Първоначално изпратено от unsworth
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БФБ-София АД (BSE)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Абе не че съм фен на изложената теория на конспирациите, ама тая т.нар. "грешка" не е ли поправима с отмяна на поръчката, като се влезе в тоя аукцион? Не съм предизвиквал аукцион, не знам и питам само.
Версията за човешка грешка също не изглежда особено убедително, макар че историята помни един-два такива случаи (Петрол най-вече). Стана някакво чики-рики, а кой е преебан (освен хората, които не са били онлайн в уречения час) можем само да гадаем.
Но ако ще даваш на някой акциите евтино, не го правиш през аукцион, където всеки може да се вреди и да ги вземе преди "твоя човек".
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Стига конспирации бе колега! Съвсем прости са нещата.. Някой брокер направи грешка и който успя в рамките на аукциона /ок. 2 мин./ се възползва. Аз лично взех сериозно количество, без някой да ми е звънял или да съм му обещавал подаръци. Знам за още поне двама колеги които също са купили на 7,10 /единната цена от аукциона/.
Версията за човешка грешка също не изглежда особено убедително, макар че историята помни един-два такива случаи (Петрол най-вече). Стана някакво чики-рики, а кой е преебан (освен хората, които не са били онлайн в уречения час) можем само да гадаем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнениеОт тези разпродажби....
Рибарче, тя щото елхата ти при Алтерко цъфна и шишарки върза, че и тук взе да ти се привиждаОпасна фога си!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнениеОт тези разпродажби на ненужно ниски цени един е загубил, а друг / и още някои други по-дребни/ е спечелил.
Дали пък не е била точно такава целта - да се прехвърли стойност от един портфейл към друг?
При положение, че към 61 хил от въпросните 70 хил акции, макар и в много сделки, са минали съвсем случайно на една и съща цена - 7,10 лв. Може да се окаже, че има един основен купувач, който просто е пуснал повечко по-дребни поръчки, за да изглежда като да са повече купувачите.
Възможно е след това въпросният купувач да "почерпи" когото трябва за добрата сделка.
В противен случай трябва да приемем, че портфолио мениджърът, управляващ портфейл за милиони, е идиот, който не знае как се продава по-голям пакет на борсата.
- 3 Харесвания
Коментар
-
От тези разпродажби на ненужно ниски цени един е загубил, а друг / и още някои други по-дребни/ е спечелил.
Дали пък не е била точно такава целта - да се прехвърли стойност от един портфейл към друг?
При положение, че към 61 хил от въпросните 70 хил акции, макар и в много сделки, са минали съвсем случайно на една и съща цена - 7,10 лв. Може да се окаже, че има един основен купувач, който просто е пуснал повечко по-дребни поръчки, за да изглежда като да са повече купувачите.
Възможно е след това въпросният купувач да "почерпи" когото трябва за добрата сделка.
В противен случай трябва да приемем, че портфолио мениджърът, управляващ портфейл за милиони, е идиот, който не знае как се продава по-голям пакет на борсата.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Ама добави и оборота от близо 7,6 млн. лв. за последните 6 месеца. Това е повече от оборота на 9 от компонентите на SOFIX, само 6 компании от индекса имат по-висок оборот, към днешна дата.
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
на месец по една,- но да сложим един маркер = 656 за 18,02,22г. *8,90 малко под 30мил.
Last edited by Свилен Колев; 18.02.2022, 14:36.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
"Хамалските" разпродажби се случват за втори път този месец. Първите бяха при 11 Кепитъл. Аз пък се чудя дали продавачът им не е един и същи...
Коментар
-
"Хамалските" разпродажби се случват за втори път този месец. Първите бяха при 11 Кепитъл. Аз пък се чудя дали продавачът им не е един и същи...
на месец по една,- но да сложим един маркер = 656 за 18,02,22г. *8,90 малко под 30мил.
Коментар
-
"Подаръци" преди отчетите - така беше и при 11C.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеДали пък разпродажбите тук не са свързани с ИПО в хазарта..Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
Така е но преди година-две , софтуетът сам се обаждаше че някоя позиция е в аукцион, а сега ще мога да я забележа само ако предварително е включена в наблюдаемите позиции и ако съм нон стоп на монитора, за да ги гледам. Не че не може да се случи но вероятността става много по малка = вероятността да има някакъв аукцион по вероятността аз да го видя като аукцион...Пътека се прави камък по камък!
Коментар
Коментар