IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Те и печалбите на българските банки са много добри през последните години, но какво от това ! Дребните акционери по никакъв начин не го усещат ! Преди повече от три години си купих акции на няколко европейски банки и всички са с удвоени цени, че и отгоре ! А да не говорим и какви добри дивиденти изплащат !
    Нали точно заради такива неравновесия, разминавания във времето и неефективности винаги на БФБ е имало много добри възможности за печалби.

Коментар

• Българските банки,също като българските политици,я лъжци я бандити.Да не говорим,че се премира преди всичко ръководството на банката,какъвто е случая при ПИБ-вижте последното събрание.Логично беше както в някой държави да има данък върху свръхпечалбата на банките.Защо,ами кой ще пострада,май никой,само някой много богати банкери.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
        В Испания и Италия банките са двигател на дълго чакан възход на акциите

https://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...od-na-aktsiite

Те и печалбите на българските банки са много добри през последните години, но какво от това ! Дребните акционери по никакъв начин не го усещат ! Преди повече от три години си купих акции на няколко европейски банки и всички са с удвоени цени, че и отгоре ! А да не говорим и какви добри дивиденти изплащат !

Коментар

• В Испания и Италия банките са двигател на дълго чакан възход на акциите

https://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...od-na-aktsiite

Коментар

• Първоначално изпратено от CurtisJackson50 Разгледай мнение
            С оглед със случавщото се по площадите няма шанс да има развръка скоро тук.
            А не мислиш ли, че е точно обратното! Олигарсите ще се стреснат, че няма кой да им помага вече и ще се засилят през изхода!

Коментар

• За мен е най-логично да са италианци. Просто борбата за първото място е ожесточена.

Коментар

• Никой няма да купи баМка толкова тясно свързана с властта в държава като БълХария. Политическата несигурност и усещането за "корупция" е сериозна пречка за всеки голям и сериозен инвеститор. Няма да дойдат американци, германци или французи. Таванът на интереса е КГБ Австрийци или гърци.

Коментар

• С оглед със случавщото се по площадите няма шанс да има развръка скоро тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от p

Това се чака вече близо 20 години.
                    Чак пък 20?! Даже 10 няма от туита на Каролев. Но истински сериозно, бих казал от последните 2, поне за мен. А и сега имаме еврозоната, която е допълнителна мотивация както за продавача, така и за купувача. Само че голяма банка в БГ да прави придобиване сега, когато си има достатъчно главоболия да приведе системите си в готовност за еврото е доста нереалистично. Всички са полудели в момента. Моята прогноза е, или поне надежда....и залог, че ще има обявена сделка до година-година и половина.

Коментар

• Тука след отчета, на 10 лв. изглежда евтино.

Коментар

• Първоначално изпратено от p Разгледай мнение
                        Какво стана тук?....
                        Интересно ми е как точно наруших добрия тон? Може и на лично.

Коментар

• Какво стана тук?....
                          Last edited by RUBLA; 29.10.2025, 19:59. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

• Дъртия от алеко чете тука и се смее! На бас, че ще ми изтрият поста!

Коментар

• Според мен това ще са акциите на ББР. Някой , които разпореди държавата да ги купи на 5 лв. при пазарна 2,5 лв. НЕ ИСКА печалбата да отиде при Държавата. По този начин държавата ще е поне на "0" за да няма проблеми, а няКОЙ ще прибере печалбата. Тук никога не се е мислело за дребните акционери, а БФБ е много малка за да може да окаже съществено влияние на цената, без "знанието и съгласието" на властта.

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение

Дали са техните акции, дали са от тези на ББР или на мажовците, при всички случаи е нещо договорено. Едва ли са толкова наивни, за да смятат, че ще изкупят 1/3 от ФФ.
                                Въпрос на цена е колко ще изкупят от ФФ. Не знам дали фондацията или държавата би продала на тези цени. А бате Бойко каза, че парите ще се върнат с лихвите - не знам EURIBOR ли имаше предвид или ОЛП.

Коментар

Working...
                                X