IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

само се чудя защо продължаваш да ни занимаваш с мизерията...
    чети си договорите преди да подписваш - има смисъл.

от ред и половина става ясно, че 7.50 на месец за сметка ти е много и че нямаш 90кинта кеш в джоба, а ти се свиди да изтеглиш от банкомата пред банката 90лв от другата банка... мъка
    Не е 7,50, някъде към 3,80 е, от лятото на 23-та година ми е сметката.
    Шефът на Хайнекен е пътувал с трамвай, ама как да го знаеш, като всичко ти е дарено...
    Last edited by Bailor; 06.02.2025, 21:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

Регламент (ЕС) № 596/2014 и ДЕЛЕГИРАН РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/522

Освен КФН и БФБ има грижата да следи за разните мушенгии и може да санкционира. ИП също трябва да сигнализират
      Абе то при нас институции да искаш, пък накрая едни 60 млн. изтеглени на каса и никой нищо не разбра !

п.п. Цитираните суми не са от тази банка де !

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Еми точно защото не съм първолак, знам че КФН може да го изгърби яко. Днес защо не прави сделки, а?
        Аз съм имал такъв случай, на цъкач насреща и след третата сделка казах на моя брокер, че ще пиша сигнал до КФН за манипулация.. те звъннаха на неговия брокер да му кажат и онзи се кротна набързо. Юристите им бяха потвърдили, че КФН напълно основателно може да приеме тези сделки за манипулация.. разходите по тях са твърде големи и ги правят икономически нелогични!
        Регламент (ЕС) № 596/2014 и ДЕЛЕГИРАН РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/522

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА МАНИПУЛАТИВНО ПОВЕДЕНИЕ ВЪВ ВРЪЗКА С ПОДАВАНЕТО НА НЕВЕРНИ ИЛИ ПОДВЕЖДАЩИ СИГНАЛИ И С ОПРЕДЕЛЯНЕТО НА ЦЕНИ (РАЗДЕЛ А ОТ ПРИЛОЖЕНИЕ I КЪМ РЕГЛАМЕНТ (ЕС) № 596/2014)
        .....
        в) издаване на малки нареждания за търговия с цел да се установи равнището на скрити нареждания, и по-специално да се оцени какво се съдържа в непрозрачна платформа — тази практика обикновено е известна като „леки поръчки“ (ping orders);
        г) изпълняване на нареждания за търговия или поредица от нареждания за търговия с цел да се разкрият нареждания на други участници и след това да се издаде нареждане за търговия, с което се използва получената информация — тази практика обикновено е известна като „фишинг“ (phishing)
        Освен КФН и БФБ има грижата да следи за разните мушенгии и може да санкционира. ИП също трябва да сигнализират

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

Сякаш си първолак на пазара ,та се ежиш.
          Знаеш ,че нищо не могат да им направят - просто няма основание на което да се позоват.

Тия дето ги правят сделките са инвест.посредници или фондове ,които търгуват с чужди пари и не им пука и казват ,че го правят да видят насрещната страна,макар ,че обикновено имат вътрешна информяция за това....
          Еми точно защото не съм първолак, знам че КФН може да го изгърби яко. Днес защо не прави сделки, а?
          Аз съм имал такъв случай, на цъкач насреща и след третата сделка казах на моя брокер, че ще пиша сигнал до КФН за манипулация.. те звъннаха на неговия брокер да му кажат и онзи се кротна набързо. Юристите им бяха потвърдили, че КФН напълно основателно може да приеме тези сделки за манипулация.. разходите по тях са твърде големи и ги правят икономически нелогични!

Коментар

• Таргета са хората, клиенти на банката, които биха разцъкали някоя и друга акция за спорта и от любопитство. С малки суми и просто, защото го виждат като опция в приложението. Като се има предвид и традиционната мнителност на българина към инвестиции, особено през чуждестранни брокери, си мисля, че това би имало доста положителен финансов резултат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
              Тия са страшни боклуци, начислили ми 90лв. по сметка, която не ползвам, а и не приемат плащане с карта! НИКОГА ПОВЕЧЕ ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА!!!
              само се чудя защо продължаваш да ни занимаваш с мизерията...
              чети си договорите преди да подписваш - има смисъл.

