Чух, че Пощенска банка щяла да придобива ПИБ - било сигурна информация. Има ли нещо такова, или са само спекулации?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от johndaniels Разгледай мнениеТакаа, вече съм спокоен, щом Груйката налази темата значи чакаме 10+, дано стане по бързо. Отивам да си сипя един скоч.
От друга страна съгласен съм ,че налазването на Груйчето може да е булиш за акцията,но само краткосрочно !Все пак не може само да пада.Ай ,че буквам в Горна Оряховица уикенда една екскурзиика в топ 6 звезден хотелLast edited by danetha; 04.11.2024, 21:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от balkandjia Разгледай мнениеКолега, имам спомен за теб от преди много години, че си интелигентен и правиш много смислени коментари. Можеш ли да споделиш мнение и за други компании, върху които имаш наблюдения.The weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Съгласен съм че не трябва да се захласваме! Нито пък защитавам мажовците, които са доказано едни от най-гнилите на БФБ, донесли огромни капиталови загуби на акционерите си (листването мисля беше при 10,70 лв. през далечната 2007 г.) и нераздали и 1 ст. дивидент!
Но! В случая трябва да бъдем обективни. Казваш "Тия взеха пари от банката" , сякаш са ги прибрали в джоба си директно от касите и не са дали нищо насреща. Здравко! Ами нали банката получава собствеността върху сградата. Звучиш ми като да завиждаш на хората с имущество продадено на пазарна цена и прибрали кеш. По комунистически несправедливо ми звучи
Относно инвестицията ми тук. Да, много време си я мъкна. Прибрал съм някакви печалби, но и твърде дълго ми задържа капитала.. изтървах много по добри алтернативи за него. Това е положението, на капиталовите пазари е така. Стискам, допълвам при спадове и се надявам, че развръзката и възнаграждението за мъките е близо. Гледаме мача!
Успех и на твоите мачове
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Ама и ти не ми звучиш съвсем капиталистически ! Каква е целта на един инвеститор да притежава акции някъде, едва ли е с благотворителна цел нали така ! Когато инвестираме разчитаме на капиталова печалба, дивидент или и двете ! Във Фибанк и в ЦКБ от години няма нито едното, нито другото, от време на време само някой туит или статия предизвикват движения ! Ясно, че имаш акции тук, ама хайде да не се захласваме по две провалени борсови компании !
Но! В случая трябва да бъдем обективни. Казваш "Тия взеха пари от банката" , сякаш са ги прибрали в джоба си директно от касите и не са дали нищо насреща. Здравко! Ами нали банката получава собствеността върху сградата. Звучиш ми като да завиждаш на хората с имущество продадено на пазарна цена и прибрали кеш. По комунистически несправедливо ми звучи
Относно инвестицията ми тук. Да, много време си я мъкна. Прибрал съм някакви печалби, но и твърде дълго ми задържа капитала.. изтървах много по добри алтернативи за него. Това е положението, на капиталовите пазари е така. Стискам, допълвам при спадове и се надявам, че развръзката и възнаграждението за мъките е близо. Гледаме мача!
Успех и на твоите мачове
- 6 Харесвания
Коментар
-
Малко комунистически ми звучиш ама здраве да е
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
Резултатите са наистина доста добри въпреки one-offа от 44 млн. лева загуба от операции с дългови инструменти в оперативните приходи през 2Q 2024.
Има доста добър ръст в кредитния портфейл, лихвения приход и приходите от такси и комисионни. Много е разумна и политиката с провизирането. Точно така се прави. При растящ сектор и на върха бизнес цикъла. Така банката ще бъде много по-подготвена при настъпването на една икономическа рецесия.
Сделката със сградата също е ок, защото според мен е на цени, които са под пазара. Отделно се подобрява, макари малко капиталовата адекватност и се оптимизират оперативните разходи.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнениеКак е възможно това в една европейска държава?
И в БГ няма нищо европейско,освен че сме член на ЕС.
Аз предлагам държавата клоака сериозно да се замисли да сеят масово банани по полята,вместо зърнени култури.Ще е в унисон хем с държавата ,хем с населениетоLast edited by mibova; 31.10.2024, 11:38.
- 1 like
Коментар
-
Малко комунистически ми звучиш ама здраве да еLast edited by top; 31.10.2024, 13:15.
- 1 like
Коментар
-
Е така де, а дребните акционери да духат супата нали !
- 2 Харесвания
Коментар
-
Здравче, ако имаш и ти подобна сграда, предполагам и на теб някой ще даде 80 млн. за да му прехвърлиш собствеността й
- 1 like
Коментар
-
Така, така, сложиха в джоба 80 милиона, а за дивидент няма ! Молете се банката да се продаде, защото скелетите в гардероба май нямат край ! От години все ги чистят и все неизчистени стоят !Last edited by mibova; 30.10.2024, 22:28.
Коментар
-
Така, така, сложиха в джоба 80 милиона, а за дивидент няма ! Молете се банката да се продаде, защото скелетите в гардероба май нямат край ! От години все ги чистят и все неизчистени стоят !Last edited by mibova; 30.10.2024, 22:27.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от oil_coil Разгледай мнение
Лесно се смята.
0Last edited by mibova; 30.10.2024, 22:27.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар