IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от споменЪ Разгледай мнение
    ............или са жертва на заговор или на Държавата като институция и т.н.
    .....................
    Абсолютно съм съгласен с теб. И към горния псаж бих добавил - няма нужда дори да са жертви. Достатъчно е да виждат "заговори" навсякъде, да твърдят че от обикновения човек не зависи нищо, че ония "горе" винаги ще си правят каквото си искат и т.н. Пълно е с такива хейтъри и в този форум.

Аз лично отдавна искам да направя един социален екперимент. Търся доброволец, щото аз не ставам - ще се издам и ще ме усетят. Идеята е да се изтъпани един човек и да направи "страшни разкрития" за изключително зловещ заговор, в който са набутани всички държавни институции, европейски институции, международни организации, и последните 4 правителства. Ама като казвам "зловещ" имам предвид наистина зловещ. Трябва да е нещо толкова гнусно, отблъскващо, противно на всяко човешко чувство, че опитите на д-р Менгеле да изглеждат като детска игра. И едновременно с това трябва да е толкова логичен и правдоподобен, в съответствие с българския манталитет, че да не събудим подозрения. Бас държа, че мнозинството от българския народ ще повярва, "разкрилият заговора" ще бъде обявен за герой и доблестен гражданин, ще има подписки в негова защита и тълпата ще го носи на ръце.

По принцип съм против плювните в стил "няма такава държава", но за случая съм убеден, че наистина "няма такава държава освен България", в която такъв хипотетичен експеримент да успее.
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

напълно съм съгласен с теб.
      не знам какво казва психологията като наука, но аз лично съм открил много ефикасен метод за разпознаване на хората, които неоснователно се мислят за над средното равнище - това са хора, които при провал винаги търсят вината извън себе си - или късметът им е обърнал гръб (Карък Каръков Каръков да ви говори нещо???) или са жертва на заговор или на Държавата като институция и т.н.
      над средноинтелигентния човек, първо търси причините за неуспеха в себе си (защото всички грешат, дори и гениите), а за онези без покритие все някой друг им е крив.
      Този тип винаги са подценени и търсят и най най малък повод за да прибягват към груба физическа сила и обиди за да избият комплексите ....там вече са над средното...

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Да де... От самолет се вижда че си от групата на безработните психолози и астролози! Има да си обясняяяяваш психологическите причини поради които си изгубил 100-те лева които си изкарал през последните 2 седмици на борсичката....
        Кофти, не съм психолог. Но пък не търся причина да мрънкам и нападам хората заради това че аз съм изкарал 0,5% на месец пък те по 30%

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Има една тенденция в психологията че ....
          Да де... От самолет се вижда че си от групата на безработните психолози и астролози! Има да си обясняяяяваш психологическите причини поради които си изгубил 100-те лева които си изкарал през последните 2 седмици на борсичката....
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

не знам какво казва психологията като наука, но аз лично съм открил много ефикасен метод за разпознаване на хората, които неоснователно се мислят за над средното равнище - това са хора, които при провал винаги търсят вината извън себе си - или късметът им е обърнал гръб (Карък Каръков Каръков да ви говори нещо???) или са жертва на заговор или на Държавата като институция и т.н.
            над средноинтелигентния човек, първо търси причините за неуспеха в себе си (защото всички грешат, дори и гениите), а за онези без покритие все някой друг им е крив.
            Има една много добра книжка Индивидуална психология на Алфред Адлер - даже и в момента се продава, където се описва точно това което казваш с причините да се получава.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Има една тенденция в психологията че 90% от хората си мислят че са над средното равнище.

Поради това че масовото човек се оценява по-високо токолкото всъщност е, се създават правила за достигане поне на средното средното.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kilur Разгледай мнение
                Кризата отминава, какво да правим?
                Кризата ще мине и ще отмине... Въпрос на време е! Това обаче, което кратуните не могат да схванат, че след като мине кризата икономическият ландшафт и правилата за правене на пари няма да имат нищо общо с 2006-2007 г.

Това което беше тогава няма да се види в близките 20 години!!! Никоя банка няма да те гони да ти дава кредити!!! Напротив!!! Години наред ще те гони да ги връщаш ако си имал неблагоразумието да се ушиеш с 20 годишна ипотека!!!
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

както вече казах, номерът е да избереш подходящия момент, в който да си в акции, респективно на депозит. най-малкото доказваш, че си мислещо същество, което използва главата си по предназначение, а не разчита на статистическите резултати, за да изкара някой лев над средното
                  Има една тенденция в психологията че 90% от хората си мислят че са над средното равнище.

Поради това че масовото човек се оценява по-високо токолкото всъщност е, се създават правила за достигане поне на средното средното.

А правилото за достигане на средното при инвестиране е да не се прави маркет тайминг, да се внасят равни суми редовно и да се държи диверсифициран портфейл.

И човек със седми клас може да се справи.
                  Last edited by ravnovesie; 10.02.2011, 20:06.

