IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Между другото сега ми хрумна направих една съвсем елементарна сметка. Всеки месец човек вкарва по 100 лева в софикс от както софикс съществува. За тези 125 месеца ще е вкарал 12500 лева, а в момента ще има 17250 лева. И това въпреки този 85% спад.

Сега го сметнах и при депозит. при 4% средна годишна лихва същите тези пари ще са 15526
    Зависи къде....в Софикс и другите индекси са били и Химко и БТН и Варненски корабостроителници и Пътищо Кремиковци ,Полимери ,Соди може би и Хранков и ЛЕКС и ПЧБ ... ........

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Са.

Казвал съм го и преди. Инвестициите на бфб-то са си чисто донорство поради простата причина че на борсата няма дори и една единствена публична компания!!! При всички мажоритарят държи ПОНЕ 50%+1 якция. Кандидат милионерите на бфб нямат абсолютно никакъв начин да влияят върху начина на управление на компанията или да я предпазят от източване! Примери бол! На донорите на бфб-то им остава само едно - да вЕрват в светлото бъдеще...

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      От началото на годината до сега си изкарал 1,5%. Ти на това инвестиция ли му казваш и то при тези безбожни лихви които са в момента. Сега си погледнах портфейла от началото на годината съм 30% нагоре. Грубо казано ти трябват 5/пет / години борсата да не мърда повече и ти да взимаш все сегашните лихви само за да ме достигнеш. това ако си подържаш мнението че депозита е инвестиция, а борсата не е.

Фори,говориш доста субективно за някои факти,както и пропускаш избирателно други.Може ли???
      Я виж сега какъв е процента на дохосността ми от нова година насам.

http://prikachi.com/images/150/2969150I.jpg

Веднага да си смениш ника.И един много специален поздрав,по принцип нямаше да поствам,ам вече много се докара.
      Нищо лично...

http://www.youtube.com/watch?v=L6tqK...D209E135861E68

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Между другото сега ми хрумна направих една съвсем елементарна сметка. Всеки месец човек вкарва по 100 лева в софикс от както софикс съществува. За тези 125 месеца ще е вкарал 12500 лева, а в момента ще има 17250 лева. И това въпреки този 85% спад.

Сега го сметнах и при депозит. при 4% средна годишна лихва същите тези пари ще са 15526
        +1
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Трябват 6,5% лихва за периода за да се изравнят. А такива лихви до преди 2 години нямаше.

Коментар

• СЕГА ГО СРАВНИ С ЛИХВИТЕ

Коментар

• Между другото сега ми хрумна направих една съвсем елементарна сметка. Всеки месец човек вкарва по 100 лева в софикс от както софикс съществува. За тези 125 месеца ще е вкарал 12500 лева, а в момента ще има 17250 лева. И това въпреки този 85% спад.

Last edited by ravnovesie; 10.02.2011, 18:45.

Коментар

Са.

Казвал съм го и преди. Инвестициите на бфб-то са си чисто донорство поради простата причина че на борсата няма дори и една единствена публична компания!!! При всички мажоритарят държи ПОНЕ 50%+1 якция. Кандидат милионерите на бфб нямат абсолютно никакъв начин да влияят върху начина на управление на компанията или да я предпазят от източване! Примери бол! На донорите на бфб-то им остава само едно - да вЕрват в светлото бъдеще...
                От началото на годината до сега си изкарал 1,5%. Ти на това инвестиция ли му казваш и то при тези безбожни лихви които са в момента. Сега си погледнах портфейла от началото на годината съм 30% нагоре. Грубо казано ти трябват 5/пет / години борсата да не мърда повече и ти да взимаш все сегашните лихви само за да ме достигнеш. това ако си подържаш мнението че депозита е инвестиция, а борсата не е.

Коментар

Са.

Мен кво ме грее кой държи компанията като съм малък. Каква гаранция имам, че няма да бъда прецакан? Малко ли се прецакват и в САЩ? Освен това в Софикс има няколко компании с над 50% свободни акции.

Това положение е нормално за нивото на развитие на българската икономика.

Коментар

Къде видя тази лавина от печалби и добри новини?
                    Българска роза Севтополис с 58% ръст на печалбата до 1,2 млн. лв. за 2010 г.

Българска роза Севтополис е приключила проект с еврофондове за общо 4 млн. лв.

Юрий Гагарин купува технологична линия за филтри за цигари за 2,95 млн. евро

Юрий Гагарин отчита 77% ръст на печалбата на годишна база до 5,93 млн. лв. за цялата 2010 г

Биовет с 22% увеличение на консолидираните продажби и 4,6 пъти ръст на печалбата

Биовет ще строи завод за биотехнологии и фармацевтични продукти

Неконсолидираната печалба на Трейс Груп расте 2,5 пъти през 2010

Подписаха договора за рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас - Трейс Груп Холд АД с дял от 20%

Дъщерно дружество на Трейс Груп подписа договор за 1 млн. лв. с Община Любимец

Дъщерни дружества на Трейс Груп Холд с нови договори

Дружество на Трейс подписа рамкови споразумения с община Сливен за 185 млн. лв.

Дъщерни компании на Трейс с 4-годишни договори за поддържане на 1 400 км пътища

Трейс Груп ще реконструира пешеходната зона на Бургас за 3,8 млн. лв.

Трейс ще строи кръстовище на две нива в столичния район Младост за 8,9 млн. лв.

Алкомет с 52% ръст на продажбите през четвъртото тримесечие на 2010 г.

Алкомет и Дойче Лизинг България с договор за 7,5 млн. евро - Сделката ще финансира нов валцов стан, част от инвестиционната програма на алуминиевата компания

Каолин отчете 24% ръст на неконсолидираните продажби и 9% на печалбата през 2010

Каолин открива четвърти индустриален жп клон за 2 млн. лв до Димитровград

Каолин придоби сръбско дружество за 1 млн. евро

Каолин стартира проект за енергийна ефективност на стойност 1 млн. евро

Емка АД с 206% ръст на печалбата до 4,1 млн. лв. през 2010 г.

ЕМКА въведе в експлоатация производствена линия за 110 хил. евро
                    Не съм си играл да гледам останалите компании.

PS - и не съм казал "лавина"
                    Last edited by Eon; 10.02.2011, 18:18.
                    Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

Са.

Дали да не си купя акции на Порше за им въздействам да пуснат евтин вариант за България ?
                      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Tiki Разгледай мнение
                        Депозитите не са инвестиции.
                        Са.

Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                          За главата и филолога - "муха"

Споко, загуба на пари се преживява лесно като ги спечелиш обратно.
                          Така е, но ненавистта към причината за загубата си остава. А някои хора не търсят причината в себе си. Все някой друг им е виновен. Все космосът е крив.

Коментар

• Някъде между парите под дюшека и парите за курви.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tiki Разгледай мнение

А какво са ?
                              Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Разбирам само от факти. Затова съм и толкова успешен инвеститор... От голословни заклинания на аджамии инвеститори съм се наслушал...

Коментар

Working...
                                X