Първоначално изпратено от EquityPrivate
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сирма Груп Холдинг АД (SGH / SKK )
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениее да де, не съм видял условие, при което да са провеждат стабилизационни действия, кое не разбра
Писал си, че не си видял такова условие. В проспекта е и няма да предлагат стабилизация!
Няма драма, така че споко.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеНапротив, има - точка 9.5. Но изрично пише, че Елана няма да предлага стабилизиране на цената.
Тук може да падне и до под 1.20лв в следващите няколко дни.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениене съм видял подобно условие в проспекта
Тук може да падне и до под 1.20лв в следващите няколко дни.
Коментар
� -
ivandavidov
Първоначално изпратено от TGV Разгледай мнениеИма сделка и под цената на ИПО-то. Някакви предположения колко може да падне цената, докато се намери "реалната оценка"?
Пожелавам успех на всички, които са решили да се доверят на Сирма!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеНе знам какъв е договора на Елана относно това ИПО, но обикновенно водещият емисията трябва да прави и стабилизация на цената за 30 дни след започване на търговията.
Ако е така, то не очаквам някакви големи раздвижвания надолу преди Коледа, просто защото Елана ще се включва с покупки, за да държи поне минималната цена.
Емитентът, както и акционерите му, не са предвидили опция за превишаване на размера на предлаганото
количество акции, както и други действия за ценовото им стабилизиране.Last edited by obafeme; 01.12.2015, 11:29.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от TGV Разгледай мнениеИма сделка и под цената на ИПО-то. Някакви предположения колко може да падне цената, докато се намери "реалната оценка"?
Ако е така, то не очаквам някакви големи раздвижвания надолу преди Коледа, просто защото Елана ще се включва с покупки, за да държи поне минималната цена.
Коментар
� -
Коментар
� -
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеПросто цената на ИПО-то никога не е трябвало да бъде 1.20лв, а на някакво по-реалистично ниво.
Според мен трябваше да вземат като бенчмарк транзакция сделката с Фадата, а като пиър група главно полските софтуъерни компании (Comarch, Asseco и пр.) и да сложат един дискаунт от 10-15%. Все пак капиталовия пазар в България не е като в Полша, а и Сирма генерира 75% от оборота си в малка страна като България.
Явно седмицата ти е тръгнала добре
Коментар
� -
Първоначално изпратено от oginvest Разгледай мнениеДа чакаме цена от 1 лев при такива данни?
Според мен трябваше да вземат като бенчмарк транзакция сделката с Фадата, а като пиър група главно полските софтуъерни компании (Comarch, Asseco и пр.) и да сложат един дискаунт от 10-15%. Все пак капиталовия пазар в България не е като в Полша, а и Сирма генерира 75% от оборота си в малка страна като България.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от oginvest Разгледай мнениеДа чакаме цена от 1 лев при такива данни?
Коментар
�
Коментар