IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

Ивайло да не го гони шизофрения...
    по 1 милион евро фиксирано възнаграждение за 2025г. на
    трима от членовете на надзорния съвет на Банката, а именно .......

поне ги намалиха без акции
    Не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
      Днес търговския регистър актуализирана покана за РОСА и ново предложение от Мутафчиев.
      Ивайло да не го гони шизофрения...

Коментар

• Днес търговския регистър актуализирана покана за РОСА и ново предложение от Мутафчиев.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
          Ей, Богу. Всички все още сте много емоционални при положение, че реално тук няма нищо ново вече над 10 години.

1. Компанията се развива добре;
          2. Дивидентът е мираж;
          3. Както винаги има слухове за продажба на банката;
          4. Банката уж е източена и фалира, а тя продължава да расте. Това малоумие го слушам вече от години;
          5. Миноритарите сме бесни.

Буквално тези 5 неща ги въртим вече над 10 години. Научете се да приемате обективната реалност и на тази база да взимате рационални инвестиционни решения. Малко по-надолу ви обясних логиката, на която почива моето решение за инвестиция тук.
          Т.е. от десет години не се е налагало да бъде спасявана банката с пари на данъкоплатците. Явно това е критерия за "Компанията се развива добре" и за такива постижения се дават тлъсти награди "за цялостно творчество".

Коментар

• На 100% за себе си съм сигурен, че банката се подготвя за смяна на собствеността. Последните събития са поредното доказателство. Капитал също са сериозна медия и не биха си позволили да го напишат без да имат сериозен източник в тази насока. Като се има предвид, че банката се развива добре и резултатите й се подобряват, цената на бъдещото й придобиване само ще расте, така че дългосрочните тук няма от какво да се опасяваме.

Коментар

Аз къде съм казал, че има такава забрана? Аз казвам, че чрез всякакви безумни регулации, като AQR-и, MREL и тн на родните банки де факто им се казва от регулатора, че всяко едно плащане на дивиденти ще им бъде много скъпо. А, в същото време Европейските банки у нас си плащат дивиденти.

Леко е нечестно, но отново ще кажа такава е реалността, в която живеем.
              Колец, как точно 20 млн. Лв. За дивидент ще преобърнат колата?

Коментар

... А, в същото време Европейските банки у нас си плащат дивиденти.
                ....
                БАКБ не е "европейска банка", но две години поред си даде дивидент. Тази година прекъснаха, като дадоха обяснение през акционерите на ОСА защо, и се надяваме от догодина пак да си продължат с раздаването.

Коментар

Толкова глупости не бях чел от доста време. Какво точене при положение, че вече няколко години сме в Банковия съюз? Да допуснем, че родните регулатори са пробити (Което не е така) и Европейските ли регулатори са пробити? Тук вече явно говорим за някаква глобална конспирация.

За мен, като акционер важното е, че банката се развива добре. Дивидент отдавна е ясно, че ЕЦБ и БНБ няма да ни дадат, за да се поддържат по-високи нива на ликвидност, капитал и всякакви нови регулаторни щуротии, които непрекъснато измислят и поради тази причина просто се надявам на продажба в някой бъдещ момент.
                  Това ако не е лъжа и манипулация не знам какво е !

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Коментара ми беше на лъжата ти, че има забрана за разпределяне на дивиденти !
                    Аз къде съм казал, че има такава забрана? Аз казвам, че чрез всякакви безумни регулации, като AQR-и, MREL и тн на родните банки де факто им се казва от регулатора, че всяко едно плащане на дивиденти ще им бъде много скъпо. А, в същото време Европейските банки у нас си плащат дивиденти.

Леко е нечестно, но отново ще кажа такава е реалността, в която живеем.
                    The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

Я, тогава дай един коментар, как ще покриваш MREL и в същото време ще плащаш дивидент? Както ти обясних това са две взаимноизключващи се действия особено в контекста на растяща банка.
                      Коментара ми беше на лъжата ти, че има забрана за разпределяне на дивиденти !

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Така де, ако не знаеш по добре да не коментираш !
                        Я, тогава дай един коментар, как ще покриваш MREL и в същото време ще плащаш дивидент? Както ти обясних това са две взаимноизключващи се действия особено в контекста на растяща банка.

Коментар

• Ей, Богу. Всички все още сте много емоционални при положение, че реално тук няма нищо ново вече над 10 години.

1. Компанията се развива добре;
                          2. Дивидентът е мираж;
                          3. Както винаги има слухове за продажба на банката;
                          4. Банката уж е източена и фалира, а тя продължава да расте. Това малоумие го слушам вече от години;
                          5. Миноритарите сме бесни.

Буквално тези 5 неща ги въртим вече над 10 години. Научете се да приемате обективната реалност и на тази база да взимате рационални инвестиционни решения. Малко по-надолу ви обясних логиката, на която почива моето решение за инвестиция тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

Момче, стана ясно че работиш в ПИБ и говориш врели-некипели..
                            Де тоз късмет, но за съжаление не.

Коментар

Много знаем аз и ти какво се случва на ниво регулатор. Какъв дивидент при положение, че трябва да се покрива примерно MREL. Не може да се принизяват дискусиите на тема банково дело на ниво селска бакалия. Темата далече не е толкова лесна.
                              Така де, ако не знаеш по добре да не коментираш !

Коментар

Толкова глупости не бях чел от доста време. Какво точене при положение, че вече няколко години сме в Банковия съюз? Да допуснем, че родните регулатори са пробити (Което не е така) и Европейските ли регулатори са пробити? Тук вече явно говорим за някаква глобална конспирация.

За мен, като акционер важното е, че банката се развива добре. Дивидент отдавна е ясно, че ЕЦБ и БНБ няма да ни дадат, за да се поддържат по-високи нива на ликвидност, капитал и всякакви нови регулаторни щуротии, които непрекъснато измислят и поради тази причина просто се надявам на продажба в някой бъдещ момент.
                                Момче, стана ясно че работиш в ПИБ и говориш врели-некипели. Миноритарните акционери тук не са виждали дивидент, а банката е от 18 години на БФБ. ИПО-то беше на 10,70 лева, като няколко ПФ имат от тогова...Тези директори може да са заслужили пред мажовците, но за нас дребните работа за 2 стотинки не са свършили.

Също да ти напомня, че ние данъкоплатците 3 пъти спасяваме тази банка.

Колегите долу добре са казали, цената расте тук само защото се очаква да бъдат сменени мажовците! Иначе положението щеше да е като при Хим-а, да стърже дъното акцията.

Коментар

Working...
                                X