Първоначално изпратено от споменЪ
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Kilur Разгледай мнениеПримера е отличен. Подобни примери в по сложна форма има в много учебници по инвестиции
. И винаги за срок от 20-30-40години печеливши са акциите
. Мастерчето да не е млада пенсия- те много харесват депозитите
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеЯсен си. Няма да се пУашиш... Ти си от тези хихинвеститори които като спечелят 100 лева и 1 седмица ги броят и преброяват да им се радват...
Има време за риск има време и за избягване на всякакъв инвестиционен риск. Времето за избягване на какъвто и да е риск свързан с желанието да се увеличава капитала, ВСЕ ОЩЕ НЕ Е СВЪРШИЛО!!! Но това е висш пилотаж и обяснението не е за нивото на този форум... Все едно да ви говоря на китайски!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от споменЪ Разгледай мнениеravnovesie, от прочетеното от теб във форума, съм си изградил мнение, че си обективен, коректен и умерен човек. в случая обаче показваш някакъв пример, който нищо не доказва, понеже задаваш параметри, които ти отърват на тезата, а именно, че на БФБ се печели повече от колкото на депозит. защо не дадеш същия пример с човек, който вкарва по 100 лева месечно от есента на 2007г. и не му сравниш портфейла с друг човек, който оттогава е депозирал в банка по 100 лева месечно? в твоя пример разликата е нищожна в полза на борсовия спекулант, а в моя разликата е отчайваща в полза на депозитаря.
според мен човек трябва да е гъвкав и да умее да влиза и излиза от БФБ в подходящия момент. не говоря за дъна и върхове, а за разумно балансиране и преследване на максимална доходност, а максималната доходност включва и акции и депозити в правилното време - с акциите ръстеш, а с депозитите съхраняваш
Ако се взима от 2007 много ясно че депозитите ще бият. Но я си представи другата крайност човек от 2001 е на пазара 2007 схваща че става балон и си изтегля да кажем 50% от инвестицията и я вкарва 2009 на пролет. Доходността му ще е брутална.
от 2000 г. имаме ръст след това спад и начало на нов ръст. Ами ако настоящия ръст продължи 10 години какво сравнение ще се прави тогава
за това за да се избегнат подобни налучквания нормалната практика е да се взима дълъг хоризонт обхващаш целия цикъл и да не се правят допускания за вкарване и изкарване на пари.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от споменЪ Разгледай мнениеravnovesie, от прочетеното от теб във форума, съм си изградил мнение, че си обективен, коректен и умерен човек. в случая обаче показваш някакъв пример, който нищо не доказва, понеже задаваш параметри, които ти отърват на тезата, а именно, че на БФБ се печели повече от колкото на депозит. защо не дадеш същия пример с човек, който вкарва по 100 лева месечно от есента на 2007г. и не му сравниш портфейла с друг човек, който оттогава е депозирал в банка по 100 лева месечно? в твоя пример разликата е нищожна в полза на борсовия спекулант, а в моя разликата е отчайваща в полза на депозитаря.
според мен човек трябва да е гъвкав и да умее да влиза и излиза от БФБ в подходящия момент. не говоря за дъна и върхове, а за разумно балансиране и преследване на максимална доходност, а максималната доходност включва и акции и депозити в правилното време - чрез акциите ръстеш, а чрез депозитите съхраняваш
1000х
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКефи ме да го смятам.
Има време за риск има време и за избягване на всякакъв инвестиционен риск. Времето за избягване на какъвто и да е риск свързан с желанието да се увеличава капитала, ВСЕ ОЩЕ НЕ Е СВЪРШИЛО!!! Но това е висш пилотаж и обяснението не е за нивото на този форум... Все едно да ви говоря на китайски!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМежду другото сега ми хрумна направих една съвсем елементарна сметка. Всеки месец човек вкарва по 100 лева в софикс от както софикс съществува. За тези 125 месеца ще е вкарал 12500 лева, а в момента ще има 17250 лева. И това въпреки този 85% спад.
Сега го сметнах и при депозит. при 4% средна годишна лихва същите тези пари ще са 15526
според мен човек трябва да е гъвкав и да умее да влиза и излиза от БФБ в подходящия момент. не говоря за дъна и върхове, а за разумно балансиране и преследване на максимална доходност, а максималната доходност включва и акции и депозити в правилното време - чрез акциите ръстеш, а чрез депозитите съхранявашLast edited by споменЪ; 10.02.2011, 19:26.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНе се напъвай да смяташ. Гледай си равновесието /душевното/....
те и на Факуша са му преброени дните.
и него напоследък го изтеглят от дейност.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНе се напъвай да смяташ. Гледай си равновесието /душевното/....Някак си доходността по депозитите ми звучи много мотивираща. 0,5% на месец - перфектно е просто. За какво ме е на човек да прави каквото и да било друго. като може да стои и да чака 0,5% на месец
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСега го сметнах и при депозит.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСега си погледнах портфейла от началото на годината съм 30% нагоре.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнениеНе съм си играл да гледам останалите компании.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от p0lki Разгледай мнениепеньо, лихвата не е пипана от поне 5 години до колкото си спомням - може и повече да е
пеньо, да не забравиш, че си обещал да напишеш във форума, след като влезнеш на БФБ в кои акции си инвестирал. до скоро го обявявах във форума - и за входа и за изхода. от година и половина спрях да го правя по две причини: 1. не виждам смисъл да си губя времето във форума в безмислени спорове и 2. вече няколко приятели ме разпознаха. предполагам, че ако бях продължил и за някои неприятели нямаше да е трудно
.
а и какъв е смисъла да го обявявам, след като ти въпреки фактите, после си драскаш каквото си искаш и истината остава назад в архива
иначе, ако питаш за сериозно влизане - още не съм. играя си с 20%. принципи, какво да го правиш!!!
Коментар
�
Коментар