Първоначално изпратено от споменЪ
Разгледай мнение
Аз лично отдавна искам да направя един социален екперимент. Търся доброволец, щото аз не ставам - ще се издам и ще ме усетят. Идеята е да се изтъпани един човек и да направи "страшни разкрития" за изключително зловещ заговор, в който са набутани всички държавни институции, европейски институции, международни организации, и последните 4 правителства. Ама като казвам "зловещ" имам предвид наистина зловещ. Трябва да е нещо толкова гнусно, отблъскващо, противно на всяко човешко чувство, че опитите на д-р Менгеле да изглеждат като детска игра. И едновременно с това трябва да е толкова логичен и правдоподобен, в съответствие с българския манталитет, че да не събудим подозрения. Бас държа, че мнозинството от българския народ ще повярва, "разкрилият заговора" ще бъде обявен за герой и доблестен гражданин, ще има подписки в негова защита и тълпата ще го носи на ръце.
По принцип съм против плювните в стил "няма такава държава", но за случая съм убеден, че наистина "няма такава държава освен България", в която такъв хипотетичен експеримент да успее.
Коментар