от ред и половина става ясно, че 7.50 на месец за сметка ти е много и че нямаш 90кинта кеш в джоба, а ти се свиди да изтеглиш от банкомата пред банката 90лв от другата банка... мъка
              Last edited by bertram; 06.02.2025, 15:55.
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Колега, кое им е приличното? Убийствени са! Те не са за нас простосмъртните тези тарифи! Само едно леко сравнение ще покажа, дано някой от банката го чете форума и да каже на когото трябва.

Ефокс БФБ
                0,3% минимум 4лв
                Тук
                0,8% минимум 5лв при сделка до 20 000лв, 0,6% при сделка над 20 000лв, ама всички знаем колко сделки са над 20к

Ефокс Ксетра
                0,05% минимум 4Евро
                Тук
                0,5% минимум 30Евро

Изобщо няма да слагам Карол и Елана
                Има и такса от 0.1% годишно върху цялата сума на акаунта. И ОББ скоро сложиха такава. То даже Revolut, дето не се слави като борсов посредник и акциите са между другото, има по-изгодни условия.

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение

Заеби ги. След три години ще ги сторнират. Просто не ги ползвай през този период. Това се отнася за всички банки.
                  НЯкой виждал ли е колко подобни приходи има банката, които никога няма да си събере?
                  Не бих дал такъв мечешки съвет на никой. За доста по-малки задължение длъжниците са дават на ЧСИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от mgmihaylov Разгледай мнение
                    Да,смятам,че таксите и комисионните са прилични.
                    Колега, кое им е приличното? Убийствени са! Те не са за нас простосмъртните тези тарифи! Само едно леко сравнение ще покажа, дано някой от банката го чете форума и да каже на когото трябва.

Ефокс БФБ
                    0,3% минимум 4лв
                    Тук
                    0,8% минимум 5лв при сделка до 20 000лв, 0,6% при сделка над 20 000лв, ама всички знаем колко сделки са над 20к

Ефокс Ксетра
                    0,05% минимум 4Евро
                    Тук
                    0,5% минимум 30Евро

Изобщо няма да слагам Карол и Елана

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Ако този цъкач с по 1-2 бройки ми е насрещна страна, веднага ще му пусна сигнал до КФН. Разбира се че това е манипулация, няма икономическа логика в тези сделки. Да му тряснат една глоба и да му дойде акъла!
                      Сякаш си първолак на пазара ,та се ежиш.
                      Знаеш ,че нищо не могат да им направят - просто няма основание на което да се позоват.

Тия дето ги правят сделките са инвест.посредници или фондове ,които търгуват с чужди пари и не им пука и казват ,че го правят да видят насрещната страна,макар ,че обикновено имат вътрешна информяция за това.
                      Ние индивидуалните в повечето случаи въртим собствени средства или такива взети при лихва и отчитаме и дребните стойности.

Мен повече ме яд ,когато някой уж милионер издребнява в малък аукцион и те врътне да купиш или продадеш 1-2-5 бр. и те набутва с комисионна по голяма от стойността на сделката,а уж е голямата работа на БФБ .

Според мен има начин да се спрат подобни случаи,като се предложат и приемат промени в правилмика на БФБ за търговия - да няма сделки под 100-200 лв,или да са уредени с някакви екстра изключения - примерно при закриване на портфейл при наследство ,спиране от търговия и подобни.

За съжаление БФБ и посредниците нямат интерес от това ,защото си вземат комисионните.

Коментар

Тия са страшни боклуци, начислили ми 90лв. по сметка, която не ползвам, а и не приемат плащане с карта! НИКОГА ПОВЕЧЕ ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА!!!
                        Заеби ги. След три години ще ги сторнират. Просто не ги ползвай през този период. Това се отнася за всички банки.
                        НЯкой виждал ли е колко подобни приходи има банката, които никога няма да си събере?

Коментар

Защо не си закриваш сметки, които не ползваш? Всички банки начисляват такси без значение дали ползваш сметката или не.

Коментар

• Тия са страшни боклуци, начислили ми 90лв. по сметка, която не ползвам, а и не приемат плащане с карта! НИКОГА ПОВЕЧЕ ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

имате ли информация за таксите и комисионните, понеже не съм клиент на банката?
                              https://fibank.bg/web/files/document...les/Tariff.pdf

Раздел VIII. ФИНАНСОВИ ИНСТРУМЕНТИ

Коментар

• Да,смятам,че таксите и комисионните са прилични.

Коментар

Working...
                                X