Коментар

А през този период нямаше ли фалити на банки. И на депозантите , които имаха левови влогове им изплатиза след 2 години едни обезценени пари
                    както вече казах, номерът е да избереш подходящия момент, в който да си в акции, респективно на депозит. най-малкото доказваш, че си мислещо същество, което използва главата си по предназначение, а не разчита на статистическите резултати, за да изкара някой лев над средното

Коментар

• Кризата отминава, какво да правим?
                      10 Февруари 2011 | 14:30

Ако приемем, че кризата е приключила и световната икономика продължи да се възстановява, то тази тенденция няма как да отмине и България. Изниква въпросът какво да правим, ако кризата отминава?

1. Потърсете си нова работа

Ако досега сте търпели работата си, само защото сте били притиснати до стената и сте се страхували да не останете без доход, то търсенето на нова работа с по-добро заплащане е идеален момент в случай, че кризата е в историята.

Възстановяването на икономиката първо се усеща на пазара на труда със засилване на наемането на нова работна сила, особено в секторите, които са били сред най-засегнатите.

Най-силно ще се усети тенденцията на раздвижване в най-засегнатите отрасли, сред които са финансовия сектор и строителството.

Разбира се, много е възможно, ако възстановяването е в ранен етап, работодателите все още да използват несигурността и да не предлагат много по-високи от средните за сектора заплати. И все пак, ако имате работа, от която не сте доволни, нищо не ви пречи да си търсете по-добри условия.

2. Можете отново да разхлабите бюджетната примка

Кризата най-вероятно ви е накарала да стесните разходите си до минимум. Вече можете да мислите за покупки, които са ви били необходими, но сте отлагали поради несигурността на работата си.

Дори и работата ви да не е съвсем сигурна, най-вероятно ще можете по-лесно да си намерите нова. Разбира се, всичко трябва да е умерено и да не се впускате в излишни и ненужни покупки.

3. Можете да започнете да мислите за кредити и по-големи покупки

Постепенно започва да се приближава моментът, в който да започнете да мислите за закупуването на имот, ако не разполагате с такъв.

Освен, че цените на имотите значително се понижиха след кризата, банките също започнаха да отпускат кредити при по-добри условия. Лихвите по кредитите се върнаха на нива изключително близки до предкризисните.

4. Инвестиции

Освен в недвижим имот можете да помислите и за друга форма на инвестиция, като на борсата, например. Традиционно фондовите пазари изпреварват с между 6 и 8 месеца представянето на икономиката. Тоест, ако залагате на възстановяване на икономиката, то инвестициите на борсата би следвало да се направят в един по-ранен етап.

Раздвижването на пазара и ръстът на индексите през последните седмици, пък сочат, промяната на сентимента сред инвеститорите и може би време за връщане на спестяванията (или част от тях) към борсата.

5. Променете толерантността си към риск

В моменти на криза е добре толерантността към риск да е относително малка и обратното. В моменти на възстановяване тя трябва леко да се повишава и да става все по-голяма в моменти на експанзия.

Все пак, не бива да се забравя, че без риск няма награда.

Коментар

• А в някои години по актуален беше Бурканбанк, а там нямаше лихви

Коментар

няма уважаващ себе си инвеститор, който 30-40 години като кон с капаци да купува само акции и да не се съобразява с върховете и дъната и да не се стреми да извлича от тях максимума. на БФБ на практика къси продажби не съществуват. това превръща депозита в разумния инструмент за печелене (съхранение на стойността) по време на низходящи движения.
                          при вашите примери, инвестиращия в акции винаги побеждава депозитара, но с малко. толкова малко, че изобщо не си заслужава загубеното време и нерви.
                          При моя пример всичките натрупани дялове на софикс се обръщат в кеш към софикс 398 началото на февруари. На софикс 500 сумата би била 21 600 лева. На софикс 600 26000 лева. А на софикс 1000 43300лева. Така че тази ниска доходност - пак по-висока от депозита се получава след като едва е започнал поредния възходящ тренд.

Коментар

• А през този период нямаше ли фалити на банки. И на депозантите , които имаха левови влогове им изплатиза след 2 години едни обезценени пари

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнение
                              В допълнение на написаното от моя приятел споменЪ ще кажа, че при сметката направена от равновесие дори софикс да е с преднина пред депозитите риска да си в акции е в пъти по-голям, а лихвата е гарантирана
                              Ако дефинираме риска като отклонение на фактическия резултат от очаквания, то акциите, особено пък българските акции са много много по-рискови от депозита.

но хубавото е че риска е и в двете посоки. Както надолу човек може да загуби много повече отколкото си мисли, така и нагоре може да спечели много повече отколкото рационално може да допусне. 2001 никой не е очаквал че 2007 г. софикс ще е 2000. Поне никой реалист.

Коментар

Примера е отличен. Подобни примери в по сложна форма има в много учебници по инвестиции. И винаги за срок от 20-30-40години печеливши са акциите. Мастерчето да не е млада пенсия- те много харесват депозитите
                                няма уважаващ себе си инвеститор, който 30-40 години като кон с капаци да купува само акции и да не се съобразява с върховете и дъната и да не се стреми да извлича от тях максимума. на БФБ на практика къси продажби не съществуват. това превръща депозита в разумния инструмент за печелене (съхранение на стойността) по време на низходящи движения.
                                при вашите примери, инвестиращия в акции винаги побеждава депозитара, но с малко. толкова малко, че изобщо не си заслужава загубеното време и нерви.

Коментар

Working...
                                X