Първоначално изпратено от needtoknowmore
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от vanio tanov Разгледай мнениеfantasy_gt,
Оценките в огледалото за обратно виждане, обикновено водят до катастрофа
Промяна в ПИБ определено има. Най-малкото правят срещи с миноритарите вече. Така че, вместо да си ги бистрим тук, винаги може да се отиде и на място да се попита мениджмънта. Аз не съм ходил още, но на някоя от следващите ще направя всичко възможно да отида.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнениеСкелети има в доста гардероби, но тук парите поне са при свързани лица,
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеLast edited by andy2000; 26.08.2016, 14:33.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение...Скелети има в доста гардероби, но тук парите поне са при свързани лица, а не като при някои други, с майки от близко и далече, раздадени срещу дарения на кой ли не.
По дефиниция е срещу всички правила, да са струпани парите в свързани лица ... А ти не само, че приемаш за скелетите в гардероба, ами и изпитваш някакво облекчение, че са в свързани лицаТова някакъв извратен Стокхолмски синдром ли е? После що западен инвеститор не иска да влезе на БФБ ...
Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
� -
fantasy_gt,
Оценките в огледалото за обратно виждане, обикновено водят до катастрофа
Промяна в ПИБ определено има. Най-малкото правят срещи с миноритарите вече. Така че, вместо да си ги бистрим тук, винаги може да се отиде и на място да се попита мениджмънта. Аз не съм ходил още, но на някоя от следващите ще направя всичко възможно да отида.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение.....Скелети има в доста гардероби, но тук парите поне са при свързани лица,.....
Коментар
� -
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеРазмерът има значение, така е. Говорихме обаче за абсолютни обзеценки и само това съм коментирал. Сравнения с други банки отнемат повече сметки и думи, които едва ли някой тук ще прочете. Иначе, и ОББ, и Райфа в определен период са били по-големи от тях, но съвсем не и 4-6 пъти, колкото е разликата в обезценките.
ПИБ е "вкарала в норма" нещо само за периода, в който имаше държавна помощ и постоянен надзор. Ето това "се направи последните 2 години".
Един ден, когато надзорът си тръгне, имаш ли предположения какво ще прави мениджмънта? Аз не. Съвсем логично е когато оценяваш колко ще струва нещо в бъдеще, да погледнеш миналото му. Е, какво виждаш там?
Стига вече, че на някой модератор ще му хрумне да изтрие всичко, ей-така, за всеки случай.
Коментар
� -
Не е ли по-важно, че сега ги спазва вече? Да, ок в някакъв минал период са били по-разюздени, но явно всичко е вкарано в норми вече. Нали оценяваме акцията и състоянието на компанията в момента и в бъдещия момент. Не на база какво е било преди. Доста неща се направиха последните 2 години, не ги омаловажавай. А и все пак нека отбележим и че ПИБ расте с времето. По-ниските обезценки преди може да се дължат и в известна степен на това, че са били по-малки като банка.
ПИБ е "вкарала в норма" нещо само за периода, в който имаше държавна помощ и постоянен надзор. Ето това "се направи последните 2 години".
Един ден, когато надзорът си тръгне, имаш ли предположения какво ще прави мениджмънта? Аз не. Съвсем логично е когато оценяваш колко ще струва нещо в бъдеще, да погледнеш миналото му. Е, какво виждаш там?
Стига вече, че на някой модератор ще му хрумне да изтрие всичко, ей-така, за всеки случай.
Коментар
� -
Не е ли по-важно, че сега ги спазва вече? Да, ок в някакъв минал период са били по-разюздени, но явно всичко е вкарано в норми вече. Нали оценяваме акцията и състоянието на компанията в момента и в бъдещия момент. Не на база какво е било преди. Доста неща се направиха последните 2 години, не ги омаловажавай. А и все пак нека отбележим и че ПИБ расте с времето. По-ниските обезценки преди може да се дължат и в известна степен на това, че са били по-малки като банка.Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
� -
fantasy_gt,
Не е ли по-важно, че сега ги спазва вече? Да, ок в някакъв минал период са били по-разюздени, но явно всичко е вкарано в норми вече. Нали оценяваме акцията и състоянието на компанията в момента и в бъдещия момент. Не на база какво е било преди. Доста неща се направиха последните 2 години, не ги омаловажавай. А и все пак нека отбележим и че ПИБ расте с времето. По-ниските обезценки преди може да се дължат и в известна степен на това, че са били по-малки като банка.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от vanio tanov Разгледай мнениеГовориш наизуст без да гледаш отчетите и да мислиш малко по-обективно. От 2012 г. до сега ПИБ са направили обезценки за 700 млн. лв. Това не мислиш ли, че означава само едно - спазване на предписанията на БНБ? Ако вярваш на Бивол, според тях в банката няма и един кредит, който да се изплаща. А как ли тогава съществува и върна държавните пари? Ако имаше някаква истина в глупостите им за ПИБ щеше да е по-добре, след като вече веднъж ги е взела тия 1,2 млрд. лв. да измисли претекст, с който да не ги връща, а да удължи времето с още 2-3-5 години.
Естествено, не препоръчвам каквото и да било. Притежавам акции, но предпочитам фактите пред запалянковските подвиквания.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Blackhat Разгледай мнениеДа прав си ..за КТБту само лошо се пишеше ,а акциите се търгуваха по 80 кинта и ги помпеше здраво (явно вземаше кредити от банката да си подържа акциите ) ,дано и тука видим подобно поведение
Имам от тея ,продавам на 5 кинта ,ташака пълен
имам акции...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от derk Разгледай мнение"Тук имам няколко изтрити коментара. По същество в тях изразих личното си мнение за банката. Това беше преди време. Сега, след резултатите от стрес-теста не съм изненадан. Дори резултатите се припокриват почти напълно с очакванията ми. Връщам се назад във времето, когато Дянков премахна нивото на класификация на един документ, който предвиждаше 1 200 000 000 лева за подкрепа на банковата система, написан през 2008 година. Тази подкрепа тогава беше насочена към една банка. Малко по-късно БНБ издаде предписания за увеличаване на капитала на две български банки. Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение."
Този коментар не ми е изтрит, но тук имам изтрито едно изречение. Изтриването на това изречение (в него не се съдържа никаква конкретика, но разкрива начина на управление на страната) променя досегашното ми мнение за Инвестор. Явно и те са зависими.
Приеми следното нещо - ако пишеш тук трябва да е само Убаво или нищо като за ....
Коментар
�
Коментар