If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
1. България няма икономика!!! Няма никаква индустрия. Това което продава са услуги на вътрешния туристически пазар!!! Постъпленията от износа са това - туризъм в най-ниския сегмент и преводите във валута на имигрантите.
2. Това което преди 3-4 години бе на борсата се дължеше на преките инвестиции от чужбина - предимно спекулативни за съжаление, за да се обере каймака от влизането ни в ЕС. Те се изнесаха още в началото на кризата.. Сега преките инвестиции са не 3-4 пъти по-малки по обем а 5-6 пъти!!! Така че да, в момента пак надувате балон!!!
това са общи приказки. Слушам разни пенсионери говорят така на пейките в градинката. Още не могат да приемат че индустрията не е само кремиковци и икономиката не е само индустрия. А и че това че се чувстват зле е от годините им, а не от това че бай Тошо не управлява.
А я кажи сега икономиката ни 3-4 пъти по-зле ли е, в сравнение отпреди 3 и половина години?
1. България няма икономика!!! Няма никаква индустрия. Това което продава са услуги на вътрешния туристически пазар!!! Постъпленията от износа са това - туризъм в най-ниския сегмент и преводите във валута на имигрантите.
2. Това което преди 3-4 години бе на борсата се дължеше на преките инвестиции от чужбина - предимно спекулативни за съжаление, за да се обере каймака от влизането ни в ЕС. Те се изнесаха още в началото на кризата.. Сега преките инвестиции са не 3-4 пъти по-малки по обем а 5-6 пъти!!! Така че да, в момента пак надувате балон!!!
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
мастърчо вече не ти върви мантрата, същия си като оня индиец черногледия. важно е да си реалист и да не казваш на бялото черно. не знам какво толкова лошо ти се е случило в живота та си толкова негативен, но е добре да го преодолееш
И как го реши това? някаква статистика ще покажеш ли?... Сега с отпреди 3 месеца да речем?!... Или ти сравняваш сега с по-предната седмица, когато температурите бяха минус 15, а сега са плюс 15... и сигурно затова нещата са се оправили?!... Май много хора продължават да нагъват антидепресанти макар слънцето вече да грее целодневно, а? Сигурно затова розовият цвят е толкова преобладаващ в картинката която виждат около себе си?!
Не мисля да отговорям на това. Иначе ще трябва да ти развивам цял курс по макроикономика.
Икономиката определя борсата. В България няма по-важен фактор за това на къде ще се движи пазара ни от министъра на финансите.
За това и лично аз много се чудих на апологетите на Дянков миналата година. Когато всяко едно негово действие ни вкарваше все по-дълбоко в спирала на депресия. И от тук в падащи котировки.
И се видя че за шест месеца простотия на минфина ни, ни трябват година и половина след това само за да се върнем на кота нула. Но вече сме там. Реално в момента сме на мястото където другите икономики бяха март 2009. И съвсем нормално може да се очаква че и борсата ни ще реагира по подобен начин.
И как го реши това? някаква статистика ще покажеш ли?... Сега с отпреди 3 месеца да речем?!... Или ти сравняваш сега с по-предната седмица, когато температурите бяха минус 15, а сега са плюс 15... и сигурно затова нещата са се оправили?!... Май много хора продължават да нагъват антидепресанти макар слънцето вече да грее целодневно, а? Сигурно затова розовият цвят е толкова преобладаващ в картинката която виждат около себе си?!
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
еонов, споменах както държавния бюджет, защато голяма част от "бизнеса" е свързан с него, така и икономиката... Щом не ти харесва да кажеш нещо добро за бюджета, тогава кажи нещо добро за икономиката?
Кажи да видим, кое сега в икономиката е по-добре за разлика отпреди година-две и вдъхва оптимизъм? Или смяташ, че дружествата листнати на нашта борсичка нямат нищо общо с БГ икономиката?
Идеята ми е, че все повече дружества показват добри печалби и правят инвестиции (за справка новините в инвестора). От тези факти съм на мнение, че състоянието на икономиката се подобрява.
Не знам, може и да греша. Но разсъжденията ми, ми се струват логични.
Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар