсия- те много харесват депозитите
      Ако е пенсия да си каже. Те за тях са си препоръчителни. Как беше 100 - годините и дава процента акции в портфейла. Ако е на 80 години съвсем разбираемо стои на депозит.

Коментар

• Примера е отличен. Подобни примери в по сложна форма има в много учебници по инвестиции. И винаги за срок от 20-30-40години печеливши са акциите. Мастерчето да не е млада пенсия- те много харесват депозитите

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
          Ясен си. Няма да се пУашиш... Ти си от тези хихинвеститори които като спечелят 100 лева и 1 седмица ги броят и преброяват да им се радват...

Има време за риск има време и за избягване на всякакъв инвестиционен риск. Времето за избягване на какъвто и да е риск свързан с желанието да се увеличава капитала, ВСЕ ОЩЕ НЕ Е СВЪРШИЛО!!! Но това е висш пилотаж и обяснението не е за нивото на този форум... Все едно да ви говоря на китайски!
          за такава хиперпечалба от 100 лева на седмица ти трябва депозит от 80 000 лева. Баси примера избра

Коментар

ravnovesie, от прочетеното от теб във форума, съм си изградил мнение, че си обективен, коректен и умерен човек. в случая обаче показваш някакъв пример, който нищо не доказва, понеже задаваш параметри, които ти отърват на тезата, а именно, че на БФБ се печели повече от колкото на депозит. защо не дадеш същия пример с човек, който вкарва по 100 лева месечно от есента на 2007г. и не му сравниш портфейла с друг човек, който оттогава е депозирал в банка по 100 лева месечно? в твоя пример разликата е нищожна в полза на борсовия спекулант, а в моя разликата е отчайваща в полза на депозитаря.

според мен човек трябва да е гъвкав и да умее да влиза и излиза от БФБ в подходящия момент. не говоря за дъна и върхове, а за разумно балансиране и преследване на максимална доходност, а максималната доходност включва и акции и депозити в правилното време - с акциите ръстеш, а с депозитите съхраняваш
            За това давам пример хващаш всичко. Всъщност ако човек е на пазара от 2000г. ще е изкарал далеч повече като доходност въпреки настоящите спадове. Човек само не трябва да взима дълг за да играе и от там нататък софикс е много много под долната граница на доходността.

Ако се взима от 2007 много ясно че депозитите ще бият. Но я си представи другата крайност човек от 2001 е на пазара 2007 схваща че става балон и си изтегля да кажем 50% от инвестицията и я вкарва 2009 на пролет. Доходността му ще е брутална.

от 2000 г. имаме ръст след това спад и начало на нов ръст. Ами ако настоящия ръст продължи 10 години какво сравнение ще се прави тогава

за това за да се избегнат подобни налучквания нормалната практика е да се взима дълъг хоризонт обхващаш целия цикъл и да не се правят допускания за вкарване и изкарване на пари.

Коментар

според мен човек трябва да е гъвкав и да умее да влиза и излиза от БФБ в подходящия момент. не говоря за дъна и върхове, а за разумно балансиране и преследване на максимална доходност, а максималната доходност включва и акции и депозити в правилното време - чрез акциите ръстеш, а чрез депозитите съхраняваш
              виж това е мъдро.
              1000х

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Кефи ме да го смятам.
                Ясен си. Няма да се пУашиш... Ти си от тези хихинвеститори които като спечелят 100 лева и 1 седмица ги броят и преброяват да им се радват...

Има време за риск има време и за избягване на всякакъв инвестиционен риск. Времето за избягване на какъвто и да е риск свързан с желанието да се увеличава капитала, ВСЕ ОЩЕ НЕ Е СВЪРШИЛО!!! Но това е висш пилотаж и обяснението не е за нивото на този форум... Все едно да ви говоря на китайски!
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Между другото сега ми хрумна направих една съвсем елементарна сметка. Всеки месец човек вкарва по 100 лева в софикс от както софикс съществува. За тези 125 месеца ще е вкарал 12500 лева, а в момента ще има 17250 лева. И това въпреки този 85% спад.

Сега го сметнах и при депозит. при 4% средна годишна лихва същите тези пари ще са 15526

Last edited by споменЪ; 10.02.2011, 19:26.

Коментар

Не се напъвай да смяташ. Гледай си равновесието /душевното/....
                    абе и тебе скоро ще те изтеглят от обращение щото банките събраха достъчно депозити. ще трябва да си търсиш друга работа. пИчално.
                    те и на Факуша са му преброени дните.
                    и него напоследък го изтеглят от дейност.

Коментар

Кефи ме да го смятам. Някак си доходността по депозитите ми звучи много мотивираща. 0,5% на месец - перфектно е просто. За какво ме е на човек да прави каквото и да било друго. като може да стои и да чака 0,5% на месец

Коментар

Сега го сметнах и при депозит.
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Сега си погледнах портфейла от началото на годината съм 30% нагоре.
                          Гледай звездите и слушай какво ти говорят. Ако след седмица две не те устройва периода от началото на годината, давай за пример последните 2 месеца или 3 седмици... според както дойде!

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
                            Не съм си играл да гледам останалите компании.
                            А сега, вземи преброй колко пъти се повтаря "ще" и колко са с "нови договори" чакащи на държавната хранилка? Едно твое другарче се репчеше тука, че не го интересувала ситуацията с бюджета?!...

Коментар

• Първоначално изпратено от p0lki Разгледай мнение
                              пеньо, лихвата не е пипана от поне 5 години до колкото си спомням - може и повече да е

пеньо, да не забравиш, че си обещал да напишеш във форума, след като влезнеш на БФБ в кои акции си инвестирал
                              чиче, аз не съм спирал да влизам на БФБ - то . до скоро го обявявах във форума - и за входа и за изхода. от година и половина спрях да го правя по две причини: 1. не виждам смисъл да си губя времето във форума в безмислени спорове и 2. вече няколко приятели ме разпознаха. предполагам, че ако бях продължил и за някои неприятели нямаше да е трудно .
                              а и какъв е смисъла да го обявявам, след като ти въпреки фактите, после си драскаш каквото си искаш и истината остава назад в архива

иначе, ако питаш за сериозно влизане - още не съм. играя си с 20%. принципи, какво да го правиш!!!

Коментар

• Говоря по принцип. Ако толкова се придържаме до реалността, то да кажем че човек купува това което влиза в софикс и продава това което излиза в пропорциите на индекса.

ОК през 2000 г. не е имало много инструменти но сега дал господ. Ако иска човек и индекси може да следи и сам да играе.

Коментар

X