IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mgmihaylov Разгледай мнение
    Цитирам tony1975
    Иначе да похваля ПИБ:
    "С новата услуга „Инвестиции“ в мобилното приложение на Fibank на клиентите се предоставя директен достъп до финансови инструменти както на Българската фондова борса (БФБ), така и на международни пазари в Европа и САЩ."
    Да така е.Аз бих похвалил и конкретно Елена и всички работещи с нея в тази насока.
    Стига се пак до един и същ извод,според мен потенциала за развитие на дадено дружество в случая,дружество търгуващо се на Б.Ф.Б. зависи от хората работещи в него.
    имате ли информация за таксите и комисионните, понеже не съм клиент на банката?

Коментар

• Цитирам tony1975
      Иначе да похваля ПИБ:
      "С новата услуга „Инвестиции“ в мобилното приложение на Fibank на клиентите се предоставя директен достъп до финансови инструменти както на Българската фондова борса (БФБ), така и на международни пазари в Европа и САЩ."
      Да така е.Аз бих похвалил и конкретно Елена и всички работещи с нея в тази насока.
      Стига се пак до един и същ извод,според мен потенциала за развитие на дадено дружество в случая,дружество търгуващо се на Б.Ф.Б. зависи от хората работещи в него.

Коментар

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
        Трябва да има сериозна глоба за тия с по една бройка. Това е опит за манипулиране на пазара според мен.
        Ако този цъкач с по 1-2 бройки ми е насрещна страна, веднага ще му пусна сигнал до КФН. Разбира се че това е манипулация, няма икономическа логика в тези сделки. Да му тряснат една глоба и да му дойде акъла!

Коментар

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
          Трябва да има сериозна глоба за тия с по една бройка. Това е опит за манипулиране на пазара според мен.
          Балъков, пардон, Бакалов сигурно си пълни пакет. Гледам вече е взел пет броя в пет сделки. Майтап си правя, за неразбралите!

Коментар

• Трябва да има сериозна глоба за тия с по една бройка. Това е опит за манипулиране на пазара според мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mortagon Разгледай мнение

не е лесно
              ама, четете си актуалните материали преди да пишете ...
              Що бе, кой е купил и кога?

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
                Ръководството на т.нар. банка трябва да отговори защо никога не са си купили и една акция на бамката к милиона, който получават на година от държавната помощ?!
                не е лесно
                ама, четете си актуалните материали преди да пишете ...
                Last edited by mibova; 05.02.2025, 17:44.

Коментар

• Ръководството на т.нар. банка трябва да отговори защо никога не са си купили и една акция на бамката к милиона, който получават на година от държавната помощ?!

Коментар

• Първоначално изпратено от fibank.bg
                    05.02.25 Fibank предлага търговия с акции през мобилното си приложение

Fibank (Първа инвестиционна банка) пише нова страница в банковата история, въвеждайки търговията с акции и финансови инструменти в мобилното си приложение.
                    За първи път българските потребители могат само със своето банково приложение да търгуват с акции и други финансови инструменти – бързо, лесно, удобно и сигурно, независимо къде се намират.
                    С новата услуга „Инвестиции“ в мобилното приложение на Fibank на клиентите се предоставя директен достъп до финансови инструменти както на Българската фондова борса (БФБ), така и на международни пазари в Европа и САЩ.
                    През мобилното приложение My Fibank клиентите на банката имат достъп до следните функционалности:
                    • покупка и продажба на акции и ETFs;
                    • управление на инвестиционно портфолио;
                    • проследяване на статус на поръчки;
                    • достъп до извлечения и отчети;
                    • обозначаване на „предпочитани“ акции и известие за промяна в цените им;
                    • информация за цените на финансовите инструменти в графики, последни цени и други.
                    Надграждането на мобилното приложение предоставя достъп към света на инвестициите и на изцяло начинаещите инвеститори. Дори никога досега да не са търгували с финансови инструменти, клиентите на Първа инвестиционна банка могат да създадат инвестиционен профил и подпишат договор за брокерски услуги изцяло онлайн – единствено с мобилното приложение на банката. За настоящи клиенти, които търгуват с финансови инструменти през офис на ПИБ, е необходимо само да попълнят въпросник и подпишат анекс към съществуващия си договор, като процесът също е изцяло дигитализиран в мобилното приложение My Fibank.
                    Новото меню „Инвестиции“ има персонален изглед, в зависимост от структурата на притежаваните финансови инструменти от клиента. Графично разпределението на портфейла е по: финансови активи – налична сума за инвестиране; инвестирана сума в: акции, ETFs, облигации.
                    Клиентите имат на разположение отделна страница за управление към всяка група финансови инструменти. Благодарение на богатата графична информация, потребителите могат лесно да се информират по удобен и интуитивен начин за всички детайли относно финансовите си инструменти.
                    Пълната гама от възможности на новото меню „Инвестиции“ е достъпна за клиенти с активни права за банкиране.
                    По този начин, още в началото на 2025 г., Fibank дава заявка, че и през тази година ще бъде двигател на технологичния напредък в банковия сектор в България.
                    https://fibank.bg/bg/za-nas/novini/n...-si-prilojenie

