IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ-София АД (BSE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mr^Green Разгледай мнение

До възстановяване на цената ще могат да се възползват вероятно и нови купувачи още малко до 750 бр. и софикс.
    Твърдението ти колкото е интересно, толкова е подвеждащо и некомпетентно!!!
    акцията БФБ не попада в кандидатите за СОФИКС дори и в топ 28, при положение, че има само 15 компании в индекса, а други 10 са на опашката да влязат, но БФБ не е в тази редичка от кандидати..... вероятно смяташ грешно или просто неинформирано, аматьорски?
    Борсата на индивидуална основа /без дарението от държавата/, stand alone company яко губи пари!
    приходи 3.08 мил. лв
    Разходи 3,85 мил. лв.
    Загуба 800 хил. лв., основно от заплати в размер на 1,7 мил. лв./годишно
    Изглежда като хранилка за чиновници, а за акционерите ако остане от държавната субсидия, евентуално!
    Не ми е ясно защо цитираш влизане в СОФИКС?
    Химерата Експат със 7.7. мил лв активи да купят нещо че да скочи е мит, защото квотата би била 350-400 хил. лв., но това ще е уговорено предварително, ако се случи!
    Водиха разговори и с нас, с предложения за "партньорски" уговорки????
    не бих ги пипнала и с пръчка тези фондове
    IM d best

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

на месец по една,- но да сложим един маркер = 656 за 18,02,22г. *8,90 малко под 30мил.

Само 19 броя + или 675

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение

точно при очаквана рекордна консолидирана печалба ) и отличен дивидент ) въпрос на време е цената да възстанови )
        До възстановяване на цената ще могат да се възползват вероятно и нови купувачи още малко до 750 бр. и софикс.

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Мерси. И аз така го знаех, но както казах, не съм изпадал в подобна нужда.

И ти си прав за вреждането и предреждането. Странна ситуация като цяло, но едва ли ще остане в борсовите летописи заради малкия мащаб. Версията с грешката не е много убедителна, ама друга явно няма.

Интересно ми е все пак ако е грешка, как дилърът на ОББ ще понесе отговорност? Ще го мъмрят в понеделник сутринта на оперативката ли?
          Да го накарат да възтанови 70К броя .

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Да, можеш да си отмениш ордера по време на аукциона. Защо продаващите не са го направили, нямам идея!
            Но ако ще даваш на някой акциите евтино, не го правиш през аукцион, където всеки може да се вреди и да ги вземе преди "твоя човек".
            Мерси. И аз така го знаех, но както казах, не съм изпадал в подобна нужда.

И ти си прав за вреждането и предреждането. Странна ситуация като цяло, но едва ли ще остане в борсовите летописи заради малкия мащаб. Версията с грешката не е много убедителна, ама друга явно няма.

Интересно ми е все пак ако е грешка, как дилърът на ОББ ще понесе отговорност? Ще го мъмрят в понеделник сутринта на оперативката ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
              От тези разпродажби на ненужно ниски цени един е загубил, а друг / и още някои други по-дребни/ е спечелил.
              Дали пък не е била точно такава целта - да се прехвърли стойност от един портфейл към друг?
              При положение, че към 61 хил от въпросните 70 хил акции, макар и в много сделки, са минали съвсем случайно на една и съща цена - 7,10 лв. Може да се окаже, че има един основен купувач, който просто е пуснал повечко по-дребни поръчки, за да изглежда като да са повече купувачите.
              Възможно е след това въпросният купувач да "почерпи" когото трябва за добрата сделка.
              В противен случай трябва да приемем, че портфолио мениджърът, управляващ портфейл за милиони, е идиот, който не знае как се продава по-голям пакет на борсата.
              Ако разгледате сделките на аукциона ще видите ,че няма сделка по голяма от 10000 бр./и то само една/и няколко по 5000.Това подсказва ,че който е успял да вкара е имал възможност да се класира - е аз не успях за 15 сек. чисто моя грешка при ордера-наложи се да го подобря и неуспях.Основния пакет вися на 7 лв. повече от минута неудовлетворен.Та - и висенето пред компютъра не е гаранция за покупка.
              мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

Абе не че съм фен на изложената теория на конспирациите, ама тая т.нар. "грешка" не е ли поправима с отмяна на поръчката, като се влезе в тоя аукцион? Не съм предизвиквал аукцион, не знам и питам само.

