IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kilur Разгледай мнение
    Кризата отминава, какво да правим?
    10 Февруари 2011 | 14:30

Ако приемем, че кризата е приключила и световната икономика продължи да се възстановява, то тази тенденция няма как да отмине и България. Изниква въпросът какво да правим, ако кризата отминава?
    Грешка - и то в самото начало. Че и приета за аксиома върху която се гради всичко надолу
    Въпросче - какво общо има България със световната икономика, че се правят пособни паралели? Тенденцията не само има как да отмине България - отминаването вече си е ФАКТ (достатъчно е да сравним индексите на съответните борси).

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Ако дефинираме риска като отклонение на фактическия резултат от очаквания, то акциите, особено пък българските акции са много много по-рискови от депозита.

но хубавото е че риска е и в двете посоки. Както надолу човек може да загуби много повече отколкото си мисли, така и нагоре може да спечели много повече отколкото рационално може да допусне. 2001 никой не е очаквал че 2007 г. софикс ще е 2000. Поне никой реалист.
      "Риск в двете посоки" ще да е ново понятие което ти си дарил на света, мда...
      Истината е проста - в крайна сметка пазарите са ЗАТВОРЕНА система. Един печели понеже друг губи - останалото е въпрос на мааалко мозък (който виждам че ти липсва).

Коментар

За това давам пример хващаш всичко. Всъщност ако човек е на пазара от 2000г. ще е изкарал далеч повече като доходност въпреки настоящите спадове. Човек само не трябва да взима дълг за да играе и от там нататък софикс е много много под долната граница на доходността.

Ако се взима от 2007 много ясно че депозитите ще бият. Но я си представи другата крайност човек от 2001 е на пазара 2007 схваща че става балон и си изтегля да кажем 50% от инвестицията и я вкарва 2009 на пролет. Доходността му ще е брутална.

от 2000 г. имаме ръст след това спад и начало на нов ръст. Ами ако настоящия ръст продължи 10 години какво сравнение ще се прави тогава

за това за да се избегнат подобни налучквания нормалната практика е да се взима дълъг хоризонт обхващаш целия цикъл и да не се правят допускания за вкарване и изкарване на пари.
        Добре ве ма*мка му, все съм се чудел като сте толкова добри - какво ви плаши в това че ще играете с пари на кредит? Не можете да изкарате 1% на месец или какво?
        Мда, точно това ще да е - не сте способни на постоянни печалби над 1% месечно, инак туй нямаше да ви притесни толкова

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение
          Фори,говориш доста субективно за някои факти,както и пропускаш избирателно други.Може ли???
          Я виж сега какъв е процента на дохосността ми от нова година насам.

http://prikachi.com/images/150/2969150I.jpg
          Ууу брао Соке!
          Я дай сега от 3+ години насам същата графичка Нали тъй и тъй обвини опонента си че говорел субективно за нЕкои фактори - ти обективен ли си? Даваш ли си сметка че 40% ръст след 80% спад се равнява на ефективен 72% спад (или не си загрял калкулацията дори)?

Коментар

От началото на годината до сега си изкарал 1,5%. Ти на това инвестиция ли му казваш и то при тези безбожни лихви които са в момента. Сега си погледнах портфейла от началото на годината съм 30% нагоре. Грубо казано ти трябват 5/пет / години борсата да не мърда повече и ти да взимаш все сегашните лихви само за да ме достигнеш. това ако си подържаш мнението че депозита е инвестиция, а борсата не е.
            Грубо казано при лихвите му има риск НУЛА.
            И пак грубо казано ти днес имаш 30% за месец и половина "на книга" които не можеш да осребриш когато искаш (ако изобщо можеш, понеже при тоя процес ще се окажат 15-20% оптимистично) - утре пак като стане както 2008-ма ще си МИНУС 80% и ПАК няма да можеш да ги осребриш - разликата е очевидна

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
              И За разлика от уравновесените участници като мен, които пишат само с един единствен псевдоним от години!!!!
              А преди Май 2007 какъв ти беше псевдонима? И защо го смени? Мазна гадулка си нещо...

Коментар

Е това ще е рекорд Сашко позна
                САШКО Е ПРЕКАЛИЛ С ГЛУПОСТИТЕ. НАД 550 ЕДВА ЛИ ЩЕ ВИДИМ СКОРО.... НО АКЦИИ КАТО БИОВЕТ, ХИМ, ЦКБ 50% ОТ СЕГАШНИТЕ НИВА МОЖЕ И ДА НАПРАВЯТ ОЩЕ ТАЗИ ГОДИНА,

Коментар

• Е това ще е рекорд Сашко позна

Коментар

Наистина няма, но сега рискува да познае посоката
                    +1

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                      И аз мисля, че е невъзможно. Все пак този индивид няма нито една сбъднала се прогноза, поне от побликуваните през последните 4-5 години
                      Той гледа че почти навсякъде вече са достигнали до нивата от преди фалита на лемън. За софикс преди лемън нивото бе 1000 съответно за да се изравним с тях трябва да сме 1000. В което има логика. Но наистина изглежда прекалено за една година

Коментар

• Наистина няма, но сега рискува да познае посоката

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
                          мисля, че е невъзможно да има още 150% ъп до края на 2011 година, а ако се смята за календарната година то тогава ъпа ще е почти 200% ............... не знам да има подобен случай някъде по света
                          И аз мисля, че е невъзможно. Все пак този индивид няма нито една сбъднала се прогноза, поне от публикуваните през последните 4-5 години

Коментар

• Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнение
                            Не съвсем.Ето ти още една снимка на SS-Brigadeführer .....Естествено,аватарът не е избран произволно.

да бе да
                            тва е поручик Клос полският Щирлиц от сериала 'залог по-голям от живота '
                            Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
                              мисля, че е невъзможно да има още 150% ъп до края на 2011 година, а ако се смята за календарната година то тогава ъпа ще е почти 200% ............... не знам да има подобен случай някъде по света
                              100% и малко над 100 се случи на доста пазари миналата година. За 200% и аз не се сещам.

Коментар

• Ал. Николов пак е извадил кристалната топка

Коментар

Working...
                                X