Първоначално изпратено от mgmihaylov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Цитирам tony1975
Иначе да похваля ПИБ:
"С новата услуга „Инвестиции“ в мобилното приложение на Fibank на клиентите се предоставя директен достъп до финансови инструменти както на Българската фондова борса (БФБ), така и на международни пазари в Европа и САЩ."
Да така е.Аз бих похвалил и конкретно Елена и всички работещи с нея в тази насока.
Стига се пак до един и същ извод,според мен потенциала за развитие на дадено дружество в случая,дружество търгуващо се на Б.Ф.Б. зависи от хората работещи в него.
Коментар
-
Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнениеТрябва да има сериозна глоба за тия с по една бройка. Това е опит за манипулиране на пазара според мен.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнениеТрябва да има сериозна глоба за тия с по една бройка. Това е опит за манипулиране на пазара според мен.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mortagon Разгледай мнение
не е лесно
ама, четете си актуалните материали преди да пишете ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнениеРъководството на т.нар. банка трябва да отговори защо никога не са си купили и една акция на бамката к милиона, който получават на година от държавната помощ?!
ама, четете си актуалните материали преди да пишете ...Last edited by mibova; 05.02.2025, 17:44.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fibank.bg05.02.25 Fibank предлага търговия с акции през мобилното си приложение
Fibank (Първа инвестиционна банка) пише нова страница в банковата история, въвеждайки търговията с акции и финансови инструменти в мобилното си приложение.
За първи път българските потребители могат само със своето банково приложение да търгуват с акции и други финансови инструменти – бързо, лесно, удобно и сигурно, независимо къде се намират.
С новата услуга „Инвестиции“ в мобилното приложение на Fibank на клиентите се предоставя директен достъп до финансови инструменти както на Българската фондова борса (БФБ), така и на международни пазари в Европа и САЩ.
През мобилното приложение My Fibank клиентите на банката имат достъп до следните функционалности:- покупка и продажба на акции и ETFs;
- управление на инвестиционно портфолио;
- проследяване на статус на поръчки;
- достъп до извлечения и отчети;
- обозначаване на „предпочитани“ акции и известие за промяна в цените им;
- информация за цените на финансовите инструменти в графики, последни цени и други.
Новото меню „Инвестиции“ има персонален изглед, в зависимост от структурата на притежаваните финансови инструменти от клиента. Графично разпределението на портфейла е по: финансови активи – налична сума за инвестиране; инвестирана сума в: акции, ETFs, облигации.
Клиентите имат на разположение отделна страница за управление към всяка група финансови инструменти. Благодарение на богатата графична информация, потребителите могат лесно да се информират по удобен и интуитивен начин за всички детайли относно финансовите си инструменти.
Пълната гама от възможности на новото меню „Инвестиции“ е достъпна за клиенти с активни права за банкиране.
По този начин, още в началото на 2025 г., Fibank дава заявка, че и през тази година ще бъде двигател на технологичния напредък в банковия сектор в България.
Last edited by inteIIect; 05.02.2025, 11:36.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение
Същественото от отчета според мен, освен че всички основни показатели вървят нагоре:
"Към 31 декември 2024 г. брутната сума на просрочените вземания от клиенти, измерени като
експозиции с просрочие над 90 дни, е 482,238 хил. лв. (31 декември 2023: 628,420 хил. лв.).
С цел съпоставимост спрямо официалната дефиниция на съотношението измерващо
необслужваните кредити и аванси (NPL ratio) на Европейския банков орган, Банката оповестява
брутната балансова стойност на надзорната категория Кредити и аванси към 31 декември 2024 г.
в размер на 10,995,149 хил. лв. (31 декември 2023 г.: 9,796,957 хил. лв.)."
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнениеЕто как изглежда на фона на цялата банкова система и публичните пиъри. Годишни данни. Сортирани по печалба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
не знам дали осъзнавате, че вече 15 години банките са в тотален рахат, а от 10 са в изключителна ситуация, каквата е веднъж в живота! И на фона на всичкото това, въпросната "банка", дето нито е първа, нито е инвестиционна, продължава да праска по 200-300 милиона обезки на година и да не дава дивидент! Ми даже буля славовица вече дава дивидент, останаха само трибуквието и тези, дето не дават - как да ти кажа, колко пък да е оптимистична ситуацията, особено когато този невероятен рахат посвърши, щото нали не се очаква, че вечно ще е все така?
Гуце, тука играта е друга. Сеа, въпросът е дали ще я напомпат като резултати, за да може да се оправдае високата цена, която искат. Отделно, там със сигурност има хора, които са против евентуална сделка, защото после нема кой да ги вземе някъде.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
не знам дали осъзнавате, че вече 15 години банките са в тотален рахат, а от 10 са в изключителна ситуация, каквата е веднъж в живота! И на фона на всичкото това, въпросната "банка", дето нито е първа, нито е инвестиционна, продължава да праска по 200-300 милиона обезки на година и да не дава дивидент! Ми даже буля славовица вече дава дивидент, останаха само трибуквието и тези, дето не дават - как да ти кажа, колко пък да е оптимистична ситуацията, особено когато този невероятен рахат посвърши, щото нали не се очаква, че вечно ще е все така?
Коментар
Коментар