Версията за човешка грешка също не изглежда особено убедително, макар че историята помни един-два такива случаи (Петрол най-вече). Стана някакво чики-рики, а кой е преебан (освен хората, които не са били онлайн в уречения час) можем само да гадаем.
                Как по-точно хората, които не сме били онлайн в "уречения час" сме прецакани? Просто сме пропуснали да реализираме едни ползи. Затова пък хората, които стоят всеки ден по цял ден на компютъра са го направили.

Коментар

Абе не че съм фен на изложената теория на конспирациите, ама тая т.нар. "грешка" не е ли поправима с отмяна на поръчката, като се влезе в тоя аукцион? Не съм предизвиквал аукцион, не знам и питам само.

Версията за човешка грешка също не изглежда особено убедително, макар че историята помни един-два такива случаи (Петрол най-вече). Стана някакво чики-рики, а кой е преебан (освен хората, които не са били онлайн в уречения час) можем само да гадаем.
                  Да, можеш да си отмениш ордера по време на аукциона. Защо продаващите не са го направили, нямам идея!
                  Но ако ще даваш на някой акциите евтино, не го правиш през аукцион, където всеки може да се вреди и да ги вземе преди "твоя човек".

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Стига конспирации бе колега! Съвсем прости са нещата.. Някой брокер направи грешка и който успя в рамките на аукциона /ок. 2 мин./ се възползва. Аз лично взех сериозно количество, без някой да ми е звънял или да съм му обещавал подаръци. Знам за още поне двама колеги които също са купили на 7,10 /единната цена от аукциона/.

Коментар

От тези разпродажби....
                      Стига конспирации бе колега! Съвсем прости са нещата.. Някой брокер направи грешка и който успя в рамките на аукциона /ок. 2 мин./ се възползва. Аз лично взех сериозно количество, без някой да ми е звънял или да съм му обещавал подаръци. Знам за още поне двама колеги които също са купили на 7,10 /единната цена от аукциона/. Все пак понякога стоенето пред компа и дебненето на БФБ се отблагодаряват

Рибарче, тя щото елхата ти при Алтерко цъфна и шишарки върза, че и тук взе да ти се привижда Опасна фога си!

Коментар

• Разтоварват самосвалите и тук.Мечи сигнали на най-големия месечен тренд .И тук малко прилича на елха работата,но да видим

Коментар

От тези разпродажби на ненужно ниски цени един е загубил, а друг / и още някои други по-дребни/ е спечелил.
                          Дали пък не е била точно такава целта - да се прехвърли стойност от един портфейл към друг?
                          При положение, че към 61 хил от въпросните 70 хил акции, макар и в много сделки, са минали съвсем случайно на една и съща цена - 7,10 лв. Може да се окаже, че има един основен купувач, който просто е пуснал повечко по-дребни поръчки, за да изглежда като да са повече купувачите.
                          Възможно е след това въпросният купувач да "почерпи" когото трябва за добрата сделка.
                          В противен случай трябва да приемем, че портфолио мениджърът, управляващ портфейл за милиони, е идиот, който не знае как се продава по-голям пакет на борсата.
                          Нищо идиотско няма в ситуацията. Всички практики за източване, кражба са в разцвет по времето на Маньо.

Коментар

• От тези разпродажби на ненужно ниски цени един е загубил, а друг / и още някои други по-дребни/ е спечелил.

Коментар

• Ама добави и оборота от близо 7,6 млн. лв. за последните 6 месеца. Това е повече от оборота на 9 от компонентите на SOFIX, само 6 компании от индекса имат по-висок оборот, към днешна дата.

Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

на месец по една,- но да сложим един маркер = 656 за 18,02,22г. *8,90 малко под 30мил.
                              Last edited by Свилен Колев; 18.02.2022, 15:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

"Хамалските" разпродажби се случват за втори път този месец. Първите бяха при 11 Кепитъл. Аз пък се чудя дали продавачът им не е един и същи...
                                Мне. Там беше клиент на Карол. Тук продаде ОББ, като количеството отговаря на точния пакет който притежаваше банката /70К акции/.

Коментар

X