Last edited by inteIIect; 05.02.2025, 11:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение

Същественото от отчета според мен, освен че всички основни показатели вървят нагоре:

"Към 31 декември 2024 г. брутната сума на просрочените вземания от клиенти, измерени като
                      експозиции с просрочие над 90 дни, е 482,238 хил. лв. (31 декември 2023: 628,420 хил. лв.).
                      С цел съпоставимост спрямо официалната дефиниция на съотношението измерващо
                      необслужваните кредити и аванси (NPL ratio) на Европейския банков орган, Банката оповестява
                      брутната балансова стойност на надзорната категория Кредити и аванси към 31 декември 2024 г.
                      в размер на 10,995,149 хил. лв. (31 декември 2023 г.: 9,796,957 хил. лв.)."
                      Същественото е дадено малко по-нагоре на същата страница от отчета - общо необслужвани експозиции 1 089 954 хил. лв към 31.12.2024г., нагоре със 102 831 хил.лв. за една година, и от тоя 1 млрд необлужвани само 264млн. провизирани. С други думи 825млн. лв са необслужвани и непровизирани (ръст от 147млн в сравнение с 2023г) и това след 194млн.лв разходи за обезценка. Вижте и стр. 20, загуба от дългови инструменти 72 750 хил.лв. За мен продължават да влизат нови и нови необслужвани, и въпреки високите разходи за обезценка, изглежда има още много за отписване.

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение
                        Ето как изглежда на фона на цялата банкова система и публичните пиъри. Годишни данни. Сортирани по печалба.

Взели са пак някаква награда Буров за тези невероятни резултати! Тези от Буров какво пушат? Все едно да бяха навремето дали награда на Ситибанк 2009 г, че са взели държавна помощ-)

Коментар

• Ето как изглежда на фона на цялата банкова система и публичните пиъри. Годишни данни. Сортирани по печалба.

Last edited by inteIIect; 31.01.2025, 20:38.

Коментар

• Отчетът ми харесва

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

не знам дали осъзнавате, че вече 15 години банките са в тотален рахат, а от 10 са в изключителна ситуация, каквата е веднъж в живота! И на фона на всичкото това, въпросната "банка", дето нито е първа, нито е инвестиционна, продължава да праска по 200-300 милиона обезки на година и да не дава дивидент! Ми даже буля славовица вече дава дивидент, останаха само трибуквието и тези, дето не дават - как да ти кажа, колко пък да е оптимистична ситуацията, особено когато този невероятен рахат посвърши, щото нали не се очаква, че вечно ще е все така?
                              ​​​​​​
                              Гуце, тука играта е друга. Сеа, въпросът е дали ще я напомпат като резултати, за да може да се оправдае високата цена, която искат. Отделно, там със сигурност има хора, които са против евентуална сделка, защото после нема кой да ги вземе някъде.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

не знам дали осъзнавате, че вече 15 години банките са в тотален рахат, а от 10 са в изключителна ситуация, каквата е веднъж в живота! И на фона на всичкото това, въпросната "банка", дето нито е първа, нито е инвестиционна, продължава да праска по 200-300 милиона обезки на година и да не дава дивидент! Ми даже буля славовица вече дава дивидент, останаха само трибуквието и тези, дето не дават - как да ти кажа, колко пък да е оптимистична ситуацията, особено когато този невероятен рахат посвърши, щото нали не се очаква, че вечно ще е все така?
                                Не съм тук заради дивидента. Вече се удвои инвестицията ми - основния пакет държа, откакто държа и основния пакет в БРЕФ. И двете ги чаках дълго да потеглят, но след като влакът тръгна, има много път нагоре според мен.

Коментар

Working...
                                X